Yrityssuhdemestari: Otto Julkunen


TEKSTI: Otto Julkunen
KUVAT: Timi Tiira

SIKH21 Hallitusesittelyjen yhdestoista osa!

Teksti on lukijan vastuulla. Kirjoittaja ja kiltalehti Sössö eivät vastaa sen sisällöstä.

Hei moi!

Olen Otto Julkunen eli Ode (tai tyyliteltynä ODÉ) ja toimin tämän vuoden killan yrityssuhdemestarina. Opiskelijaelämäni alkoi vuonna 2019 saatuani puhtaanvalkoiset haalarit päälleni, jolloin koin suurta kiitollisuuden tunnetta itseäni kohtaan siitä, etten jäänyt armeijaan duuniin ja heivannut opiskelupaikkaani. Kyllä, päässäni pyöri niinkin tyhmiä ajatuksia.

Palataan kuitenkin nyt hieman ajassa taaksepäin siihen, miksi minusta tuli teekkari, jos ketään se oikeastaan edes kiinnostaakaan.

Lapsena halusin tulla joko astronautiksi tai kuninkaaksi. Koska satuin syntymään väärään perheeseen ☹, niin oli sitten luovuttava tästä toisesta vaihtoehdosta ja keskityttävä luonnontieteisiin. Ennen lukiota en pitänyt fysiikasta laisinkaan, kunnes loistava opettajani sai kipinän syttymään. Abivuonna fysiikan opettaja sanoi, että sinusta tulee sähköteekkari, mikä kuulosti ihan kohtalaiselta ehdotukselta. Lukiolippiksen sain päähäni vuonna 2018 Helsingin ranskalaisesta koulusta, mistä matka jatkui Aallon pääsykokeisiin. Opintojen aloittaminen viivästyi vuodella valtion pitkittyneen kesäretken takia, mutta täällä sitä nyt ollaan.

Onnittelut, jos olet lukenut tänne asti, mahtaa olla sisällöntäyteinen elämä. Siirrytään sitten relevantimpiin asioihin. Orientaatioviikko sai pääni pyörälle, enkä hirveästi muista ketään sieltä. Ensimmäisellä ruotsin tunnilla tutustuin muutamaan uuteen sähköläiseen, joiden myötä sain tiiviin ja parhaan mahdollisen kaveriporukan, jota ilman ei olisi jaksanut. Enempää hempeilyä ei nyt heille heru, älkää tottuko siihen. En kuitenkaan päätynyt ensimmäisenä vuotenani aktiivisesti kiltatoimintaan, koska pelkäsin sen vaikuttavani opintoihini. No se luulo oli väärä, mutta juna meni jo.

Toisena vuonna päätinkin lähteä mukaan kiltatoimintaan oikein ryminällä. Hain itsellenikin yllättäen puhikseksi, mutta ihan hyvä että JOra vei sen pestin, jaksamista hänelle. Seuraavaksi pitikin sitten miettiä, mihin hallitusvirkaan voisin sopia. Tässä ote pohdinnoistani:

Rahis: vihaan numeroita, jos siinä on € perässä
Sihteeri: ei, pitäisi oikeasti keskittyä kokouksissa
Fuksikippari: liian kokematon teekkarina
ISOvastaava: ks. ylempi
Hyvinvointimestari: oma hyvinvointini on niin vaakalaudalla eli it’s a no from me, tunku liian kova
Opintomestari: joo…
Hovimestari: haluan nukkua ja se siivoaminen
Teknologiamestari: hyi tietokoneet
Ulkosuhdemestari: puhun kielillä, mutta turkuun en taivu
Yrityssuhdemestari: skumppa -> voittava

Aluksi ajatus yrityssuhteiden hoitamisesta oli hieman etäinen, koska kaikki markkinameininki, raha-asiat yms. olivat vieraita. Olen kuitenkin tykästynyt tähän hommaan, ainakin toistaiseksi, ja on aito ilo hoitaa killan yrityssuhteita. Lisäksi parasta on killan tarjoama yhteisöllisyys ja uudet kaverit.

Noniin, eiköhän siinä ollut tarpeeksi diipa daapaa tälle päivälle, mutta koska kuitenkin olen yrityssuhdemestari ja killan bisneksien ammattilainen, markkinamaailmaan kuuluu hillitön omakehu ja tässä saatte lukea loistavia arvostelujani yhteistyökumppaneiltani.

Ja yllä olevista tähdistä tuli mieleeni, että olisi vielä aika päivän horoskoopille:

Oinas, Anna hevosen murehtia, sillä on isompi pää

Härkä, Pimeinkin yö päättyy joskus

Kaksonen, Onnellisuus on mielentila

Rapu, Sinä pystyt siihen

Leijona, Mikä ei tapa, se vahvistaa

Neitsyt, Kyllä meressä kaloja riittää

Vaaka, Älä koskaan kadu mitään, mikä joskus teki sinut onnelliseksi

Skorpioni, Myrskyn jälkeen on poutasää

Jousimies, Saavutat vielä jotain suurta

Kauris, Laita työhanskat käteen

Vesimies, Aikainen lintu madon nappaa

Kalat, Älä ota sitä niin vakavasti

Ja eikun näihin kuviin ja tunnelmiin lopetellaan tällä kertaa, Hauskaa Wappua kaikille!

(Visited 310 times, 1 visits today)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*