Vieläkö muistatte uudenvuodenlupauksen..?


TEKSTI: Aapo Kokko
KUVAT: Aapo Kokko, pixabay

On taas uusi vuosi, ja sen mukana on myös varmasti syntynyt valtava määrä uudenvuodenlupauksia. Monilta ne luultavasti kerkeävät unohtua jo ennen tammikuun päättymistä, mutta ne voivat olla parhaimmillaan hyvä tapa motivoida aloittamaan jotain, mitä on pitkään vältellyt. Yleisimpänä lupauksista on luultavasti liikuntaharrastuksen, useimmiten salitreenin, aloittaminen, jonka salien vakiokalusto yleensä huomaa ruuhka-aikana.

Koska harrastan liikuntaa lupauksista huolimatta, päätin luvata itselleni, että jatkaisin vihdoinkin säännöllistä musiikin soittoa kitaralla ja opettelisin pianonsoittoa. Olinkin jo kerennyt unohtaa, millaista tuskaa uuden soittimen aloittaminen, kuten myös vanhan jatkaminen, on. Lihasmuisti onkin ruostunut jo lähes umpeen, mutta Smoke on the water ja Jack Johnsonin rallatukset sujuivat kuitenkin vielä mallikkaasti. Pääasiallisina pelivälineinä toimii alla kuvassa olevat sähköurut suoraan 90-luvulta, jotka pelastin kaatopaikalle lentämiseltä, ja hieman elämää nähnyt Epiphonen Les Paul, jonka sain aikoinaan rippilahjaksi. Suurimmaksi osaksi fokus on kuitenkin pianossa, sillä sen soittaminen on jo pidemmän aikaa ollut unelmana.

Aaponjuttuun
Paneeli on niin 90-lukua, että se suorastaan huutaa nostalgiaa.

Toistaiseksi suurin osa ajasta urkujen kanssa on mennyt valmiiden äänivalintojen kanssa leikkimiseen (varsinkin rumpuäänien..) ja kunnianhimoisen vaikeiden kappaleiden soittamisen unelmointiin. Näistä yksi on mm. Michael Nymanin The Piano -elokuvasta tuttu melodia The Heart Asks Pleasure First, jonka vanha kämppikseni kulutti puhki päivittäisellä soitolla. Siitä on tullut niin sitkeä korvamato, että parempi se on opetella myös joku päivä itse. Tavoitteet kannattanee kuitenkin asettaa paljon alemmas oli uudenvuodenlupaus sitten mikä tahansa. Ensimmäinen kappale, jota aion tosissaan tahkoa lihasmuistiin on The Beatlesin Hey Jude.

Lupasitte tai olitte lupaamatta sitten itsellenne mitä tahansa, toivottavasti saatte pidettyä niistä kiinni tai tehtyä vuodestanne muulla tavalla paremman kuin aiemmista. Mikäli tämä toimittaja saa pidettyä omastaan kiinni saattanee vuoden lopussa tulla jatkoa tälle tarinalle onnistumisesta tai mitä todennäköisemmin epäonnistumisesta. Pitäkää upea vuosi 2017!

(Visited 161 times, 1 visits today)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*