50 vuotta sössötystä! (2006) "Helsinginkadun Appro"


TEKSTI: Pekko Ahtiainen ja Riku Salminen

3/2006 lehden kansi Päätoimittajana Pekka Miettinen

Sössö täyttää tänä vuonna 50! Ikää on siis yli puolet koko killan iästä, eli pitkästä kiltaperinteestä on kyse. Sössö juhlistaa juhlavuottaan julkaisemalla vanhoista Sössöistä artikkeleita, siirtyen vuosi vuodelta kohti Sössön alkua.

”Helsinginkadun Appro

Toimittaja lähetettiin tekemään katsausta ikimuistoisesta baarikierroksesta. Koska kaksi muistia on tällaisissa tapahtumissa aina parempi kuin yksi otti hän kaverinsa mukaan.

13.00 Pakkoherätys. Vapinaa ja tärinää. Wappu on alkanut tänä vuonna turhankin aikaisin. Kaverille avuksi TKY:n sihteeristoon, vähän ruokaa naamaan, suihku ja (onneksi) autolla Kallioon etkoilemaan. Myöhemmin illan ja yön aikana selviää kuinka suuri virhe etkoilu oli.
14.17 Kuvaan kaverin kissaa ja juon vähän olusta, onhan tää aika söpö (pullo siis).
15.35 Night Life Rockiin hakemaan ”pressipassia”eli suorituslomaketta.
17.07 Selvitään viimeinkin pörssiin. Ehdittiin jo matkalla eksyä kun lähdettiin väärään suuntaan ja totta kai sataa vettä. Bileinsinöörejä jakamassa Frezzaa.
18.22 Arizonan ja Kuikan kautta siirrytään Roskapankkiin tapaamaan keski-ikäisiä kalliolaisia deekuja. Mukavia tyyppejä olivat, mutta nälkä painoi ja siirryimme Hesburgeriin. Tässä vaiheessa SIKiää myös idea kaikkien suorituspaikkojen kiertämisestä ”journalismin nimissä”. Kyseistä lausetta käytetään jatkossa aina kun olemme tekemässä jotain typerää.
19:08 Tankkaus Kallion kulmassa ja matka jatkuu.. Seurahuoneella törmäämme vanhempaan kilta-aktiiviporukkaan ja saamme aikaan kiihkeän keskustelun siitä löytyykö snägäri Harrin Nakki kulman takaa. Väittely päättyy, kun saamme kuvatodisteen Harrin Nakin kilvestä.
20.03 Abin baarin jälkeen löydämme itsemme Cellasta juomasta shotteja punahaalareisten tyttöjen kanssa. Ensimmäinen kerta kun mietittiin etkoilun kannattavuutta. Mietintä katkeaa kun tajuamme suorittaneemme approbaturin.
20.12 Löydämme kaljupäisen ystävämme Tenkasta neljän tytön seurasta. Armoton jono baaritiskille.
20.45 Pääkonttori. Merkitty aloituspaikkamme. Täällä myös ymmärrämme olevamme armottomassa kiireessä jos aiomme kiertää kaikki suorituspaikat ennen jatkoja.
20.53 – 21:23 Tauko, Heinähattu ja Mambo. Aika nopsaa on alkanut olut laskeutumaan. Siirtyminen Iltakouluun josta löytyy muutama mukava bileinsinööri jotka ovat myös kiertämässä viimeisiä baareja. Lepakkomies ja Kurvitar. Kurvittaressa päätämme yhteistuumin ottaa taksin Helsinki Clubille. Hupskeikkaa. Pihaan tupsahtaa 16:sta hengen pikkubussi. Pikavisiitti takaisin Kurvittareen ja otamme pöydällisen punahaalareita mukaan.
23.06 Helsinki Club. Suorituskortteja luovuttaessa saimme ansaittua kiitosta aktiivisuudesta. Valitettavasti emme kuitenkaan saaneet korotettua arvosanaamme cum laudeen sillä se olisi vaatinut 10 + 12 merkintää ja suorituspaikkoja oli vain 20. Jatkobileet ovat kuitenkin täynnä kavereita ja kauniita naisia. Meno on vähintäänkin katossa kuten odottaa saattaa.
03:48 Siirryttiin (ilmeisesti taksilla) Otaniemeen jajatkoille. Kova meno jatkuu
04.50 asti jolloin suurin osa juhlijoista on väsähtänyt. Muutama kaveri kuitenkin jaksaa vielä ja vaihdamme osoitetta.
06:53 Ei enää muistikuvaa (ilmeisesti etkoilu ei kuitenkaan kannattanut), mutta kuvat todistavat, että hereillä ollaan oltu ja jajajatkoille on eksynyt myös muutama bileinsinööri (jälleen) + muita.

Helsinginkadun appro järjestettiin ikimuistoisesti ensimmäistä kertaa keväällä 2005 ja toista kertaa tänä keväänä. Pitkäaikaisena tavoitteena on muodostaa pääkaupunkiseudulle kaikkia Suomen opiskelijoita kiinnostava perinteinen ja jatkuva baarikierrostapahtuma, jollainen jo muissa Suomen suurimmissa opiskelijakaupungeissa on.”

(Visited 164 times, 1 visits today)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*