Vielä kerran kilta


TEKSTI: Samu Ahvenainen
KUVAT: Oskari Korpelainen, Mikko Pesonen

Kristallipallot ovat harvinaisia laitteita, joita jaetaan vain AstralTV:n juontajille ja fiktionaalisille Viistokujan kävijöille. Joskus on kuitenkin ihan jees katsoa asioita jälkikäteen ja miettiä mitä olisi tehnyt toisin, jos tuollainen kapistus olisi käsissään joskus ollut.

Kähmykausi hyökkäsi päälle, kuin äitikarhu Leonardon viimeisimmässä elokuvassa. Joskus kauan sitten killassa allekirjoittanut oli tilanteessa, jossa mietti ensimmäistä toimari- & hallituskähmyään, ja oli molemmista todella epävarma. Onneksi tämän päivän prosessi on tehty todella paljon kevyemmäksi ja toiminta muuttunut muutenkin pehmeämmin lähestyttäväksi. Voin kerrankin todeta, että ennen kaikki ei ollut paremmin. Vaikka tässä mainitsinkin vain muutaman viran, jotka olisin halunnut itse tehdä, tämä EI TODELLAKAAN tarkoita, että nämä virat olisivat tärkeämpiä tai arvokkaampia. Jos kuitenkin saisin alleni DeLorean DMC-12:n näitä hommia harkitsisin vakavammin kähmytessäni.

Isot buutsit

Kaikkiin hallitusvirkoihin kannattaa hakea. Harvassa ovat paikat, joissa alle 25w henkilö saa vastuulleen 100ke liikevaihdon ja 600 ihmisen yhdistyksen, jonka taustalla on vahva tukiverkko, jos sellaista ymmärtää käyttää.

PJ: Tähän olisi ehdottomasti pitänyt hakea. Vaikka vastuu killasta ja sen toiminnasta jakautuu PJ:n lisäksi Valtuustolle ja koko Hallitukselle on Puheenjohtajan-palli se paras paikka istua, oppia ja kokea. Suurin vastuu ja sen myötä loistava paikka oppia.

Rahastonhoitaja: Oletko koskaan ajatellut, mistä hallitusvirasta on eniten hyötyä työelämässä? Omakohtaisen kokemukseni mukaan Rahiksen hommista. Pienessä firmassa harvemmin kannattaa käyttää rahaa tämän ulkoistamiseen (on aiwan himpskutin tyyristä) ja killalla nykyisin käytössä oleva ohjelmisto on laajalti käytössä myös PK-yrityksissä. Helpottaa huomattavasti oman firman perustamista.

vaalikokous-OskariKorpelainen-023

ValtuustonPJ: Usein aivan liian pienelle huomiolle jäävä virka. Suurin vastuu hallituksen toiminnan valvomisesta ja samalla myös suurin vastuu yhdistyksen tekemien päätösten laillisuudesta.

 

 

 

Vähän pienemmät buutsit

Toimarina pääset helpoiten mukaan toimintaan, joka vaikuttaa tuohon jo edellä mainittuun valtavaan massaan ja massiin. Ainakin allekirjoittanut pääsi ensimmäistä kertaa kokeilemaan, miltä oikeasti tuntuu tehdä tosissaan hommia myös itselle entuudestaan tuntemattomien ihmisten hyvinvoinnin eteen ja huomasi, että siitä tulee pirun hyvä mieli ja olo.

Opinto: Näkymättömät hommat, jolla on todellisuudessa suurin merkitys nykyisten ja tulevien kiltalaisten valmistumisessa. Toimarina mahdollisuus vaikuttaa koko ELEC:in opetukseen.

Hyvinvointi (kiltis): “Kukaan ei huomaa, jos webi kaatuu pariksi tunniksi, mutta jos Kiltikseltä on kahvi loppu viisi minuuttia ja siitä tietää koko kilta.” Kiltis on ylivoimaisesti killan “näkyvistä”-palveluista käytetyin ja siksi mielestäni myös tärkein.

Vähän pienempiä buutseja isommat buutsit

Pota95_Mikko_Pesonen-58

Pota100-tirehtööri: Näin tärkeää (ja isoa) juhlaa kilta ei ole koskaan järjestänyt ja AstralTV:stä saamani tiedon mukaan ei tule enää koskaan järjestämään. Jos tässä epäonnistuu on se todella iso isku sekä silloisille että nykyisille killan jäsenille. Käsissäsi on juhla, jossa juhlitaan kiltaa, joka perustettiin, kun yhdenkään killan varsinaisen jäsenen vanhemmat (mahdollisesti edes isovanhemmat) eivät olleet vielä edes syntyneet.

 

Tässä omasta mielestäni jälkikäteen tarkasteltuna ne hommat, joita itse harkitsisin vakavammin, vaikka en yhtään valintaani kadu, enkä varmasti tule ikinä katumaan. Oli elämäni tähän mennessä paras päätös lähteä killan toimintaan mukaan. Kilta on edelleen paras paikka kokeilla, tehdä ja yrittää tämän yliopiston piirissä.

Samu “s!” Ahvenainen

(Visited 348 times, 1 visits today)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*