Tommi Askola, Ulkomestari


TEKSTI: Tommi Askola
KUVAT: Mikko Pesonen

Olen kotoisin pienestä Peuhun kylästä Valkealan kunnasta. Aikani taisteltuani villipetojen ja kouvolalaisten keskellä, saavuin vuonna 2012 isolle kirkolle opiskelemaan sähkötekniikkaa.

International_Sitsit_TommiKiltahommat veivät minut mukanaan jo heti vuonna 2015, kun ryhdyin Ulkokisälliksi. Viime vuosi oli niin kurja, että halusin varmistaa tämänkin vuoden toimikuntalaisten ikävystymisen. Niinpä ryhdyin killan Ulkomestariksi.

UTMK:n hommissa parasta on se, ettei kiltalaisia edes kiinnosta, mitä me puuhaamme. Näin ollen stressaamisen saa jättää muille. Mukavaa on myös se, että saa tutustua älylliseen elämään myös kiltiksen, Otaniemen ja mahdollisesti jopa Suomen ulkopuolelta. Tietenkin hommaan sisältyy paljon vaarallisiakin elementtejä, kuten se, että saatat löytää itsesi Göteborgista, istumassa alasti ruotsalaisen saunan kattokruunussa. Onneksi kuitenkin muutamaa bäskan huuruista tuntia myöhemmin, ei todisteita kyseisestä tapahtumasta jäänyt, paria kuvaa lukuun ottamatta.

Oikeasti ulkkareiden kanssa tekeminen antaa paljon ja tapahtumista saa paljon uusia ystäviä ympäri maailmaa. Verkostoituminen on nykypäivänä tärkeää, joten haastankin teidät, arvon kiltalaiset, tänä Herran vuonna 2016 lähtemään rohkeasti kokemaan International tapahtumia ja tutustumaan rohkeasti ulkkareihin. Varoituksen sana kuitenkin: saatatte jopa pitää heistä ja heidän kanssaan oleilusta. Mikäli huomaat jonain vuonna olevasi killan Ulkomestari, muista että varoitin.

Tänä vuonna järjestetään vihdoin myös ulkotapahtumia UTMK:n osalta. Näissä pääsee leikkimään muiden kuin Otaniemeläisten, mutta kuitenkin suomalaisten kanssa. Ne ovatkin kevyempi vaihtoehto vaihtelua kaipaavalle kiltalaiselle, sillä ei tarvitse murehtia siitä, miten lontoo taittuu ja silti pääsee näkemään vieraampia naamoja.

Odotan innolla, mitä vuoden edetessä tulee tapahtumaan. Yhdestä asiasta olen kuitenkin varma: SIK:n ulkkarina on vuonna 2016 hyvä olla.

(Visited 478 times, 1 visits today)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*