50 vuotta sössötystä! (1990) "Kiltahuone"2/1990 lehden kansi
Päätoimittaja Jaakko Siuko

Sössö täyttää tänä vuonna 50! Ikää on siis yli puolet koko killan iästä, eli pitkästä kiltaperinteestä on kyse. Sössö juhlistaa juhlavuottaan julkaisemalla vanhoista Sössöistä artikkeleita, siirtyen vuosi vuodelta kohti Sössön alkua.

Kiltis on aina muutoksen alla oleva osa kiltaamme. Jokaisella on uusia ideoita sen parantamiseksi ja jotkut jopa tekevät konkreettisia asioita. 1990 Sössö halusi pistää lusikkansa soppaan ja ehdottaa omaa näkemystään kiltahuoneen uudistamiseksi. Sössön toimitus tukee vahvasti melkein 30 vuotta takaisen toimituksen ideaa ”Päätoimittajan tuolista” ja täten aikookin vaatia hallitusta järjestämään sellaisen nykyiselle kiltahuoneelle.

”Kiltahuone

Viihtyisä kiltahuone on aktiivisen kiltatoiminnan perusta.

Kilta toimii sen tukikohdasta, kiltahuoneelta. Jos siitä ei välitetä, niin ei kyllä mistään muustakaan. Jos kiltahuone näyttää kaatopaikalta, voi välittömästi päätellä killassa olevan jotain mätää. Hamlet huomasi aikanaan aivan saman Tanskan maassa.

Sähköinsinöörikillan hallitus vm. 90 ei kuitenkaan katso olevansa mätä. Niinpä, se on ryhtynyt toimiin kiltahuoneen parantamiseksi. Vuoden alussa siivottiin paljon tauhkaa, mutta lehtihuoneen tilanne oli vielä selvittämättä ja PRK:n rojut olivat ’vallanneet’ tilan. Polyteknikkojen Radiokerholtahan riistettiin heidän omat tilat ja käskettiin siirtymään lehtihuoneeseemme. Sähköinsinöörikrikillalle ei tietenkään kerrottu etukäteen asiasta.

Lehtihuoneen tilanne saatiin kuitenkin ratkaistua ilman pahempia riitelyjä, ja tila saatiin siivottua yhteisvoimin Maaliskuun lopulla. Killallamme on siis vihdoinkin käytössä lehtihuone.

Lehtihuoneessa on myös PRK:n radio joten Pullakuskejakin voi kuunnella. Killalle tulee mm. Newsweek, Uusi Suomi, ja Aku Ankka, mutta myös uusin Otahuuto ja kiltalehdet löytyvät sieltä.

Kiltahuone ei kuitenkaan missään nimessä vielä vastaa kaikkien odotuksia. Se on edelleen sekava ja parantamisen varaa on. Niinpä tässä Sössössä on ehdotelma kiltahuoneen parantamiseksi (ks. Kuva 1).*

’Kiltahuone a’la Aku’

Kuten kuvasta on mahdollista havaita, kiltalaisten pelihimoa on kohdistettu pois tietokoneista hankkimallöa flipperi. Kiltahuoneeseen on hankittu pehmeä kulmasohva jossa vanhempi tieteenharjoittajakin viihtyy. Kiltalehden päätoimittajan tuoli edustaa tyypillistä TV-nojatuolia. Tuoli on sijoitettu taktisesti huomioiden radion sijainti huoneessa.

Tilan viihtyisyyden lisäämiseksi on myös hankitty verhot ja kasveja. Kasveista mainittakoon palmu ja kaktus. Radio on tieteknkin korjattu tahi siihen on sijoitettu sisälle uusi koneisto. Tämä vanha Smith on myös kunnostettu ulkopuolisesti arvoiseensa kuntoon. Tiistaisin ryhmä killan vapaan lehdistön edustajia (=päätoimittaja) kokoontuukin kuuntelemaan säännöllisesti Pullakuskeja

Jotta hallituksemme voisi vihdoinkin kutsua muiden kiltojen hallituksia aamukahville, Veikko** on lahjoittanu killallemme kahvinkeittimen. Jotta kyseinen aparaatti pysyisi myös ns. hygieenisessä kunnosa, killan varoja on sijoitettu mm. ns. tiskiharjan hankkimiseen. Tiskiharjahan on jokaisen ’tiskijukan’ peruskapistus.

Tähän muuta lisäämättä, toteamme suunnitelman olevan lähes täydellinen.

Toimitus”

(Visited 125 times, 1 visits today)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*