Hovimestari: Niklas Palmqvist


TEKSTI: Niklas Palmqvist
KUVAT: Oskari Lahti

SIKH20 Hallitusesittelyjen kahdeksas osa!

Hola hola Pepsi Cola!

Nimeni on Niklas ja toimin vuoden 2020 killan Ohjelmatoimikunnan puheenjohtajana, Hovimestarina. Aluksi hieman hovimestarin tehtävistä ja vaatimuksista.

Hovimestarin työtehtävät ja vaatimukset:

Hovimestari myy ravintolan tuotteita ja palveluita  ravintolasalin ”myyntipäällikkönä” sekä toimii tarjoilijoiden esimiehenä. Hovimestarin tehtäviin kuuluu ohjata ja valvoa tarjoilijoiden työtä sekä asiakspalvelua ja anniskelua. Työpaikkana toimii yleisesti Servin mökki. Hovimestarin tehtäviin kuuluu ohjata ja valvoa tarjoilijoiden työtä, asiakaspalvelua ja anniskelua. Hovimestari toimii tarjoilijoiden esimiehenä, jolloin hän suunnittelee tarjoilijoiden viikoittaiset työajat ja päivittäisen työnjaon. Hovimestarin työ on vaihtelevaa ja vastuullista. Hovimestari ottaa usein itse asiakkaita vastaan, esittelee ravintolan tuotteita sekä osallistuu vaativaan tarjoiluun. Työtä tehdään ravintolan salissa asiakkaiden keskuudessa. Työympäristö voi toisinaan olla meluinen ja himmeästi valaistu. Työ on vuorotyötä, ja usein työssä ollaan myös viikonloppuisin. Työaika ei rajoitu määrätunteihin etenkään kiireisinä aikoina, jolloin työpäivät voivat venyä pitkiksi. Kiireinen ja hiljainen aika vaihtelevat vuodenaikojen, viikonpäivien ja vuorokauden aikojen mukaan. Hiljaisia aikoja ovat mm. pandemia-ajat.

Työn vaatimukset:

  • Hovimestari työskentelee asiakaspalvelutyössä, jossa tarvitaan palveluhenkisyyttä, vuorovaikutustaitoja, hyvää tilannetajua ja joustavuutta.
  • Ammatissa tarvitaan kielitaitoa.
  • Ravintolan tuotteet ja palvelut on tunnettava hyvin.
  • Esimiestehtävissä tarvitaan yhteistyötaitoja, kykyä kuunnella, organisointitaitoja ja päätöksentekotaitoja.
  • Ammatissa tarvitaan myös taloudellista ajattelua ja halua päästä hyviin taloudellisiin tuloksiin.
  • Esimiestehtävissä toimivan on myös tuotettava uusia ideoita ja toteutettava niitä, joten työssä tarvitaan myös luovuutta ja uskallusta.
  • Hygieeninen työskentelytapa on keskeistä ammatissa.
  • Seisomatyössä on etua hyvästä fyysisestä kunnosta.

Eksyin Otaonnelaan syksyllä 2018 niinkin kaukaa kuin Koskelasta, jossa vartuin koko lapsuuteni. Tulin suoraan lukiosta opiskelemaan Aalto-yliopistoon tietämättä mitään teekkarielämästä. Jo orientaatioviikolla rakastuin teekkarikulttuuriin ja päätin fuksivuoden aikana ottaa siitä kaiken irti. Fuksina kävinkin läpi kaiken mahdollisen välittämättä siitä jaksoiko taikka olisiko edes oikeasti ehtinyt. Tämä näkyikin sitten opintopisteissä vuoden lopussa. Jälkeenpäin ei kyllä kaduta, sillä vuosi oli erittäin tapahtumarikas ja uusia kokemuksia täynnä.

Kiltaurani aloitin fuksina kähmyämällä isännäksi, jonka haastatteluun menin moppi kädessä. Valinta ei ollut itselleni mikään läpihuutojuttu, sillä olin aikeissa mennä kesäksi inttiin hoitaakseni sen pois alta, mutta hetken mietittyäni tein fiksuimman valinnan ja lähdin Hupitoimikuntaan. Puoli vuotta hommia toimikunnassa raataneenaa alkoi seuraavan vuoden hommat selvitä. Päätin jatkaa samaa rataa kuin aiemmin, mutta hieman vastuullisemmassa roolissa. Kiltatoiminnan ohella olen myös Skipolin, eli teekkareiden lasketteluyhdistyksen, aktiivinen toimija.

Lopuksi hauskoja faktoja minusta:
– Keräsin fuksivuonna ruhtinaalliset 0 opintopistettä
– En ole varma onko edellinen kohta sittenkään nii hauska
– Olen pienenä syönyt äitini puhelimen
– En ole käynyt inttiä
– Minun hiukseni eivät ole yltäneet olkapäihin asti. 

PS. Kun tekee leivän siten, että laittaa kahden leivän väliin juustoa ja kinkkua, molempia viipaleen, niin ei tarvitse kuin kääntää leipä ympäri jonkun valittaessa kumpi oikeasti tulee päälle.

(Visited 419 times, 1 visits today)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*