Lämmikettä talven keskelle


TEKSTI: Iida Salmivesi

Olen juonut viimeisten kuukausien aikana valtavasti teetä. Lisääntyneeseen teen kulutukseeni on monia syitä, kuten huono vastustuskykyni ja sitä kautta kaikki flunssat, jotka olen sairastanut.

Lisäksi olen aikamoinen vilukissa ja varsinkin kylmällä säällä tee lämmittää mukavasti sisältä päin. Tee myös yksinkertaisesti maistuu hyvältä ja pärinän ja vatsahaavan välttämiseksi kannattaa vähintään joka neljäs kuppi kahvia korvata teellä. Teellä on rauhoittava vaikutus ja varsinkin kofeiinitonta teetä kannattaa nauttia illalla ennen nukkumaanmenoa. Omiin nukkumaanmenorutiineihini kuuluu iltatee, suosittelen lämpimästi!

Tee on helppo tarjottava ja sitä kannattaakin pitää aina kaapissa vieraiden varalta. Varsinkin surullista tai stressaantunutta ystävää kannattaa lähestyä teemukin kanssa. Sanonta ”teetä ja sympatiaa” on varmasti jokaiselle tuttu, eikä sen voimaa kannata aliarvioida. Teelajitelman osto on kannattavaa, jotta mahdollisimman moni saa suuhunsa mieleistä juomaa. Teekutsuihin kannattaa kuitenkin suhtautua aina varauksella. Mikäli sinua pyydetään teelle jatkojen jatkoilla aamun pikkutunneilla, voi olla, ettei teekutsujen pitäjällä ole edes teetä kaapissaan.

Keräsin teille listan tämän hetken teesuosikeistani, kannattaa kokeilla!

– Pirkka persikka-passion
– Clipper sitruuna-inkivääri
– Clipper detox
– Clipper sleep easy
– Nordqvist Karibian aurinko
– Twinings vanilja
– Twinings omena-kaneli-rusina

Joskus tee kannattaa kuitenkin korvata mojitolla. Kuten teen, myös mojiton maku on hyvä. Teen tavoin se lisäksi lämmittää ja rentouttaa niin kehoa kuin mieltä ja helpottaa flunssaista oloa. Myös surullinen tai stressaantunut ystävä varmasti piristyy lasillisesta jos toisestakin mojitoa. Lisäksi varsinkin talvella on mojiton juonti tärkeää, sillä siitä saa kätevästi annoksen satokauden sitrushedelmiä ja näin ollen vitamiinikato ei pääse yllättämään. Mojito on myös halpa tapa päästä hetkeksi aurinkoisiin lomatunnelmiin, ihan vain vaikka kotisohvalta.

sössö_mojito
Instagram-kelpoiset mojitot
Ohje lasilliseen mojitoa:

– Vaaleaa rommia (oman mielen mukainen loraus)
– Tonicia
– Puolikas lime lohkoina
– Mintunlehtiä
– Jäämurskaa
– Ruokosokeria

Muussaa sokeri ja limelohkot haarukalla lasin pohjalle, jonka jälkeen kaada päälle rommi, tonic, jäämurska ja mintun lehdet. Sekoita hetki ja juoma on valmis. Instagramia varten
kannattaa juoman päälle kuitenkin lisätä vielä muutama minttu.

Jos tuntuu, että rahatilanne on tiukka, kannattaa ohjetta vähän soveltaa. Myös vodkasta, rainbow-sokerista ja klementiineistä saa aikaan hyvän opiskelijahenkisen mojiton.

Mukavaa ja rentouttavaa talven jatkoa, kyllä se kevät vielä tulee!

<3: Iida

(Visited 641 times, 1 visits today)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*