Puheenjohtaja: Johannes Ora


TEKSTI: Johannes Ora
KUVAT: Jani Mannonen

SIKH21 Hallitusesittelyjen ensimmäinen osa!

On tullut taas aika sille, että hallituslaiset esittelevät itsensä kiltalaisille Sössö-artikkelien muodossa. Kunnia (ja toivottavasti hyvä startti esittelyille) on luovutettu minulle hallituksen puheenjohtajana. Elikkäs pitemmittä puheitta asiaan.

Moikka, olen Johannes 3. vuoden sähköläinen. Kilta- ja vapaaehtoishommat ottivat minut mukaansa heti fuksina, kun sain virallisesti itselleni opiskelupaikan Otaniemestä. Tämän jälkeen on tullutkin touhuttua, vaikka sun vallan ja mitä. Teekkarius niin sanotusti vei mennessään saappaineen päivineen. 

Fuksina aloitin 2018, kun olin ensin käynyt puolen vuoden avoimen väylän sisäänpääsyyn alkuvuodesta 2018. Tämä 30 nopan etumatka antoi erilaisia vapauksia siihen, miten pystyin aikani fuksivuonna käyttämään. Yhtäkkiä täysin pyytämättä ja yllättäen olinkin rakentamassa ajoneuvoa Otatarhan ajoihin vanhalla sähkölafkalla sunnuntai-iltana, seikkailemassa ympäri pk-seutua poikkitieteellisessä ryhmässä Aalto Amazing Racessa, valittuna vetämään Oikosulkua päävastaavaan roolissa, seikkailemassa Fuksiexcursiolla, järjestämässä Kotimaan Pitkää ympäri Länsi-Suomea, vierailemassa Särkän Märkässä pari päivää ennen Wappua ja niin monessa muussa tapahtumassa muutenkin, että tylsistyisitte vaan lukiessa sitä listaa. Nämä tapahtumat tosin olisivat jääneet käymättä, ellei tukena ja turvana olisi ollut heti fuksivuoden alussa syntynyttä tiivistä kaveriporukkaa, joka on auttanut selviämään kaikista ylä- ja alamäistä, niin opiskeluissa kuin yksityiselämänkin puolella. Ilman näitä kavereita en istuisi kirjoittamassa tätä tekstiä tässä roolissa.

Kun näin mitä kilta- ja teekkariyhteisö tarjosivat minulle, syttyi myös halu olla mukana pitämässä näitä tapahtumia pystyssä siten, että myös tulevien vuosien teekkarinalut ja teekkarit voisivat kokea yhtä hienon yhteenkuuluvuuden tunteen kuin olin itse kokenut. Eli hain ja pääsin killan toimihenkilöksi yrityssuhdetoimikuntaan. Siinä toimessa sai olla mukana hoitamassa killan yhtä tärkeintä tehtävää, eli hankkimassa tuloja killan toiminnan ylläpitämiseksi ja opiskelemassa tapahtumien järjestämistä turvallisessa ympäristössä. Tämän lisäksi lähdin ISOksi seuraaville fukseille.

Sitten hiukan minusta

Koko elämäni olen asunut ja vaikuttanut 3,5 km säteisen ympyrän sisällä, jos sen keskipiste piirretään 200 m Seurasaaresta itään. Eli ihan hirveän suuri elämänpiiri ei ole ollut. Tätä pientä piiriä tosin olen vahvasti kasvattanut sillä, että mökkielämä on ollut aina erittäin lähellä sydäntä ja olenkin viettänyt siellä omista lomistani varmasti yli 2/3, ehkä enemmänkin. Tähän varmaan yhtenä syynä on se, etten osaa ulkoilla oikeastaan pääkaupunkiseudulla, jotenkin en saa vaan itsestäni irti Nuuksioon tai Keskuspuistoon lähtemistä, kun mökillä voi hypätä veneeseen ja lähteä soutamaan ilman järkevää päämäärää tai vetää kumisaappaat jalkaan ja lähteä tallustamaan metsään ilman sen kummempia etukäteisvalmisteluja.

Harrastuksista voin sen verran sanoa, etten ole missään erityisen hyvä vaan olen monessa lajissa erittäin ok, jos niin voi asian ilmaista. Harrastuksiin kuuluu kaiken näköistä lenkkeilystä ja pyöräilystä aina ratamoottoripyöräilyyn sekä vaeltamiseen saakka. Yleisenä ohjenuorana on tähän saakka toiminut, että mitä enemmän G-voimia, sen parempi ja että omien rajojen kokeilu on erinäisillä tasoilla kivaa. Tämä yhdistelmä on hiukan vaarallinen ja olen saanut siitä muistutusta niin valtion, kaverien kuin perheenkin tasolta. Nyt tosin olen rauhoittunut jo huomattavasti pahimmista ajoista ja osaan katsoa oikean paikan ja ajan n. 95 % ajasta, aina tosin itsehillintä ei toimi täydellisesti…

Hiukan tästä vuodesta

Tätä kirjoittaessa näyttää tulevaisuuden ennustaminen yhtä järkevältä kuin horoskooppiennustusten toteutuminen. Vuosi ainakin alkaa erikoisolosuhteissa, minkä takia killan toimintaa on muokattu vastaamaan näihin vallitseviin olosuhteisiin. Siirrämme 100. vuosijuhlat ensi vuoteen ja lanseeraamme vuosijuhlastriimin Potentiaalin Kohotuksen, muutenkin uusia tapahtumakonsepteja tulee olemaan huomattavasti normaalivuotta enemmän. Yritämme näillä toimilla saada killan toiminnan jatkumaan mahdollisimman keskeytymättä. Vaikka uusia tapahtumia tulee enemmän, yritämme hallituksessa pitää kuitenkin tärkeimpien tapahtumien hengen vanhojen tapahtumien kaltaisena, jotta saamme uutta virtaa kiltaamme tulevaisuudessakin. Tapahtumien ollessa tauolla ja opetuksen etänä, korostuu jaksaminen koulunkäynnissä huomattavasti normaalivuotta enemmän. Tämän takia olemme avanneet ELECin muiden puheenjohtajien kanssa yhteyden korkeakouluun, jotta opettajat ja opiskelijat pääsevät vertailemaan etäopetusmetodeja keskenään. Tämä tulee olemaan suuri projekti ja toivon, että jokainen antaa oman panoksensa tälle työlle. Projektista tulee lisää tietoa kevään kuluessa. 

Kesä on suunniteltu sillä oletuksella, että rajoitukset lieventyvät kuten viime vuonna ja pääsisimme viettämään killan kesäpäiviä vanhassa tutussa paikassa. Muutenkin ohjelmatoimikunta on pohtinut muutamia erittäin matalan kynnyksen tapahtumia kesälle.

Syksyllä toivottavasti rokotukset on saatu siihen pisteeseen, että pääsemme viettämään täysipainoisempaa opiskelijaelämää, niin Otaniemen Sähköpäivien kuin muidenkin tapahtumien muodossa. Joten toivotaan toivotaan…

Johannes

(Visited 346 times, 1 visits today)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*