Tietoja

Sössö

Sössö on vuodesta 1969 alkaen ilmestynyt Sähköinsinöörikillan opiskelijalehti. Artikkeleita julkaistaan netissä sekä kaksi kertaa vuodessa painettavassa lehdessä. Vuonna 2020 lehden painos on 100 kappaletta ja se tavoittaa yli 1000 Sähkötekniikan korkeakoulussa opiskelevaa sekä osaston henkilökunnan. Lisäksi lehti lähetetään yhteistyökumppaneille niin yrityksille, kuin muille killoille ja ainejärjestöillekin.

Haluatko kirjoittaa sössöön?

Sössöön kirjoittaminen on helppoa! Ota vain yhteys päätoimittajaan ja kerro mitä ajattelit kirjoittaa, niin voitte käydä läpi onko artikkeli lehti vai nettijulkaisu materiaalia. Samalla päätoimittaja voi auttaa kirjoittamisessa ja ideoinnissa. Fuksit saavat tietysti myös fuksipisteitä!
Kirjoitusohjeita voi löytää täältä!

Historia

- Jos tähän lehteen ei tule kirjoituksia, niin kyllä minä kirjoitan.
- S-ÖSsössä ei sössötetä.
- S-ÖS olkoon rentoutumisväline.

"Näillä sanoilla alkoi ensimmäinen S-ÖS ilmestyessään 1.9.1969 Matti Kosolan toimittamana. Ensimmäinen numero oli "fukseille tarkoitettu loistonumero". Se Sisälsi oltermanni Veikko Porran haastattelun, jossa professorin kanta kiltalehdestä oli seuraavanlainen: "Laboratoriot voivat kiltalehden kautta välittää pikku-uutisia toiminnastaan, työpaikkailmoituksia ym."  

"Aluksi Sössö oli ulkoasultaan hyvin samanlainen kuin 60-luvun puolessa ilmestynyt Sähkömies. Uusi nimi S-ÖS oli johdettu lyhenteestä s-os eli sähköosasto. Lehti oli tavallisen A4-arkin kokoinen nippu, joka oli niitattu vasemmasta ylänurkasta yhteen."

"Vuonna -73 lehden nimi muuttui puhuttuun muotoonsa S~össöksi. Tällöin myös voidaan puhua lehdn etukannesta, joka oli useimmiten lehden sisällysluettelo. Nykyinen nimi Sössö otettiin käyttöön 70-luvun puolivälissä ja sen jälkeen nimessä on vuosittain vaihdellut vain kirjoitustyyli uusien päätoimittajien myötä"

"Kahdeksankymmentäluvulla jokainen vuosi Sössö näytti hieman erilaiselta. Se oli muuttunut selvästi ajanvietelehdeksi, jossa pääpaino oli killan tapahtumilla, olihan lehti killan pää-äänenpitäjä. Tekstit olivat kiltalaisten juttuja ja koulun henkilökunta osallistui kirjoitteluun enää harvoin. Aiheet liittyivät vielä usein tekniikkaan tai opiskeluun, mutta huumori oli ehkä jopa niiden tärkein tavoite."
"Sähköinsinöörikilta 1921 - 1996" -historiikki

Nykyisellään Sössö on pitänyt paikkansa kiltatoiminnassa ja on muuttunut teknologian kehityksen mukana. Vuonna 2016 julkaistiin Sössön omat nettisivut, joissa alettiin julkaisemaan nettiartikkeleita. Tämä mahdollisti ajankohtaistenkin asioiden julkaiseminen nopeasti. Fyysinen lehti on kuitenkin säilynyt netin ohella hyvin vahvana osana Sössön identiteettiä. Sössö myöskin julkaisee videoita sekä järjestää livelähetyksiä esim. valtuuston kokouksista Twitch-kanavallaan. Fyysistä lehteä julkaistaan nykyisin kerran kevätlukukaudella ja kerran syyslukukaudella.

Sössö vietti 2019 50v. juhlavuotensa, joka näkyi syksyn juhlalehdessä, sekä uutena podcast lähetyksenä.

Päätoimittaja

Visa Kurvi

Visa Kurvi

visa.kurvi(a)sahkoinsinoorikilta.fi
TG: @paatoimittaja

Mediakortti 2023

Sosiaalinen media
Facebook
Sössö Twitch

Podcast
Spotify
Soundcloud
Apple Podcast
Google Podcast

(Visited 1 400 times, 1 visits today)