Sössö testaa: Laskut Part II


TEKSTI: Miina-Maija Simonen
KUVAT: Miina-Maija Simonen ja Nelli-Jasmin Järvelä

Jatkoa edelliselle osalle, jonka voit lukea täältä!

Siinä se vene kökötti

Veneen vesille lasku

On keväällä kivaa, kun vene on rannassa ja se on helppo työntää vesille ja lähteä soutelemaan, suosittelen. Ei ole kuitenkaan kivaa, jos vene on 50 metrin päässä rannasta. Tai no, oli se kuitenkin ihan viihdyttävää, kun ensin tyhjennettiin venettä vedestä ja siiten hinattiin sitä rantakaislikossa. En kuitenkaan enää uudestaan jättäisi venettä keväällä matalan lahden perukoille, etenkin jos sattuu olemaan ennätyskuiva kesä.

Arvosana: tilanne + huvittavuus + perheen yhteinen laatuaika + päästiin vesille + ei punkkeja = 4/5

Arvosanojen lasku

Ei ole hauskaa, en suosittele, toki sillä ei välttämättä ole väliä…

Arvosanat: 5/5 -> 1/5

Noppien lasku

”Sain syksyltä näin ja näin monta noppaa, sitten tulee se kurssi minkä tein kyllä keväällä mutta jonka rästin syksyllä… 45 (tai 60) miinus ne on niin ja niin monta…” Jos käy töissä ja/tai suorittaa enemmän tai vähemmän noppia kuin Kela suosittelee, kannattaa vähän laskeskella näitä. Jos oikein haluaa panostaa, voi laskea kaavan sille, mikä on optimaalinen noppien, töissäkäynnin ja tukikuukausien suhde.

Arvosana: 45/60

Elen lasku

Tähän joutuu, jos valitsee EST-kandiohjelman. Nämä pakolliset kurssit, tuttavallisemmin elet 1 ja 2, ovat pahinta mitä tähän mennessä on tullut vastaan. Elen laskemisen sijasta olen laskareissa (läsnäolopiste!!! aktiivisesta (hah) laskemisesta) pitänyt henkilökohtaisia uraohjaustapaamisia itseni kanssa, että mihin aineeseen vaihdan sähköltä nämä välttääkseni.

Arvosanat:
Ele 1 -kurssi 4/5, oma mielipide ja taidot 0/5
Ele 2 -kurssi 5/5, oma mielipide ja taidot 3/5

Bileitten jälkeinen lasku (vahingonkorvaus)

Sattuipa kerran, että mentiin mökillä ovesta läpi. Tai että jossain sähköteekkareitten kokoontumisajossa jossakin majoituspaikassa sattui vesivahinko. Tai kaverilla oli hieman huono tasapaino illanvietossa ja hän otti tukea hieman liian kovaa ikkunalasista. Näitä sattuu, enemmän tai vähemmän. Tämä lasku ei ole millään tapaa kiva kenellekään, usein sentään tapauksesta ja vahingon syystä riippuen laskua ei tarvitse maksaa yksin. Ei se kiva ole kyllä silloinkaan.

Arvosana: käänteisesti verrannollinen laskun suuruuteen, kuitenkin öbaut 0/5 (1/5 jos lasku oli pieni ja sen edestä pidettiin hauskaa)

Auringonlaskua joskus noin vuosi sitten

Auringonlasku

Lempihetkeni auringonlaskussa on se, kun ainoastaan puiden latvat hohkaavat punaisena. Auringonlaskua on paras seurata yleensä joko jostain korkealta tai sitten vesistön äärellä, jolloin parhaimmillaan koko veden pinta heijastaa auringon erivärisiä säteitä. Pienet pilvenhaituvat lännen tai luoteen suunnassa täydentävät kokemusta, taittaen nekin auringonsäteitä punaisen, keltaisen ja sinisen eri sävyissä.

Arvosana: 5/5

(Visited 214 times, 1 visits today)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*