Sihteeri: Salla Lyytikäinen


TEKSTI: Salla Lyytikäinen
KUVAT: Titta Keskinen

SIKH21 Hallitusesittelyjen toinen osa!

Moi kaikille! Olen Salla ja toimin vuoden 2021 killan sihteerinä. Kuopio ja sihteeri selvästi kulkevat käsi kädessä, sillä myös tämän vuoden sihteeri on alun perin Savon sydämestä eli Kuopiosta.

Olen tupsufuksi eli aloitin opinnot syksyllä 2019. Muutin kuitenkin jo elokuussa Matinkylään, sillä halusin osallistua Varaslähtöön. Se kannatti, sillä sain jo sinä päivänä tiiviin ja rakkaan ystäväporukan, jonka kanssa olen jo kerennyt kokemaan kaikenlaista. On pystytetty PJ-telttaa Alvarin aukiolle, käyty virkistymisreissuilla Virossa, löydetty uusia ystäviä meidän porukkaan, pidetty omat kesäpäivät Ahvenanmaalla, järjestetty NonDropOut-bileet, osallistuttu melkein jokaiseen tapahtumaan ja pidetty ihan huisin hauskaa joka kerta!

Aloitin kiltaurani fuksina kähmyämällä Emännäksi, joka oli mainio startti nähdä kiltatoimintaa. Vaikka HTMK-vuodesta jäi puuttumaan tiettyjä tapahtumia, oli se täynnä kaikenlaista muuta ja erilaista tapahtumaa. Muistelen vieläkin lämmöllä ruotsin aamutunteja, jotka olivat tietenkin melkein aina tapahtuman jälkeisenä päivänä. Kevään tullessa hain ISO:ksi, jotta pääsisin pitämään hauskaa uusien fuksien kanssa ja samalla innostamaan heitä teekkarielämästä ja kiltatoiminnasta.

Syksyn tullessa tiesin haluavani päästä vielä syvällisemmin vaikuttamaan kiltatoimintaan ja saamaan sähköalaa enemmän esille esimerkiksi sosiaalisen median avulla. Tämän jälkeen kaikki olikin selvää ja kähmysin sihteeriksi sekä mediamestariksi. Onnekseni Johannes päätti tänä vuonna yhdistää virat ja nyt pystyn tekemään molempia hommia. Tehtäviini kuuluu siis hallituksen ja yleisen kiltakokouksen pöytäkirjoista vastaaminen sekä muut killan hallintoon liittyvät juoksevat asiat. Toisin sanoen toimin puhiksen oikeana kätenä. Lisäksi sihteerillä on viikoittaisen jäsentiedotteen koostamis- ja lähetysvastuu sekä sosiaalisen median päivitysvastuu. Vaikka hallitusvuosi on alkanut erityisolosuhteissa, odotan kovasti mitä kaikkea se vielä tuo tullessaan.

Tähän loppuun pieni sanavisa. Mitä nämä Savon murteen sanat tarkoittavat?

1. Haaska

 1. Hiljainen
 2. Haju
 3. Hauska
 4. Jäte

2. Aato

 1. Auto
 2. Sipuli
 3. Aatto
 4. Suuri

3. Tolokku

 1. Tulitikku
 2. Kirves
 3. Tomera
 4. Järki

4. Syssymmällä

 1. Joskus syksyllä sitten
 2. Myöhemmin, aikavälillä minuutista kahteen vuoteen
 3. Myöhemmin, aikavälillä ensi syksystä seuraavaan vuoteen
 4. Ensi syksynä

5. Kittana

 1. Liian pieni
 2. Liian suuri
 3. Liian nuori
 4. Liian vanha

 


Oikeat vastaukset: 1c, 2a, 3d, 4b, 5a

(Visited 493 times, 1 visits today)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*