50 vuotta sössötystä! (1992) "Vakoojan raportti fuksikursiosta"4/1992 lehden kansi
Päätoimittaja Panu Rahikka

Sössö täyttää tänä vuonna 50! Ikää on siis yli puolet koko killan iästä, eli pitkästä kiltaperinteestä on kyse. Sössö juhlistaa juhlavuottaan julkaisemalla vanhoista Sössöistä artikkeleita, siirtyen vuosi vuodelta kohti Sössön alkua.

Vanhoja sössöjä selatessa osuu eteen artikkeleita aivan laidasta laitaan, joskus kyseiset laidat ovat ”täyttä timanttia” ja ”aivan täyttä dadaa”. Näistä jälkimmäistä edustavaa löytyi 1992 lehdestä, kyseessä on hieman erilaisesta näkökulmasta kirjoitettu teksti FXQ-reissusta. Vaikka jopa päätoimittajalla oli välillä suuriakin vaikeuksia edes tajuta mistä puhuttiin, niin pienellä keskittymisellä huomasi löytävänsä tekstin seasta sen tutun reissun.

Sössön julkaisut

”Vakoojan raportti fuksikursiosta 1. – 3.10.1992

Enää ei ole kenkään turvassa. Vakooja oli soluttautunut fuksikursiolle mukaan ainoana tarkoituksenaan saattaa mukanaolleet mukavaan/tukalaan tilanteeseen näin jälkikäteen. Koska kuitenkin vakoojalla oli täysi työ pysyä tuntemattomana
, ei hän ehtinyt eikä välttämättä muutenkaan kyennyt jokaista seikkaa huomaamattomasti panemaan muistiin.

Turku, Hesburger: ”Hihkun tihkun iloa, olla sun ravintoa.” ”Tahdon antaa takuun, pääset heti makuun.” Opintomestari Varila syö pikku hiukopalaa.

Paatti: Avausluento: Pääassistentti Lähepelto luennoi laivan rakenteesta. Perinteiden vaalintaa: Oikosulun päävastaava sekä fuksikapteeni selvittävät keskinäistä järjestystään maanläheisehköllä tasolla. Tunnistusta helpottavan siron kalariipuksen luovutus fuksikapteenille. Esittäytymistä, tarjoilua.

Tässä vaiheessa(ko jo?) vakoojan lasiin pudotettiin huomaamattomasti muutama tippa tyrmäystippoja, jonka seurauksena vakooja jatkoi matkaansa toisissa sfääreissä viroten vasta Tukholmassa.

Bussi: Ken on tuo tuntematon, parraton, silmälasiton mies? Syöksy-janne??

Kohde: Ainakin hieno puhuja pääkohteessa, vaikka oli arkista, vaikka kahvista voi tulla hiprakkaan, vaikka piirtoheitin saattoi reistailla, vaikka miehet poistivat vaatteensa (vaikka…)

Ulkomaa: Vierailu Remrandtilla. Vaakohan arvio Rembrandtista: Karttaa yksinäisyyttä (talo täynnä vieraita), mutta taitaa pitää maalaustaiteesta, koska seinät täynnä harrastelijamaalauksia.

Muutama fuksi sanoi Kyllä! pitkäaikaisille mielihaluilleen ja osti ruoskan ja haarniskan. Sekä Jollu Peckerin puheenjohtaja Ronkaiselle.

Prujumestari Nahkuria oli vaikea pitää aisoissa hänen vauhkoonnuttuaan täysin nähdessään Brasserie vau de Villen.

Suunnistus: Kaikki ovat toistaiseksi hengissä, mikä kielinee tarpeeksi suuresta etäisyydestä keuhkoklamydiaisiin ruotsalaisiin suunnistajiin… Vakooja eksyi. Prujumestari, siis Andre Afassi osti tennismailan siis pienen tikkarin. Astma Hanna och Annas Mördare. Vakooja eksyi. Högtorget.

Majatalo: Absolut-vodka on absoluuttista juomaa, mikä tarkoittaa sitä, että siitä ei voi olla määritelmän mukaisesti negatiivisia seuraamuksia. Niinpä siitä ei voi saada krapulaa.

Vakooja tyrmättiin taas huomaamattomasti yön ajaksi. Harmi, sillä hän olisi mielellään halunnut nähdä uimapuvun, josta huhuttiin.

Venho: Rosvo-Roope esitti karaokessa laulun Neljä kaunista teekkarityttöä. Hyvä oli ruokaa vakoojankin huomaamattomasti syödä, kun lihaa leikkasi ammattitaitoinen kokki Lavanti.

Tiesittekö, että venhon porealtaaseen mahtuu 23 teekkaria ja fuksia?

Lahnajärvi: Kaikille niille, jotka ovat aina halunneet tietää kynsilakkajäätelön ohjeen, kerrottakoon se tässä: Vanilja-Campari.jäätelö. Sama ohje käy myös niille, jotka haluavat irvistää täysiä.

PS. Vakoojalle toimitettiin juuri rypistynyt muistilappu:

Omistettu Puheenjohtaja Ronkaiselle.
Olipa kerran kuningas, jolla oli kolme hiusta. Joka aamu kuninkaan hoviparturi letitti kuninkaan hiukset palmikolle. Kunnes eräänä aamuna kuningas kauhistui huomatessaa, että yksi hius oli pudonnut. Hoviparturi lohdutteli kuningasta, onhan keskipääjakauskin erittäin tyylikäs ja sopiva kuninkaalle. Kuningas tottuikin pian uuteen kampaukseensa, ja alkoi jopa pitää siitä. Näin eleli kuningas, kunnes hän sai eräänä aamuna huomata toiseksi viimeisenkin hiuksen lähteneen. Kuningas oli hieman järkyttynyt, mutta totesi päättäväisesti: ”Tänään annankin hiusteni lipua vapaana”

 

(Visited 167 times, 1 visits today)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*