Rahastonhoitaja: Esko Väänänen


TEKSTI: Esko Väänänen
KUVAT: Toni Lyttinen

SIKH22 Hallitusesittelyjen kolmas osa!

Morjens! Olen Esko ja toimin 2022 hallituksessa rahastonhoitajana. Aloitin opintoni Aallossa vuonna 2020, vaikkakaan tämä ei ole ensimmäinen etappini opiskelijaurallani. Opintoni aloitin alun perin 2010 Lappeenrannassa kauppatieteitä opiskellen ja valmistuinkin sieltä KTM:ksi. Muutin takaisin Helsinkiin 2015 töiden perässä ja kerkesinkin nelisen vuotta olla työelämässä tilintarkastajana. Tarkastustyö alkoi kuitenkin olla puisevaa vähän ajan päästä ja huomasin joutuneeni tilanteeseen, missä työpaikat mitkä olivat itselle kiinnostavia, vaativat hyvin erilaista osaamista. Tämän kautta päädyinkin opiskelemaan uutta tutkintoa.

Olen aina pitänyt ainejärjestötoiminnasta, ja edellisessä elämässäni Lappeenrannassa olin mukana toimiryhmässä, joka järjesti suurimman osan sikäläisen kauppiksen sitseistä. Kiltatoimintaan lähdin itse mukaan toimimalla ISOna 2021 syksyllä. Kaikki tähän liittyvä oli sen verran hauskaa, että päätin syksyllä hakea hallitukseen mukaan!

Miksi sitten hain rahikseksi? Koin, että tässä roolissa minulla olisi kaikkein suurimmat mahdollisuudet hyödyntää aikaisempia taitojani ja myös oppia uutta itseäni kiinnostavista asioista. Halusin myös oppia killasta ja sen toiminnasta enemmän ja rahastonhoitajan rooli sopii tähän täydellisesti. Rahastonhoitajan tehtäviin kuuluu killan budjetin laatiminen vuoden alussa ja välitilinpäätösten teko kvartaaleittain, sekä varsinaisen tilinpäätöksen tekeminen vuoden lopussa. Tämän lisäksi rahis hoitaa killan juoksevia talousasioita, eli hyväksyttää hallituksen kokouksessa laskut ja hoitaa maksamisen, laskuttaa muun muassa sponsoreita ja hoitaa näiden tapahtumien kirjanpitokäsittelyn. Esittelen myös uudet jäsenhakemukset ja lisään uuden hyväksytyt jäsenet killan jäsenrekisteriin. Tehtävät ovat olleet erittäin hauskoja ja opettavaisia, ja odottelenkin innolla tulevaa vuotta!

Kiitos, kun jaksoit lukea näinkin pitkälle tätä esittelyä ja haluankin toivottaa oikein hyvää lopputalvea, tai toivottavasti nyt pikkuhiljaa oikeastaan alkukevättä!

Esko

 

(Visited 235 times, 1 visits today)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*