Hyvinvointimestari: Sauli Norja


TEKSTI: Sauli Norja
KUVAT: Mirkku Merimaa

SIKH21 Hallitusesittelyjen kuudes osa!

Hei!

Minä olen Sauli, 2019 fuksi ja tänä vuonna toimin killassa Hyvinvointimestarina. Ennen Aaltoa kävin Vaskivuoren musiikkilukion, jossa kiinnostus musiikista muuttui koko ajan lähemmäs äänitekniikkaa ja päädyinkin lukion jälkeen vuodeksi suorittamaan siviilipalvelusta Kulttuuritehdas Vernissalle näyttämöteknikkona. Siellä mielenkiinto suuntautuikin sitten vielä teknisempään puoleen äänessä eli akustiikkaan, kaiutinjärjestelmiin ja niiden sovelluksiin. Tämä johti tieni luoksenne sähkölle.

Niin kuin äsken totesin, minä olen aika pitkälti musiikkimiehiä. Ajattelin nyt siis myös esitellä itseni musiikin kautta. Musiikki antaa minun mielestäni ihan erilaisen kuvan siitä mitä ihminen tuntee sisällään ja mitä sen pään sisällä saattaa kulkea minäkin aikana. Tämä voi tietty johtua siitä, että minä olen aina elänyt pitkälti musiikin kautta, kun en ehkä sanallisesti ole niin hyvä purkamaan itseäni.

Näin ollen:

Tervetuloa Sauli Norjan tähänastisen elämän levykokoelmaan (tai ainakin osaan siitä). Jos kuunneltava loppuu kesken, niin saa ottaa yhteyttä. Lisään levyn ja artistin jälkeen vielä kappaleen, joka kannattaa ainakin kuunnella. Itse olen kylläkin albumin kokonaisuutena kuuntelevia miehiä.

 

1. Dead Letters – The Rasmus (Back in the Picture)

Tämä levy oli se, mikä sai pienen Saulin ja Villen (lapsuuden kaveri) päättämään tarhassa, että niistä tulee rokkareita. Tätä levyä sitten soitettiin yhdessä CCR:n kanssa ympäri uudestaan ja uudestaan tarhantätien iloksi. Nykyään tämä levy, ja tästä aiempi Rasmuksen tuotanto on edustanut minulle sitä palavaa intoa musiikkia kohtaan, mikä syttyi tarhassa ja palaa vieläkin.

 

2. Have a Nice Day – Bon Jovi (Have a Nice Day)

Minut saattaa vielä nykyäänkin nähdä välillä Bon Jovi -paita päällä kulkemassa, vaikka se ei enää ehkä olekaan suurimmassa kierrossa kuuntelemassani musiikissa, mutta en voi ohittaa ”Bon Jovi – Scorpions – Guns NRoses” -vaihetta, joka minulla oli. Tämä aikakausi oli alakoulun lopusta yläkoulun läpi ja varsinkin juuri kappale Have a Nice Day tuli kuunneltua aika monta kertaa lumen läpi kouluun polkiessa.

 

3. Eva & Manu – Eva + Manu (All I Can See)

Tämä on varmaan elämäni kuunnelluin ja minuun eniten vaikuttanut levy. Jotenkin kaikki tässä projektissa on melkein satumaista. Eva ja Manu ajamassa läpi Euroopan tehden töitä yöpaikkaa vastaan ja samalla kirjoittaen biisejä. Tämä on unelma.

 

4. Perfect Darkness – Fink (Warm Shadow)

Finkin musiikki on minulle kuin myrskyn silmä. Se ei liiku juuri minnekään, mutta silti ympärillä myrskyää. Tämä on sellaista musiikkia, jota kuuntelen jos stressi meinaa iskeä ja tuntuu että maailma tulee päälle.

 

5. Liquid Spirit – Gregory Porter (Musical Genocide)

Täydellistä taustamusiikkia, mutta kuitenkin niin uskomatonta musisointia, että rupeaa oikein tanssijalka vipattamaan. Lukiossa opin kuuntelemaan Jazzia ja tämä on minulle siitä sitä parasta.

 

6. Muovibabylon – Beibi P & Mikko Sarvanne Hip Company (Ristille tai Amppari, en osaa päättää)

Jazz + spoken word. Uskomattoman hauskaa ja outoa. Tätä kuunnellessa en voi kuin hymyillä. Löysin tämän vahingossa Espalta.

 

7. Ääneni yli vesien – Okra Playground (Ääneni yli vesien)

Löysin Eva + Manun Kaustisen Folk Music Festivalilta ja tällä reissulla myös löysin kansanmusiikin ensimmäistä kertaa. Tarjoankin teille nyt tässä hyvän pienen porttihuumeen tähän samaan maailmaan.

 

8. Lauloa Minä Lupasin – Noria (Itken Pois Ihanat Silmät)

Tämä kaikki edellä mainittu on tietenkin myös vaikuttanut siihen, minkälaista musiikkia itse olen tehnyt. Tämä levy on aika tarkka kuvaus siitä, mitä Saulin sisällä välillä liiikkuu (tai on liikkunut). Kaikki kappaleet tällä levyllä ovat lähteneet minun ideoistani, mutta eivät olisi tulleet valmiiksi ilman uskomattomia bändikavereitani. Ja kaiken lisäksi levystä tuli juuri sen kuuloinen kuin halusin. 

Tätä myös yritän muistaa itse omassa elämässäni ja muistuttaa muille: Kaikkea ei tarvitse, tai edes kannata, tehdä itse. Anna toisen auttaa ja voit myös itse oppia jotain uutta samalla. Yleensä myös lopputuloksesta tulee tällöin parempi.

 

Eipä siinä, hyviä kuunteluhetkiä ja mulle saa myös lähettää musaa kuunneltavaksi vastauksena tähän!

Sauli Norja

(Visited 396 times, 1 visits today)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*