Jami Hyytiäinen, Fuksitoimikunnan puheenjohtaja


TEKSTI: Jami Hyytiäinen
KUVAT: Mikko Haapamäki

Hallitusesittelyjen kolmas osa!

Olinpa kerran fuksi, joka hyppäsi bussin kyytiin kakkostien varrella sijaitsevasta pienestä työläis”kaupungista” Karkkilasta. Oli vuosi 2016 ja orientaatioviikon ensimmäinen päivä. Otaniemeen saavuttuani sain hieraista silmiäni useamman kerran, sillä maisema oli muuttunut melkoisesti vuoden takaisista pääsykoeajoista. Lukion toisella olin vieraillut vanhalla sähkölafkalla, joten TUAS-talo ei soittanut minkäänlaisia kelloja. Onneksi en ollut silloin ainoa eksyksissä oleva fuksi ja parin hyvän neuvon jälkeen löysin lopulta tieni kiltaan ja kiltalaisten pariin.

Katse kohti tulevaisuutta

Heti alusta alkaen lähdin kaikkeen ns. täysillä. Olin ensimmäisen kierroksen varaus Isännäksi ja vuoden istuttuani keittiön laidalla tein jatkosopparin, jossa pelipaikka vaihtui ykköskenttään eli hallitukseen. Sain kunnian olla kiltahistorian ensimmäinen Hovineuvos. Sopimus oli vuoden pituinen, joten seuraavaksi piti keksiä jotain muuta.

Fuksitoiminta on aina ollut itselle tärkeä asia ja mikä onkaan parempi tapa tutustua uusiin opiskelijoihin kuin ISOilu. On ollut hienoa saada kertoa fukseille omista kokemuksista ja kommelluksista, sekä nähdä heidän varttuvan vuoden mittaan pesunkestäviksi sähköteekkareiksi. Tämän fiiliksen pohjalta kumpusi ajatus fuksien paimentamisesta hieman laajemmassa mittakaavassa. Yhdessä kapteenipari Jannen ja ISOvastaava Ellan kanssa muodostamme vähintäänkin Tupu, Hupu ja Lupu -ketjun veroisen trion. Nähtäväksi jää mitä kausi tuo tullessaan, mutta usko omaan ja tiimin tekemiseen on kova.

Lopuksi ajattelin kertoa hieman itsestäni pienen leikkimielisen kyselyn avulla, jonka löysin näin epäsäännöllisen säännöllisenä Cosmopolitan -lehden lukijana eräästä kiltahuoneella pyörineestä numerosta. Kysely käsittää kymmenen joko-tai-kysymystä, jossa pitää valita jompi kumpi vaihtoehdoista. Alta löytyvät vastaukseni, joita olen hieman pyrkinyt avaamaan.

1. Käsilaukku vai reppu?
Reppu ehdottomasti, sillä jonkin asian etsimiseen käsilaukusta kuluu monikymmenkertainen määrä aikaa reppuun verrattuna.

2. Kalja vai siideri?
Kalja, kylmänä ja lämpimänä.

3. Pehmolelu vai ruusu?
Ruusut kuihtuvat, mutta pehmolelut eivät. Lasken leijona-kuvioisen tyynyni yhdeksi näistä.

4. Raha vai rakkaus?
Rakkaus, vaikka Kelan tuet lämmittävätkin mukavasti talvipakkasilla.

5. Julkisuus vai onnellisuus?
Liian introvertti julkisuuteen, joten valitsen onnellisuus.

6. Liikunta vai herkuttelu?
Liikunta, koska sillä pyrin torjumaan herkuttelun sivuoireita.

7. Ystävä vai kaveri?
Todellinen bromance menee milloin vain kaverilauman edelle <3.

8. Muoti vai kauneus?
Kolme raitaa ja tonnin stiflat milloin vain.

9. Kaupungissa vai maalla asuminen?
Näin molemmissa asuneena valitsisin jotain siltä väliltä. Omaa tilaa ympärille, mutta kuitenkin kohtuullisella sijainnilla.

10. Tony Halme vai Matti Nykänen?
Levätköön kumpikin rauhassa.

P.S. Nimmareita haalareihin saa pyytämällä ja neuvoja elämästä hihasta vetämällä.

#Fiksutoimikunta

(Visited 470 times, 1 visits today)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*