50 vuotta sössötystä! (2010)


TEKSTI: Jussi Ekström

6/2010 lehden kansi
Päätoimittajana Anna Mannilla

Sössö täyttää tänä vuonna 50! Ikää on siis yli puolet koko killan iästä, eli pitkästä kiltaperinteestä on kyse. Sössö juhlistaa juhlavuottaan julkaisemalla vanhoista Sössöistä yhden artikkelin per viikko, siirtyen vuosi vuodelta kohti Sössön alkua.

Sössö on myöskin tavoitellut kiltalaisten evästämistä elämään jakaen erilaisia elämäm_oppeja. Se kuinka hyödyllisiä nämä opit ovat olleet on riippunut hieman vuosi vuodelta. Vuonan 2010 Jussi Ekström kirjoitti Sössöön opastuksen trollaamiseen. Artikkelin hyödyllisyyden omalle elämälleen saa päätellä kukin itse.

”Tee tämäkin itse: Trollaus – näin sinäkin pystyt!

Olet varmasti nähnyt ihmisiä jotka ovat kaikkea sitä mitä sinä et ole. Menestyviä, hyvännäköisiä, karismaattisia, varakkaita, toisen sukupuolen suuressa suosiossa, listaa voisi jatkaa vaikka loputtomiin. Nämä henkilöt eroavat sinusta yhdellä merkittävällä tavalla – he osaavat trollata. Seuraavia yksinkertaisia ohjeita seuraamalla sinäkin voit ahkeran harjoittelun myötä nousta tämän suurta kunnioitusta nauttivan eliitin joukkoon.

Näin onnistut:

  • Tunne vihollisesi! Tärkeintä on tietää mahdollisimman paljon vastapuolen näkemyksistä. Tällöin pystyt tuomaan esille keskustelussa kuin keskustelussa hyvin positiivisessa valossa ja korostaen keskustelukumppanin/ -kumppaneiden inhoamia tai vastustamia asioita.
  • Ilmiselvä trolli on ilmiselvä. Älä siis mene turhan liiallisuuksiin. Onnistunut trolli majailee juuri sen rajan tuntumassa, jonka ylittämällä vastapuoli tunnistaa sinut trolliksi, eikä ota sinua enää vakavasti.
  • Pyri viemään keskustelut henkilökohtaisiin aiheisiin kuten maanpuolustukseen, maahanmuuttoon, politiikkaan, uskontoihin tai muihin voimakkaita tunteita herättäviin aiheisiin.
  • Hyökkää henkilöön tai käytä muita argumentaatiovirheitä harkiten ja vain sellaisessa sivistymättömien ihmisten seurassa, jossa argumentaatiovirheitäsi ei huomata tai niihin ei ymmärretä puuttua.
  • Liioittele ja ole mustavalkoinen. Tässäkin tulee toki muistaa kohtuus, sillä paljastunut trolli on epäonnistunut.
  • Ruoki tarvittaessa omaa trolliasi. Tämä ohje on tarkoitettu lähinnä aloittelijoille, joiden trollit eivät vielä menesty omin avuin.
  • Valitse trollauksesi kohde huolella. Trollaaminen paikassa, jossa kaikki muutkin ovat trolleja toimii ehkä harjoittelualustana, mutta todellinen itseään kunnioittava trolli ei sellaiseen lähde mukaan.
  • Älä unohda natsikorttia tai vastaavia keinoja, ne ovat painonsa arvoisia Kolmannen valtakunnan kullassa trollatessasi, jos osaat käyttää niitä oikein.
  • Haastavinta trollauksessa on olla tarpeeksi huomiota herättävä, jotta ihmiset tarttuisivat trolliin, mutta ei tarpeeksi paljastuakseen trolliksi. Jos et onnistu heti, ei hätää. Vain harjoitus tekee tässäkin asiassa mestarin!

Mitä trollaus on?

Trollaus on internet-slangia ja tarkoittaa henkilöä, joka pyrkii sotkemaan keskustelua, ohjaamaan sen väärille raiteille, ärsyttämään ihmisiä tai parhaissa tapauksessa saamaan ihmiset suorastaan raivon valtaan. Trollausta voidaan harrastaa myös internetin ulkopuolella, mutta suosittelen jättämään tämän kokeneille trolleille ikävien seuraamusten välttämiseksi.”

(Visited 125 times, 1 visits today)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*