Puhiksen huhtikuun pohdinnat


TEKSTI: Ville Kapanen
KUVAT: Johan Kondratjeff

Ensimmäiset kolme kuukautta kiltavuodesta ovat takanapäin, joten lienee aika siirtää katse hetkeksi menneeseen ja katsoa mitä kaikkea on ehtinyt tapahtua. Kolmessa kuukaudessa killan tapahtumakalenteriin on kertynyt 73 merkintää, joten voitanee sanoa että hiljaiseloa ei ainakaan olla eletty.

Haluaisinkin kiittää kaikkia, jotka ovat olleet mukana tekemässä alkuvuoden tapahtumia. Kiltatoiminta on kuitenkin muutakin kuin tapahtumia, joten tällä kertaa ajattelin puhua muutamasta eniten itseäni mietityttäneestä asiasta.

Killan viestintä

Killan viestintä kehittyy vuodesta toiseen, mutta kehitettävää löytyy aina. Erityisesti itseäni on häirinnyt killan viestinnän paikoittainen hajanaisuus. Esimerkiksi Facebook-ryhmiä ja maililistojaon varsin runsaasti ja monesti samaa informaatiota työnnetään useaan kanavaan samaan aikaan, jolloin kukaan ei jaksa seurata enää mitään näistä kanavista. Välillä myös navigointi näiden sekalaisten kanavien välillä voi olla hankalaa, joten kanavia tulisi todennäköisesti linkittää vielä sujuvammin toisiinsa.

Killan_viestinta
Killan Puheenjohtajan, viestintämestarin ja fuksitoimikunnan puheenjohtajan adjutantin yöllinen pelisessio sai uuden suunnan kun puhe siirtyi killan viestintään ja käsien heiluttelu alkoi.

Jotkut saattavat kokea killan viestinnän myös vanhanaikaiseksi. Viime vuonna AYY:n hallitustyrkkypaneelissa väläyteltiin jo Snapchatin tuomista osaksi AYY:n viestintää. Kilta viestii pääsääntöisesti webin, sähköpostilistojen ja Facebookin kautta, joten olisiko aika ottaa insta, Periscope ja Snapchat haltuun? Puheenjohtajan kokous-snäppejä? Periscope-lähetyksiä esimerkiksi ansiomerkkien jaosta tai jostain muista merkittävistä tapahtumista? Jos ei kuitenkaan ihan villiksi ruveta niin sen verran voin ainakin luvata, että Telegram otetaan paremmin haltuun ja JAS:ia tullaan kehittämään vielä enemmän nykypäivän standardien mukaiseksi.

Muutto

Yleensä kiltavuosi noudattaa kohtalaisen perinteistä kaavaa. Toki jokaisena vuonna toiminta kehittyy ja uusia juttuja keksitään, mutta isoimmat asiat silti pysyvät samankaltaisina. PoTaa juhlitaan hienoissa puitteissa, SIK-KIK sitsit lähtevät lapasesta ja kiltahuone on Otakaari 5:ssä. Viimeisimpään on kuitenkin tulossa muutosta, joka onkin aiheuttanut paljon pohdittavaa.

Puhis pohtii PoTa:ssa
Puhis pohtii PoTa:ssa

Kiltahuoneen merkitystä niin kokoontumis- ja lepopaikkana luentojen välissä kuin kiltaidentiteetin luojana ei tule aliarvioida. Etsittäessä killalle uusia tiloja tulee ottaa paljon asioita huomioon. Yksi tärkeimmistä lienee opetuksen läheisyys, mutta myös erilaiset opiskelutilat ja opintopalvelut on hyvä huomioida. Tilaa etsiessä myös eri rakennusten realiteetit tulevat nopeasti vastaan. Toisaalta voi saada entisiä vastaavatkin tilat, kun taas viereinen rakennus on niin täyteen bookattu, että edes pienestä komerosta on turha haaveilla.

Kun kiltalaisten opinnot leviävät hiukan aiempaa laajemmin pitkin Otaniemeä, voisi kuvitella että kiltahuoneen olisi hyvä sijaita jossain keskeisessä solmukohdassa johon kaikkien olisi helppo tulla. Väreen työmaan rajoittaessa Otaniemen liikennettä näyttäisikin siltä, että tilat rakkaalta konelafkalta voisivat palvella parhaiten kaikkia kiltalaisia. Onneksi asiaa mietittiin kuitenkin hiukan pidemmälle, ja killat ja korkeakoulu pääsivät yhteisymmärrykseen siitä, että TUAS-talolla yhdistyy parhaiten opintojen ja oppimispalveluiden läheisyys sekä saatavilla olevien tilojen laatu.

Muuton osalta pitää toki miettiä paljon muutakin. Hajaantuvatko kiltalaisten opinnot liikaa? Pysyvätkö labratilat riittävinä? Palvelevatko uuden kiltiksen lähistön oppimistilat kiltalaisia? Millaista yhteistyötä tulisi kehittää tulevan naapurimme Prodekon kanssa? Tapahtuuko muutto ajallaan? Voiko koko projekti kaatua vielä johonkin? Osaan kysymyksistä ei vielä ole löytynyt vastausta pohtimallakaan, mutta toivon mukaan kaikki sujuu hyvin ja syksyllä päästään aloittamaan uusissa tiloissa. Mikäli juuri sinulla on vastaus johonkin kysymyksistä tai kysymys, jota ei varmasti olla vielä mietitty, kannattaa tulla nykimään hihasta!

 

(Visited 300 times, 1 visits today)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*