Hyvinvointimestari: Toni Lyttinen


TEKSTI: Toni Lyttinen
KUVAT: Atte Mäkinen ja Toni Lyttinen

SIKH20 Hallitusesittelyjen seitsemäs osa!

Moikka moi!

Nimeni on Toni ja toimin tämän vuoden killan Hyvinvointimestarina. Melkoisen mutkan kautta päädyin opiskelemaan Otaniemeen vuonna 2018.

Hyvinvointimestarin rooli muuttuikin tänä vuonna melkoisesti, kun Viestintämestarin rooli hävitettiin ja sen tehtäviä siirrettiin Hyvinvointimestarille. Hyvinvointimestarin vastuulla ovat nyt kulttuuritapahtumat, urheilutapahtumat, kiltahuone, kiltapäiväkerho, sähköpostilistat, tekniikka ja killan nykyinen web.

Tähän alkuun pieni quiz, koska quizit ovat kivoja (Ratkaisut lopussa).

1. Montako kertaa peukalon kynteni on irronnut?
a) 0
b) 1
c) 2
d) 3

2. Kotikaupunkini?
a) Helsinki
b) Kemi
c) Jyväskylä
d) Oulu

3. Korkein saavuttamani taso Counter Strike: Global Offensive videopelissä
a) Gold Nova II
b) Legendary Eagle
c) Master Guardian II
d) Global Elite

Vauhdikkaassa nuoruudessani en paljoa kerennyt miettimään, että mitä haluaisin isona tehdä. Pienenä olin innokas purkamaan ja korjaamaan kaikkea itse. Päädyinkin yläasteelta lähtiessäni hakemaan Heltech Haagan ammattikouluun opiskelemaan autoalaa, koska ketä 15-vuotiasta poikaa ei kiinnostaisi moottoroidut menopelit. Ammattikoulussa moni koulukaveri jätti opinnot kesken, mutta itse viihdyin alalla. Valmistuttuani toiminkin erinäköisillä korjaamoilla korjaten kaikennäköisiä moottoroituja vehkeitä.

Toimittuani autoalalla useamman vuoden havahduin, että en välttämättä halua viettää lopun elämääni niissä hommissa etenkään myös siksi, että käteni alkoivat oireilemaan. Vaikka viihdyin autoalalla hyvin, päätin lähteä jatko-opiskelemaan. Alan valinta ei ollut sinällään hankalaa, koska autoalalla toimin myös vianmääritys tehtävissä, joka vaati paljon sähkövikojen selvittämistä ja kaikennäköistä mittausta. Mitä enemmän syvennyin asiaan, sitä enemmän se alkoi kiehtomaan. Päätin ruveta opiskelemaan töiden ohella iltalukiossa. Opiskelin iltalukiossa vuoden, jonka jälkeen koittikin pääsykokeiden aika. Onnekseni pääsinkin sisään Aalto-yliopistoon.

Muistan päättäväni, että tänne tullessani keskityn vain opiskeluun. Näin puolitoistavuotta myöhemmin naurattaa, kuinka väärässä olinkaan. Ensimmäinen vuosi meni kohtuullisesti ja sain kerättyä opintopisteitä enemmän, kuin aikataulullisesti piti kerät. Sain myös niiden ohella kerättyä fuksitohtorin tittelin. Nyt kuluvana toisena vuotenani olenkin saanut haalittua itselleni enemmän tekemistä kuin kerkeän tekemään, mutta yhtään ei kaduta. Minulla on ollut uskomattoman hauskaa ja olen tehnyt uskomattoman kivoja kavereita.

Lopuksi hauskoja faktoja minusta: – Olen asunut Kaliforniassa vuoden – Minulta puuttuu 3 hammasta – En ole käynyt rippileiriä – Maistoin punaista lihaa ensimmäisen kerran 15-vuotiaana – Myös minulla on ollut olkapäihin asti hiukset (Katso kuva alla) – Minulla on ollut todella tyylikäs kulmalävistys

Ratkaisut quiziin:
1) b
2) a
3) d

PS. Kinkku juuston päälle.

(Visited 465 times, 1 visits today)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*