Towerfall -turnaus


TEKSTI: Miika Koskela
KUVAT: Miika Koskela, Matt Thorson

Kädet tärisevät jännityksestä, hiki valuu ihmisten otsalla, sormet hakkaavat tattia niin kovaa, että meinaa kumi lähteä irti. Ilmassa on todellista kisahuumaa. Kilta järjesti ensimmäisen Towerfall -turnauksen, ja samalla ensimmäisen peliturnauksen pitkään aikaan.

Kisaajia oli kaikista mahdollisista taustoista, oli pelin veteraaneja, ensimmäistä kertaa peliä pelaavia ja satunnaisesti pelaavia kasuaaleja. Vaikka aluksi tuntuikin, että selvähän tämä peli tulisi olemaan, niin vähemmän pelanneet todistivat, että mikään ei ole hakattu kiveen.

Pelaajat oli jaettu alkulohkoihin, neljä lohkoa, neljä pelaajaa per. Satunnaisgeneraattorin avulla saatiin aikaiseksi harvinaisen epäreilulta tuntuvat lohkot. Samalla kun toiseen kasaantui ensimmäistä kertaa pelaavia, niin toiseen osui kasa veteraaneja. Homma kuitenkin pysyi mielenkiintoisena, sillä samantasoiset vastustajat tekivät suurimmasta osasta pelejä mielenkiintoisia ja viihdyttäviä katsoa. Kun alkulohkot olivat pelanneet kaksi peliä, niin lohkojen kaksi parasta siirtyivät suoraan jatkoon. Kuitenkin hävinneille annettiin vielä mahdollisuus.

IMG_0541

Lopuista koostettiin kaksi uutta lohkoa, joista molemmista kaksi pääsi vielä jatkoon. Näin alussa epätasaisiin lohkoihin päässeet saivat vielä uuden mahdollisuuden. Lisälohkojen jälkeen pelistä oli tippunut neljä pelaajaa lopullisesti. Kaksitoista pelaajaa vielä sai tuskailla toistensa kanssa tatinheiluttamisen mestaruudesta. Oli aika aloittaa todellinen peli.

Turnaus muuttui raa’aksi, alkulohkojen voittajakaksikot sekä lisälohkojen voittajakaksikot muodostivat kolme uutta jatkolohkoa. Nämä uudet lohkot pelasivat kaksi erää kukin, mutta vain yksi pääsisi jatkoon jokaisesta lohkosta. Jatkolohkoista kaksi loppui selviin voittoihin. Yhdessä jouduttiin pelaamaan 1-on-1 uusintamatsi, jotta pystyttiin määrittämään kuka pääsisi neljännesfinaaleihin jatkoon. Kun jatkolohkojen voittajat olivat selviä, oli aika vielä yhden armomatsin. Jokainen lohkon toiseksi päässyt otti toisistaan mittaa viimeisestä neljännesfinaalin paikasta.

Matsi oli armoton, tunteet kuohuivat ja kirosanoilta ei vältytty. Kuitenkin voittaja oli selvillä: killan viestintämestari Jan Tuomi oli voittanut säälimatsin ja pääsi mukaan neljännesfinaaliin. Muut jatkopeleistä selvinneet olivat Noah Nettey, Henri Merilohi sekä Miika Koskela. Tämän nelikon turvin pääsimme kohti lopun alkua.

Tason nousun huomasi, turhat itsensä tappamiset loppuivat ja matsien kesto tippui minuuteista muutamiin sekunteihin. Jokaisen pelaajan kasvoilta näki, miten voitto oli ainoa ratkaisu. Jokainen pelaajista janosi kunniaa tuovaa pokaalia, tuota pelikaupasta ostettua satunnaista jousiampujapystiä. Kukin heistä halusi viedä tämän pokaalin kotiin muiden joukkoon ja näyttää, kuka on killan kovin pelaaja.

Neljännesfinaalin matsien päättyessä tippui ensimmäinen pois pelistä ja Jan joutui jättämään pelin. Oli aika siirtyä semifinaaleihin. Ympärillä kaikki alkoivat lopettamaan oheistekemiset, jokainen paikalla ollut keskittyi katsomaan vuosisadan turnausta. Tunteet nousivat pintaan helposti pelaajilla, sillä satunnaisesti valittu kenttä sisälsi useita kuolettavia esteitä. Nämä kuitenkin takasivat useammankin naurun remakan, kun joku pelaajista jäi liikkuvien lohkareiden väliin ja päästi ulos hyvin vakuuttavan kirosanatulvan. Semifinaalin loppuessa oli lopputulos selvää. Noah ja Merilohi pääsivät finaaliin ja Miika joutui myöntämään tappionsa.

IMG_0542

Oli maagisen finaalin aika… Killan instagram valjastettiin livelähetykseen ja koko finaalia pääsi seuraamaan kuka tahansa kotoa käsin. Paras kolmesta matsista, ei armoa, oli aika aloittaa. Merilohi aloitti hyvin vahvasti ensimmäisessä matsissa, nousten helposti 1-4 tilanteeseen. Noah kuitenkin osoitti, että hänestä löytyy vielä puhtia ja onnistui kääntämään tilanteen. Koko kiltahuoneen sai kuitenkin räjähtämään pelin itse määrittelemä tapaus. Peli ilmoitti uuden hahmon aukeamisesta tappamalla Noahin hahmon, poistaen näin häneltä yhden pisteen. Tämä ei kuitenkaan kiriä estänyt ja ensimmäinen matsi meni Noahille.

Toinen matsi oli alkamassa. Edellisestä selvästi hieman vakavaksi mennyt Merilohi näytti selvästi kaapin paikan. Valittelut eivät auttaneet kun Merilohi näytti taitojaan nuolten väistämisessä ja palautti suoraan jokaisen nuolen paluupostissa express kuljetuksessa lähettäjälle. Ja sinnehän ne upposivat, toisen matsi vei Merilohi. Näin pääsimme 1-1 tilanteeseen, seuraava matsi ratkaisisi kaiken…

Kolmannen matsin alkaessa melkein kaikki seisoivat, tunnelma läheni uhkaavasti katonrajaa ja pelaajien ilmeet vakavoituivat. Kaikkien yllätykseksi viimeisestä matsista ei kuitenkaan tullut vuosisadan tiukinta mittelöä, vaikka nuolet viuhuivat raivoisasti puolelta toiselle loppui viimeinen matsi kuitenkin 5-1. Näillä lukemilla ja tunnelmilla oli Noah vienyt killan ensimmäisen Towerfall -turnauksen.

Aika kertoo, milloin pääsemme kisaamaan uudestaan ja pääseekö alkuperäinen pokaali kiertopalkinnoksi. Voi myös olla, että Noah pääsee puolustamaan titteliään ja pitämään huolta, ettei tarvitse siirrellä pokaalia vitriinistään, ainakaan vähään aikaan.
Eläköön kilpapelaaminen!

(Visited 234 times, 1 visits today)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*