Sössö testaa: 550 Appro


TEKSTI: Joona Välilehto
KUVAT: Joona Välilehto, Carita Lindroos

Sössö lähti testaamaan Laurea-ammattikorkeakoulun oppilaskunnan järjestämää 550 Approa! Approon kuului baareja Tapiolasta, Leppävaarasta, Pitäjänmäeltä ja Oulunkylästä. Siirtyminen tapahtui bussilla 550, minkä takia appro sen niminen olikin.

Appron suoritusrajat olivat Pummi (8 leimaa), Eläkeläinen (10 leimaa) ja Opiskelija (12 leimaa). Suoritusrajat on tehtävä järjestyksessä eri vuosina. Lisäksi bonuksena pystyi suorittamaan Tarkastajan (14 leimaa) minä vuonna tahansa, mutta haalarimerkkejä tälle rajalle oli vain sadalle ensimmäiselle, eikä Sössön testaaja halunnut juosta approa läpi vaan otti rennosti Pummin tavoitteeksi.

Kuva1
Tästä se lähtee!

Appron sisältö

Approssa mukana olevia baareja olivat mm. O’Gelis, Garden City Cafe, Sankaritar ja Salud Bar. Useat appron baareista olivat sellaisia, joihin ei välttämättä päätyisi muuten kuin approlla, kuten saattaa äskeisestä listasta huomata. Kaksi paikoista asetettiin pakollisiksi. Mukana oli myös kaksi ruokarastia, joista oli mahdollisuus saada kaksi leimaa. Sössön testaaja jätti tämän käyttämättä ja suosittelee ruokapaikaksi Sellon Kotipizzaa.

Kuva2
Rastikartta

Jonot olivat koko illan lyhyitä yhtä poikkeusta lukuun ottamatta. Toinen pakollisista baareista Penninki oli aivan tukossa ja jonossa joutui olemaan yli puoli tuntia. Sössö toivoo, että järjestäjät ottaisivat seuraavan kerran asian huomioon ja valitsevat pakollisiksi baareiksi sellaisia, joissa on enemmän kuin yksi henkilö töissä tiskillä…

Sössö testasi myös siirtymistä muulla kuin 550:lla. Bussi numero 235 oli oikein oiva vaihtoehto Leppävaarasta Pitäjänmäelle! Sössö suosittelee, vaikka se onkin hieman huijaamista.

Appro oli kokonaisuudessaan ihan ok. Porukkaa ei ollut liikaa liikkeellä. Suurin osa haalarikansasta oli Laureasta tai Metropoliasta mutta matkassa oli mukana myös muita teekkareita. Suunnilleen kaikki baarit olivat sellaisia perus istuskelu-baareja vaihtelevalla sisustuksella. Busseissa oli melko ahdasta, kun kaikki olivat samaan aikaan liikkeellä samaan suuntaan.

550 kohti Leppävaaraa
550 kohti Leppävaaraa

Lopuksi vinkkinä 550 approon lähtijöille: kannattaa kokeilla liikkumista ensin Oulunkylään ja sieltä kohti Leppävaaraa. Todennäköisesti 550:ssa on enemmän tilaa ja jonot ovat lyhyet. Tämä toimii erityisesti, jos lähtee tavoittelemaan Tarkastajan suoritusta ja merkkiä.

Yhteenveto

+ Ei tarvinnut kävellä paljon

+ Jatkot eivät olleet Apollossa

+ Approilijoiden määrä

– Pakolliseen baariin jonotus

– Juomien hinnat

– Vähän teekkareita

Arvosana 4/5

(Visited 1 084 times, 1 visits today)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*