Opiskelijan pro-säästövinkit


TEKSTI: Kia Lehti
KUVAT: Kia Lehti, pixabay

Meillä kaikilla opiskelijoilla on ainakin joskus ollut se tunne, että pankki ryöstää varojamme. Tilillä ei ole ennen tukien tuloa montaa senttiä, vaikka nostat opintolainaa ja äitikin lähettää kuussa kaksikymppiä kouluruokailuun. Vaikka syypää tähän on tietysti se pankki, voit sinä itse vähentää rahojesi hupenemista. Kyllä, se on mahdollista! Seuraavilla pro-vinkeillä saat taloutesi kuntoon ja kenties ensi kerralla voitkin itse tarjota päivällisen äidillesi soluasunnossasi.

peruna

Syö perunaa

Laskettu keskimääräiselle teekkarille, jonka aivotyöskentely kuluttaa mahtavan määrän energiaa. Hennommalle kaverille vielä halvempaa!

Se on todella halpaa. Koululounas on Kelan tuenkin jälkeen kallis, eli omat perunat mukaan kouluun. Sesonkiaikaan myös kaali on halpaa, mutta sitä emme hajuhaittojen vuoksi voi suositella.

 

 

Älä tuhlaa sähköä (jos joudut itse maksamaan siitä)

Tuhlaa sen sijaan sähön kiltistä tai pahimmassa tapauksessa Maarintaloa. Joku muu maksaa ne sähkölaskut, joten voit pitää oman kämppäsi sähkönkulutuksen minimissä viettämällä mahdollisimman paljon aikaa muualla. Jääkaapinkin piuhan voit vetää pois seinästä, sillä sinähän syöt nykyään vain perunaa. Ainakin Maarilla on liesi, jolla kokkailut todistetusti sujuvat.

 

Hae ilmaisia ämpäreitä

Ämpäri

Ämpäri toimii muiden ominaisuuksiensa lisäksi myös sisustuselementtinä.

Oletko nähnyt esimerkiksi Narinkkatorilla tai Tokmannilla suurta jonoa ihmisiä aina koululaisesta setään? Kyseessä ei suinkaan ole ollut leipäjono, vaan ilmaisten ÄMPÄRIEN jakotilaisuus! Meitä kaikkia suomalaisia yhdistää se seikka, että rakastamme ämpäreitä ja nehän ovat erittäin hyödyllisiä vehkeitä. Hae sinäkin omasi ensi kerralla, kun kuulet kaverisi lähtevän jonottamaan sitä hyvää. Et joudu enää ikinä ostamaan ämpäreitä ja säästät selvää rahaa!

 

 

paskapaperit

Käy vessassa vain koulussa tai muualla julkisissa tiloissa

Esimerkkisuoritus täydellisestä epäonnistumisesta solukylppärissä. 16 rullan paketti?! Mikäli äitisi ei osta näitä puolestasi, olet juuri pyyhkimässä itseäsi käytännössä seteleillä.

Teekkarikylän asukeille ovat varmasti tuttuja esimerkiksi JMT3:n yleiset vessat, joita on jopa kaksin kappalein. Ei tarvitse poistua kaukaa kotoa! Kaikista suurimmat tarpeet kannattaa luonnollisesti säästää lafkalle, sillä siellä todennäköisemmin on suuremmat vessapaperivarannot. Myös niistäminen on suositeltavaa suorittaa muilla kuin itse ostetuilla papereilla.

 

Älä käytä vessapaperia ollenkaan

Bidé-suihku on (ehkä) keksitty sitä varten.

 

Suolat, pippurit ja pillit hampurilaisravintolasta

grillimausteet

Tämä on klassikko ja peruna maistuu huomattavasti paremmalta maustettuna. Konkarit käyvät joka päivä ostamassa kahvin Mäkistä, jotta saisivat päivittäisen ketsuppiannoksen mukaan samalla käynnillä. Sen voi sitten salakuljettaa vaikka töihin tai vetää shottina.

ProTip: Hesburgerin grillimauste on todella hyvää!

(Eihän se ole varastamista, sillä niissä ei ole rajoitusta? Jos on, niin emme suosittele.)

 

Vähennä vaatetta

Vaatetus voi maksaa suuria summia vähänkään tyylikkäämmälle tyypille ja on vaikea olla tekemättä heräteostoksia. Vastaus on haalarit! Haalarit ovat opiskelijoiden keskuudessa aina täysin katu-uskottava asu ja luennoitsijat ovat tottuneet niiden näkemiseen. Teekkareita kaikki. Pesuainettakaan ei kulu, kun siirryt tähän ekologisempaan vaihtoehtoon. Haalarit ovat myös kesätöissäkin ihan hyväksytty asu, jos olet menossa haalariharjoitteluun. Siitä se nimensä on saanut!

 

roinat

Käy messuilla

Tällaisia aarteita on mahdollista saada haltuun täysin ilmaiseksi. Sterilisoiduille kissoille ruokaa? KYLLÄ, TÄYSIN ILMAISEKSI!

Useimpien alojen opiskelijoille järjestetään mahdollisuuksia osallistua ilmaiseksi erilaisiin tapahtumiin, joissa jaetaan kynää ja karkkia. Joskus tällaisia seremonioita järjestetään jopa Otaniemessä, ja luentotauolla voikin kivasti käydä nappaamassa bonukset tiskistä. Tietäjät tietää, mikä niiden tapahtumien todellinen funktio on. Varmaa on ilmainen kahvi, mahdollisuus mariannejen aiheuttamiin mahanpuruihin ja ammattimaiseen fiilikseen. Legenda kertoo, että joku siskon pohjan kaverin mutsin gigolo on joskus jopa saanut työpaikan vastaavasta tapahtumasta. Kukaan ei kuitenkaan taida tällaista todellisuudessa tuntea, joten parempi vain lipastaa kassit ja kynät ja liueta pois.

 

Älä juo alkoholia

Se on kallista ja Virokin on nostanut hintojaan. Voit säästää jopa satoja euroja kuussa!

 

Vaikka kaikki muu menisikin mönkään, voit aina miettiä kuinka paljon oletkaan säästänyt, kun et ostanut tänään vaikkapa vessaharjaa. Sillehän sinulla ei ole luonnollisesti enää tarvetta.

(Visited 598 times, 1 visits today)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*