Opintomestari: Mikko Sandström


TEKSTI: Mikko Sandström
KUVAT: Veera Melvasalo

Moikka moi! Mun nimi on Mikko ja toimin tänä vuonna killan opintomestarina. Tässä roolissa hoidan edunvalvontaa, pidän yhteyttä korkeakouluun, toimin hallopedina (hallinnon opiskelijaedustaja) muutamassa korkeakoulun komiteassa ja järjestän keväisin opintokyselyn (kiitos kaikille vastaajille, vastauksia tuli ennätysmäärä, n. 30 % enemmän viime vuoteen verrattuna) sekä järkkäilen opintoaiheisia tapahtumia yhdessä opintotoimikunnan kanssa.

Olen alunperin kotoisin Haminasta, joka voi olla kaupunkina monille kiltalaisille tuntematon. Voisinkin alkuun heittää muutaman hauskan faktan tuosta Helsinkiäkin itäisemmästä satamakaupungista.

  • Hamina (sv. Fredrikshamn) tunnetaan ympyräkaupunkina sen keskustan ympyrämäisen kaavoituksen perusteella. Nimi voisi ihan yhtä hyvin johtua kaupungin lukuisista liikenneympyröistä, liikennevalojahan kaupungissa on vain yhdet
  • Haminan torigrilliltä sai aikoinaan (ja taitaa saada nykyäänkin) taikasanoilla “lihatsu kahel nakil” itselleen lihapiirakan, joka piti sisällään kolme nakkia
  • Haminassa ja laajemmin Etelä-Kymenlaaksossa meetvurstia kutsutaan usein suolamakkaraksi (suolamakkaraleipä oma lemppari)
  • Haminan naapurikaupunki on Kotka (eng. Eagle) ja kotkalaiset ovatkin haminalaisten perivihollisia. Hallitusyhteistyö kotkalaisen kanssa onkin vaatinut eniten totuttelua (ei oikeesti :D)

 

Aloitin elektroniikan ja sähkötekniikan opintoni vuonna 2020 ja opiskelen nyt Elektroniikan ja Nanoteknologian maisteriohjelmassa avaruustekniikkaa. Fuksivuonna en maailmantilanteen vuoksi lähtenyt mihinkään toimarivirkaan, mutta ISOksi kuitenkin lähdin ja sain juuri päätökseen kolmannen ja viimeisen ISOvuoteni. Toisena ja kolmantena vuonna toimin opintovastaavana opintotoimikunnassa. Tästä olikin sitten luontevaa siirtyä toimikunnan puheenjohtajaksi, opintomestariksi. Opintoasioista mouhoaminenkin alkaa tulla jo luonnostaan. 

 

Jos haluat keskustella opintouudistuksista yms tai tarvitset akuuttia edunvalvontaa, nii tule ihmeessä juttelemaan!

 

Mikko Sandström, Opintomestari ‘24

(Visited 53 times, 1 visits today)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*