Teknologiamestari: Oskari Ponkala


TEKSTI: Oskari Ponkala
KUVAT: Mikko Impiö, Oskari Ponkala

SIKH21 Hallitusesittelyjen seitsemäs osa!

Moro!

Mun nimi on Oskari, 2019 fuksi, ja mun hommana on tänä vuonna killassa Teknologiamestari. Olen Tampereelta kotoisin, kuten monet saattavat paikoittaisesta murteesta huomata ja kuten monet hyvät tarinat, niin minunkin polkuni Aaltoon alkoi rotvallin reunalta.

Yläasteen musiikkipainotteen jälkeen oli taiteellinen kiintiö täynnä ja meninkin sitten Tampereen Clasuun (lukioon, ei Ohlsoniin) luonnontiedelinjalle. Siellä sitten luin aika vahvasti kaikki luonnontieteet, ennen kuin huomasin että fysiikka nappaa kaikista parhaiten. Fysiikan laajentavana kurssina oli elektroniikka ja siellä sitten arduinon kanssa leikkiessä innostus sähköön syttyi vahvemmin. Ovet Aaltoon avautuivatkin sitten eräänä päivänä, kun istuin puhelinmyyjänä kesätöissä. Ei muuten tullut yhtään kauppaa sinä päivänä, kun ajatukset olivat jo asuntohakemuksissa ja Otaniemessä.

Koska inttiin ei tarvinnut mennä (C-paperit god-tier), aloitinkin yliopiston heti kesän jälkeen ja täällä sitä nyt ollaan toista vuotta. Jälkikäteen kun miettii, niin on kyllä aika surrealistinen tilanne kirjoittaa tätä tekstiä, kun fuksina aloittaessa katsoi hallituksen toimintaa eikä kyllä silloin ajatellut, että olisin tässä hommassa nyt. Kiltatoiminta se vain vei mukanaan.

Olen aina tykännyt tehdä asioita käsin. Olkoon se sitten piirtämistä, pienoismalleja tai kytkentöjä leipälevylle, minä olen se, joka huomaa ajankulun vasta kun aurinko ei enää valaisekaan huonetta ja nälkä alkaa tuntua vatsassa. Kuten viisas mies kerran sanoi, taide on tehty esitettäväksi, ja vaikkei mun hommat kyllä taidetta ole nähnytkään, niin tässäpä muutama homma mitä mun kädet on vuosien saatossa saanut aikaiseksi ja niistä aina pari sanaa.

 

1. No, mitään syvällistä tarinaa tästä ei ole. Pastelleilla saa tosi mukavat gradientit aikaiseksi ja halusin hieman kokeilla, miltä valkoinen näyttäisi ruskealla paperilla.

 

 

 

 

 

2. Jotakuinkin sama homma kuin edellisessä. Hankin akryylivärisetin ja päätin testata, miten niiden kanssa saisi tehtyä kirkkaita ja tummia sävyjä varjostusten kanssa.

 

 

 

 

3. Töyhtötiainen se. Hauska lintu.

(Visited 377 times, 1 visits today)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*