Excursiomestari: Jesse Räisänen


TEKSTI: Jesse Räisänen
KUVAT: Sebastian Coffeng ja Jesse Räisänen

SIKH20 Hallitusesittelyjen kahdestoista osa!

Moro!

Nimi on Jesse Räisänen ja toimin tämän vuoden killan excursiomestarina. Olen vuosimallia -98 ja kotoisin Tuusulasta. Tie Aaltoon ja etenkin sähkötekniikkaa opiskelemaan alkoi ehkä jo yläasteella, kun kiinnostus elektroniikkaa kohtaan heräsi kaverin kautta. En silloin vielä tiennyt mistään mitään, mutta kovasti tykkäsin korjailla laitteita ja kolvailla kaikenmaailman sätöstyksiä. Lukiossa sähköfysiikka oli mielestäni helposti vaikein asia ymmärtää, mutta ehkä juuri tämä haastavuus piti mielenkiintoa yllä. Kirjoitin ylioppilaaksi Tuusulan lukiosta keväällä 2017. Tiesin että YO-todistuksellani ei olisi asiaa suoraan Aaltoon, joten DIA-kokeissa oli vielä käytävä. Jokin aika pääsykokeiden jälkeen sain onnekseni kuulla että olin päässyt juuri sinne minne halusinkin.

Kymen metsissä vuoden rämmittyäni muutin teekkarikylään kesällä 2018. Enkä olisi silloin ikinä uskonut mitä kaikkea tulisinkaan kokemaan ja oppimaan.

Yhdistystoiminta lähti heti vauhdilla käyntiin. Fuksivuotenani toimin killassa Isäntänä, joka opetti ryhmähengen ja tiimityöskentelyn tärkeyttä, sekä jaksamista vaikeinakin aikoina. Orientaatioviikolla löysin myös itselleni mielenkiintoisen yhdistyksen, Audiopolin. Muutamassa yhdistyksen tapahtumassa käytyäni ”eksyin” vaalisaunaan, jossa minusta nimitettiin mm. varapuheenjohtaja ja kaiutinprojektivastaava. Vuoden kaikenlaista kokemusta kerrytettyäni päätin hakea myös killan hallitukseen.

Miksi excursiomestariksi?

Paikallisexcursiot ja etenkin useamman päivän excursiomatkat ovat mielestäni killan tapahtumatarjonnan kärkikastia. Niiden aikana oppii paljon uutta sekä vierailukohteista, kiltatovereista, että koko alasta ja sen kehityksestä. Myös excursiomestarin virkaan kuuluva työmäärä kuulosti täysin mahdutettavalta muun ”harrastustoiminnan” sekaan.

Näistä vain yksi on väärin:

 1. Rakastan makeaa
 2. Olen omistanut 8 eri mopoa
 3. Olen käynyt 18 maassa
 4. Minulla on kaksi sisarusta
 5. Minulla on ollut korvakorut molemmissa korvissa
 6. Ainoa ruoka jota en siedä on rosolli
 7. Kirjoitin äidinkielestä E
 8. En ole käynyt Euroopan ulkopuolella
 9. Lempivärini on vihreä
 10. Olen ollut yli 10kk töissä grillillä
 11. Ensimmäinen autoni oli vuoden -91 takavetoinen Volvo
 12. Minulla on tällä hetkellä menossa 11. puhelin

Hyvää wappua koko killalle ja etenkin kaikille uusille teekkareille. Kesäpäivillä nähdään!
ps. ananas kuuluu burgeriin.

(Visited 440 times, 1 visits today)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*