Antti Mäki, Viestintämestari


TEKSTI: Antti Mäki
KUVAT: Kalle Petäjäaho

Hallitusesittelyjen yhdestoista osa!

Astuin 1. syyskuuta 2014 ensimmäistä kertaa sisään silloiseen Sähkötekniikan Korkeakoulun päärakennukseen, joka sijaitsi Otakaari 5:ssä. Minulle oli jo alusta lähtien selvää, että halusin jollakin tapaa kiltatoimintaan mukaan. Minulle on aina ollut vaikeaa muodostaa sosiaalisia suhteita ja uskoin, että vain aktiivisesti osallistumalla on oikeasti mahdollista muodostaa tiiviitä suhteita ja ns. päästä kunnolla killan sisäpiireihin. Killan sisäänpäin kääntyneisyydestä puhuttiin jo silloin, ja oli todennäköisesti puhuttu Sähköinsinöörikillan perustamisesta lähtien, mutta pidin sitä lähinnä väistämättömänä asiana, jota tapahtuu aina ja kaikkialla.

Jo fuksivuoden aikana aloin haaveilla, että jonakin päivänä haluaisin olla Sähköinsinöörikillan viestintämestari. Tie hallitukseen osoittautui lopulta yllättävän pitkäksi. Olin hakenut hallitukseen neljä kertaa; kerran sihteeriksi ja kolme kertaa viestintämestariksi ennen kuin vasta viidennellä kerralla onnistuin. Kyseessä saattaa olla tämän killan ennätys.

Ennen nykyistä tehtävääni olin ehtinyt toimia killassa mm. viestintäkisällinä, toimittajana, valtuuston jäsenenä, sekä ISOhenkilönä, kv-ISOna että opintoISOna. Tästä huolimatta vuoden alku oli hyvin kiireinen ja uutta opittavaa oli valtavasti. Meillä oli vuoden alusta asti aivan loistava ryhmähenki, ja sain muilta hallituksen jäseniltä runsaasti tukea ja kannustusta. Lisäksi monissa käytännön asioissa vanhojen viestintämestareiden tuki oli täysin korvaamatonta, enkä tiedä, miten olisin pärjännyt ilman heiltä saatuja neuvoja.

Killan nykyisen strategian mukaan kiltatoiminnan tulisi opettaa tärkeitä työelämän taitoja, ja olen kokenut, että ainakin oma työsarkani on mitä parhainta valmistautumista työelämään. Tämän vuoden hallituksessa kantavaksi voimaksi on nostettu hyvä ryhmähenki, ja pyritty korostamaan, että hallitustoiminta olisi ennen kaikkea hauskaa. Käytännössä todellisuus ei ole ollut aivan näin ruusuinen, ja hiusten ennenaikaista harmaantumista ovat aiheuttaneet mm. kiinalaiset hakkerit ja AYY:n IT-tuki.

Joku saattaa kovasti epäröidä, että kannattaisiko hakea SIK:n hallitukseen, jos kokemusta kiltatoiminnasta ei vielä ole paljoa. Sanoisin, että jos takana on jo vuosi toimihenkilötehtäviä, ja kiinnostus kiltatoimintaa kohtaan vain kasvaa, niin ilman muuta kannattaa. Olen havainnut, että pelkkä vuosien kokemus kiltatoiminnasta ei yksistään kanna kovin pitkälle, vaan motivaatio omaa tehtävää kohtaan on kaikkein tärkeintä. Ja muistakaa, että ”With great power comes great responsibility”.

-Antti

(Visited 346 times, 1 visits today)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*