50 vuotta sössötystä! (2005) "Meidän fuksikipparit tietää kaiken!"


TEKSTI: Ina Sandström ja Marko Miettinen

7/2005 lehden kansi Päätoimittajana Teemu Lepola

Sössö täyttää tänä vuonna 50! Ikää on siis yli puolet koko killan iästä, eli pitkästä kiltaperinteestä on kyse. Sössö juhlistaa juhlavuottaan julkaisemalla vanhoista Sössöistä artikkeleita, siirtyen vuosi vuodelta kohti Sössön alkua.

2005 fuksikipparit pitivät sössössä omaa palstaansa jossa vastailivat fuksien askarruttaviin kysymyksiin.

”Meidän fuksikipparit tietää kaiken!

Meille kippareille on sadellut monenlaisia kysymyksiä mailitse ja muutenkin. Olemmekin nyt koostaneet kysy-vastaa-kollaasin niistä kysymyksistä joita pidämme tärkeimpinä.

Olen vaalea kavereiden mielestä söpö phuksityttö. Tulen opiskelijaksi vasta vuodenvaihteen jälkeen enkä tunne ketään koulusta:( Olisi mukava tuntea joku, joka tietäisi miten hommat toimii TKK:lla ja Otaniemessä. Miten voisi tutustua johonkin komeaan ja fiksuun ja mukavaan (miel. vaaleaan) vanhempaan tieteenharjoittakundiin?
Tammikuussa tulevat fuksit muodostavat oman fuksiryhmänsä, jonka ISOhenkilö tutustuttaa heidät Sähköinsinöörikillan ja TKY:n toimintaan. Jo tässä vaiheessa saattaa käydä loistava tuuri, mikäli ISOhenkilöksi sattuu fiksu ja mukava (vaalea) tieteenharjoittajakundi. Jos näin ei kuitenkaan käy on parasta lähteä aktiivisesti mukaan killan tapahtumiin ja luoda näissä tapahtumissa uusia, antoisia ihmissuhteita. Heti alkuvuodesta on luvassa ainakin lumileikkejä muiden kiltojen edustajien kanssa Talvipäivän merkeissä (jatkoilla sauna). Tulehan sinne.

Hei! Minulla on mennyt syksy bileillessä/laiskotellessa ja matikan- sekä fysiikantentit ovat pelottavan lähellä… Kannattaako edes vaivautua, onko mahdollista päästä niistä enää mitenkään läpi? Noin niin kuin vanhemman tieteenharjoittajan kokemuksella ja näppituntumalla? Eli lyhyesti sanottuna: Miten tenteistä pääsee läpi?
Nyt Ina –täti on tylsä: Tenteistä pääsee läpi lukemalla. Jos sinulta kuitenkin näyttää lukuaika uhkaavasti loppuvan niin älä huolestu. Hyviä keinoja lukea pikaisesti on kerrata laskuharjoituksia vaikkapa kaveriporukalla. Loistavaksi keinoksi on osoittautunut myös vanhojen tenttien ja välikokeiden laskeminen (tenttien tekijät ovat yllättävän usein laiskoja… *vink vink*) Yleisenä nyrkkisääntönä vielä: Tentteihin kannattaa mennä. Se nopeuttaa valmistumista.

Miten löytäisin sen söpön ’87 –tytön Oikosulusta? Mieleen jäivät glitteriposket, tummaakin tummemmat silmät sekä hopeinen rannekoru.
Unohda. Osta purkki glitteriä ja rannekoru.

Kuulin jo kursseilla huhuja, että vanhemmat opiskelijapojat jakavat fuksitytöistä jotain pisteitä? Pitääkö paikkansa? Uskallanko tulla ylipäätään bileisiin jos siellä on tuommoinen lihatiskimeininki?!!
Ainakaan minä en ole tällaisesta kuullut. Tai ehkä asia onkin niin, että allekirjoittaneelle ei vaan ole jaettu yhtään pistettä…? Hemmetti! Jätkät PRKL mis miun pisteet!? Paljonko sulle on jaettu pisteitä? Nyt nyppii… Marko! Anna mulle pisteitä!

