50 vuotta sössötystä! (1995) "Kaapeli"5/1995 lehden kansi
Päätoimittaja Hanna Salminen

Sössö täyttää tänä vuonna 50! Ikää on siis yli puolet koko killan iästä, eli pitkästä kiltaperinteestä on kyse. Sössö juhlistaa juhlavuottaan julkaisemalla vanhoista Sössöistä artikkeleita, siirtyen vuosi vuodelta kohti Sössön alkua.

Vuoden 1995 Sössö-artikkeleista löytyi selkeästi yksi ylitse muiden. Aivan huikea tarina yhdestä parhaimmista vuosijuhlalahjoista mitä on kiltamme onnistunut historiassamme antamaan, mikä oli samaa aikaa nokkela, hauska ja tärkeimpänä ”yhdisti” teekkareita.

”Kaapeli

TKY täytti 123 vuotta 11.11. ja SIK:n hallituksella oli perinteinen ongelma: Mistä saada hyvä lahja ylioppilaskunnalle? Kuppilan ideariihessä, yksi idea (niin hullu kuin se olikin) nousi ylitse muiden: KAAPELI!!! Usein käy niin, että parhaimmat ideat kaatuvat käytännön ongelmiin ja niin tuntui käyvän nytkin. Pulmia ratkoessamme tuli selväksi, että lahjaidean toteuttamiseksi vaadittaisiin paljon intoa, työtä ja tuuriakin.

Aloitimme projektin tutustumalla vallitseviin olosuhteisiin, kiltiksen ja sihteeristön väliseen maastoon. Ensimmäinen ongelma oli poistunut, kun huomasimme jalat kurassa maaston sopivan täydellisesti toiveisiimme. Nyt tarvittiin tekniikkaa. Edes Puheenjohtajan ja Fuksikapteenin yhteenlasketuilla taidoilla ei oltaisi selvitty ilman ulkopuolista apua. Riittävää teknistä osaamista etsiessämme käännyimme jopa TERES:in puoleen, mutta todellinen apu tuli kuitenkin Teletekniikan labrasta. Laadukasta kamaa suoraan 40-luvulta, juuri sitä, mitä toivoimmekin. Mikään ei ollut kuitenkaan vielä varmaa, idean toteuttamiseksi tarvitsimme teollisuuden tukea. PJ:n yhteydet paikalliseen kännykkämonopoliin johti meidät oikealle tielle ja saimme kuin saimmekin lahjoituksena noin 3,5 tonnin arvoisen kaapelikelan!

Riemullamme ei ollut rajaa!

Varsinainen työ alkoi sateisena perjantaina 10.11. kun tarvittavat välineet oli hankittu. Edessämme oli kilometrin verran viestimiehen painajaista. Onneksi hyvä porukkamme, huonot inttivitsit sekä jäynäävä mieli antoi kaikille tsemppiä huonosta kelistä huolimatta. Olo oli huojentunut kun pääsimme ensimmäisen vaaratilanteen ohi – joukko opiskelijoita ja kaapelikela eivät sittenkään herättäneet liikaa epäilyksiä sähköosaston henkilökunnassa. Yllätykseksemme Ossinlampi oli jäässä, mutta muuten koko homma sujui mutkitta aina Sihteeristön kupeeseen asti. Suurin työ oli ohi noin viidessä tunnissa, minkä jälkeen apujoukot poistuivat ja jäimme odottamaan pimeän laskeutumista Sihteeristön ylle. Onneksemme TKY:n söpömpi teekkariministeri (ei Tonni) oli sinä iltana ylitöissä ja tuli mitään pahaa aavistamatta päästämään meidät sisään.

Työnjako oli itsestään selvä, toisen kiinnittäessä Jessican huomion itseensä pääsi toinen meistä suureen kokoushuoneeseen suorittamaan lopulliset kytkennät. Koesoitot sujuivat mainiosti, uusi SIK-TKY puhelinlinja oli luotu!!! Enää oli edessä pitkä odotus ennen itse lahjan luovutusta!!!!

PJ:”Sähköinsinöörikilta onnittelee 123-vuotiasta Ylioppilaskuntaa ja haluaa luovuttaa tämän mainion lahjan tulevan yhteistyön parantamiseksi…”

FK:”Päätimme lahjoittaa TKY:lle uuden rakentamamme ”HOT-LINE” puhelinyhteyden SIK:n kiltahuoneen ja TKY:n sihteeristön välille tulevien ongelmatilanteiden varalle…”

Tonni: ”Haloo, onks se Putte, hei makee!!!”

Tarkiainen:”Haloo,… mitä helvettiä, tää toimii!!!!”

Erälahti:”Hulluja noi sikkiläiset…”

(Visited 95 times, 1 visits today)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*