Radiotekniikkamessut kasvattivat alan tunnettuutta nuorten opiskelijoiden keskuudessa


TEKSTI: Leevi Oikarinen
KUVAT: Veera Melvasalo

Radiotekniikkamessut. Kuva: Veera Melvasalo.
Radiotekniikkamessuilla alan yritykset pääsivät esittelemään itseään opiskelijoille. Kuva: Veera Melvasalo.

Torstaina 2.2. TUAS-talolla kuhisi kaikenikäisiä sähköläisiä hämmästelemässä radiotekniikkan alalla toimivia yrityksiä, kun killan yrityssuhde- ja opintotoimikuntien järjestämät radiotekniikkamessut valtasivat rakennuksen aulatilat. Paikalla oli lukuisia alan yrityksiä esittelemässä tuotteitaan, palveluitaan ja työpaikkatarjontaansa, ja messukävijät pääsivätkin pistämään suurimman pöhinävaihteensa silmään esittelypisteitä kiertäessään. Itse messuosuus kesti kaksi tuntia sisältäen yritysten esittelypuheenvuorot ja esittelypisteiden vapaan kiertelyajan, minkä jälkeen oli vuorossa Fat lizardin pizzojen ja oluiden täyteiset ”jatkot”.

LG Electronicsin yritysesittely. Kuva: Veera Melvasalo.
Mukana tapahtumassa olivat Radientum, SAAB Technologies, Nokia Bell Labs, Huawei, LG Electronics, VTT, Silicon Labs, Cojot, Quuppa, Voyantic, Cadence, Core HW, Harp Technologies ja Optenni. Kuva: Veera Melvasalo.

Tunnelma oli katossa koko iltapäivän ajan, ja tapahtuma keräsi runsaasti kehuja messuilla tavatuilta kiltalaisilta. Erityisesti nuoremmat messukävijät nostivat esiin tapahtuman suuren roolin radiotekniikan tunnettuuden parantamisessa, ala kun oli varsin monelle ennen messuja melko vieras. Messut onnistuivat herättämään kävijöissä myös mielenkiinnon kasvua alaa kohtaan, ja potentiaalisia ura- ja opintopolkuja visioitiin runsaasti. Kokonaisuudessaan tapahtuma oli myös omasta mielestäni viihtyisä ja mielenkiintoinen.

 

Leevi Oikarinen

(Visited 91 times, 1 visits today)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*