Miksi te olette niin ihania?
<3

Hei! En oikein tiedä keneltä pisteitä voi pyytää fuksipistekorttiin. Kaveri sanoi että vain ja ainoastaan kapteenien kirjoittamat pisteet hyväksytään, mutta monilla on korteissa myös muiden antamia pisteitä. Eli kelpaako kenen tahansa vanhemman opiskelijan antamat pisteet?
Pisteitä voivat kirjoittaa seuraavat tahot: 1. kaikki fuksikapteenit (siis kaikkien kiltojen). 2. fuksimajuri. 3. SIKin toimihenkilöt, jotka eivät ole fukseja (voivat siis kirjoittaa pisteitävain SIK-fukseille). Lista killan toimihenkilöistä löytyy killan webistä: sik.tky.fi.

Olen ollut karmeassa tunnelissa viimeiset kaksi viikkoa, ja kunto tahtoo loppua jo nyt. Minkälaista treeniohjelmaa suosittelette?
Ei huolen häivää… Älä vertaa itseäsi missään nimessä vanhempiin tieteenharjoittajiin. He ovat treenanneet sinua pidempään ja tätä kautta useimpien kunto on harjaantunut huippuunsa. Ei kannata lannistua, vaikka ei vielä jaksaisi loppuun asti. Olet vasta aloittanut harjoittelemisen huippuvalmennuksessa ja tulokset eivät synny hetkessä. Rankka harjoituskausi alkaa kääntyä loppua kohden ja keväällä on aika korjata potti! Silloin sinäkin pystyt mitä uskomattominpiin suorituksiin ja ylität itsesi kerta toisen jälkeen. Tämä ei kuitenkaan tule ilman harjoittelemista. Ja muista: ensi vuonna joku katsoo sinua samalla tavalla ihaillen ja kunnioittaen. Sinustakin tulee Idoli!!!

Moi te ihanat fuksikapteenit M&I! Miksi seurustelevat naiset on varatumpia kuin seurustelevat miehet?? Seurustelevatko fuksikapteenit? Saako fuksina seurustella oikean teekkarin kanssa?
Seurustelevat naiset eivät ole sen varatumpia kuin seurustelevat miehetkään. Kukahan sinulle on tämmöistä väittänyt..? Minusta on ainakin tuntunut, että seurustelevat miehet eivät täällä päin ole välttämättä kauhean varattuja… Ja nyt seuraa sydänten-särkemis-osuus: Kyllä. Fuksikapteenit seurustelevat (eivät keskenään). Ja ovat molemmat vielä varattujakin (terkkuja vaan toisille osapuolille!). Mitä tulee tuohon teekkarin kanssa seurustelemiseen, meillä on periaatteessa kippareiden ja ISOjen kesken pelisääntönä ollut että ”fuksia ei kuksita”. Tästä jotkut ovat tosin jo joustaneetkin, eikä siinä välttämättä ole mitään pahaa. Ei sitä voi päättää keneen rakastuu, kunhan ei ihan kaikkiin.

Bileissä tyypit jos toisetkin ottavat kuvia. Onko killalla jotain paikkaa missä niitä olisi yleisessä levityksessä?
Killan webiin ilmestyy joitakin kuvia killan tapahtumista. Lisäksi yksityisillä henkilöillä on omia kuvagallerioita. Paljon kuvia löytyy ainakin sivulta jotain.momenttiavain.net.

No siis mitä toi fuksi-sana tarkottaa??? Ja onko se nyt fuksi vai phuksi?
fuksi ensimmäisen vuoden opiskelija korkeakoulussa, keltanokka Arkikielinen sana. (sivistyssanakirja). Eli kaikessa lyhykäisyydessään vastaus on tässä. Fuksi on fuksi F:llä. Osa killoista kirjoittaa sanan muodossa phuksi, mutta SIK:n ensimmäisen vuoden opiskelijat ovat fukseja. Lisäksi TKY kirjoittaa fuksin F-kirjaimella. Annetaan muiden sanoa mitä tahtovat ja ollaan itse oikeassa.
Hyvää joulua kaikille fukseille tasapuolisesti! Vanhoille jotain sinnepäin…

Ina ja Marko”

(Visited 238 times, 1 visits today)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*