Yrityssuhdemestari: Nette Levijoki


TEKSTI: Nette Levijoki
KUVAT: PoTa-102 arkisto

*haastattelu aloitettu sateisina perjantaina kiltahuoneen toimistolla (2023). Toimisto on täyttynyt pizzan ja kahvin tuoksusta, sekä naurun parissa. Netteä jännittää, mutta hyvin tämä menee*

 

Nimi/fuksi/opiskelen/kotoisin:

Nette. Entäs toka nimi? Nette (hehe) 

Oikea nimeni on siis Mea, toinen nimi Nette. Mutta kutsu minua Neteksi! Olen fuksi -19 ja valmistuin sähkötekniikan kandidaatiksi viime kesänä. 

Aloitin tässä syksyllä maisteriopinnot Elenanolla Microwave Engineering -pääaineessa. 

Olen asunut suurimman osan elämästäni Tammisalossa (Itä-Helsingissä, Roihuvuoren lähellä), joten koen olevani kotoisin Itä-Helsingistä.

 

Miten kuvailisit itseäsi?

Olen kokenut jonkin verran muutosta tässä viime vuosina. ‘Ennen’ olin klassinen introvertti, hiljainen ja rauhallinen. Tästä olen rohkaistunut jonkin verran aloitettuani opiskelut. Harjottelun myötä keskustelu on tullut helpommaksi ja luontevammaksi!

Kuvailisin kuitenkin nykyään luonnettani muut huomioon ottavana ikuinen optimistina (joka on kiinnostunut ehkä liiankin monesta asiasta…)

 

Mitä teet hallituksessa ja miksi? 

Toimin SIKin hallituksessa yrityssuhdemestarina yrityssuhdetoimikunnassa (YTMK), joka vastaa killan ja yritysten välisistä sopimuksista. YTMK on vastuussa killan rahoituksen hankkimisesta ja yrityslähtöisten tapahtumien, kuten excursioiden järjestämisestä. 

Aloitin toimarina YMTKssä vuonna 2020. Se oli erittäin mukava ja uusi kokemus, mutta näin potentiaalia parannuksiin jo tällöin. Tästä syystä lähdin integroimaan tämän vuoden toimikuntaan käytännön kokemusta työelämästä, tuodakseni mm. jatkuvuutta YTMK toimintaan. 

Tämän lisäksi sanotaan, että sähköllä voi tehdä mitä vain. Usein kuitenkin keskustelu jää tähän ja loput vastapuolelle pääteltäväksi. Haluan pyrkiä toimivirkani aikana tarjoamaan jonkinlaisen konkreettisemman vastauksen tähän kysymykseen, radiotekniikkamessun kaltaisten tapahtumien kautta. 

 

Miltä SIK näyttää vuonna 2025? Miten killan toimintaa voi parantaa? 

Hmm, onpa hankala kysymys. Killassa näkyy jatkuvaa kasvua ja kehitystä. Esimerkkinä SIK on muuttunut jo tässä muutaman opiskeluvuoteni aikana hyvin paljon. Uskon siis, että myös vuonna 2025 SIK on sen aikaisten kiltalaisten ja kilta-aktiivien näköinen. 

Uskon että kilta pysyy sydämellisenä ja kotoisana paikkana, unohtamatta mahtavaa yhteishenkeä (<3 SIK). Tämän hyvän yhteishengen myötä vuoden 2025 kiltalaiset saavat killan kautta uusia unohtumattomia elämyksiä ja uusia kokemuksia. 

Killan toiminta paranee jokaisen kilta-aktiivin toiminnan myötä, sillä jokainen tuo mukanaan oman näkökulmansa. Mitä useampi uskaltaa lähteä mukaan kiltatoimintaan, sitä enemmän killan toimintaa voidaan kehittää! Pyrin itse rohkaisemaan toimintaan avoimuuden kautta; juttelemalla muiden kanssa voi kasvattaa ymmärrystä toimarina toimisena ja kuulla toisten kokemuksia. 

Itse kiltahuoneeseen liittyen parannusta olisi, että kiltahuoneen muumio löytäisi lopullisen kotinsa.

 

Mitä sanottavaa sinulla on kiltalaisista?

Ah, he ovat ihania. Kilta on tärkeä minulle ja iso syy tälle on killasta löytyvien ainutlaatuiset ihmiset. Fiksuja, mielenkiintoisia ja helposti lähestyttäviä, kunhan vain uskaltaa lähteä juttelemaan. Kiltahuoneella ja jomeilla yömyöhään on käyty vaikka kuinka syvällisiä ja vähemmän syvällisiä väittelyitä (mm. Mitä tapahtuisi, jos avaruuden tyhjiö korvattaisiin keitolla?) 

Nämä keskustelut ovat avartaneet arvomaailmaani. Pysykää ihanina, avoinmieisinä ja ystävällisinä <3

 

Terveiset killan toiminnasta kiinnostuneille? 

Kannattaa ehdottomasti kokeilla! Matalimmalla kynnyksellä voi lähteä mukaan ISOn ja kv-ISOn roolissa, jossa pääsee tapaamaan upouusia kiltalaisia. Toimarina taas pääsee työskentelemään lähemmin eri kiltalaisten kanssa ja kartoittaa kiinnostustaan uusien hommien parissa. 

Lähde juttelemaan vaan rohkeasti kiltahuoneelta löytyville vanhemmille opiskelijoille (tai minulle!), he mielellään kertovat tarinoitaan! 

Elämässäni  parhaimmat kokemukset ovat vaatineet rohkeutta lähteä mukaan. SIK on tosi hyvä hiekkakenttä tätä varten.

 

Neuvoja keväälle?

Usean muun suomalaisen tavoin, löysin korona-pandemian aikana luontokävelyiden ilon. Suosittelen siis viettämään aikaa luonnon parissa, käymällä metsäkävelyllä yksin tai kavereiden kanssa <3 

Ihmisen nuoruus määräytyy mielen mukaan; kannattaa siis rohkeasti kokeilemaan jotain uutta! Lähde mukaan uusiin kiltatapahtumiin, kokeilemaan uutta harrastusta (vaikka SIK urheilun myötä) tai käy vaikka kokeilemassa pakohuonetta!

 

Lopuksi?

Törmäillään kiltiksellä kahvien merkeissä~

(Visited 66 times, 1 visits today)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*