Korkeamman taajuuden aallokko


TEKSTI: Ilmari Kasvi
KUVAT: Radiodiodi

Omista vuosien varrella harrastetuista Wappuaktiviteeteista on todennäköisesti suurin osa tullut vietettyä Diodin konteissa. Eräänä keväisenä yönä 2015 eksyin ensimmäistä kertaa vierailevaksi tähdeksi studioon ja siitä lähtien olen vuosittain tehnyt parista muutamaan ohjelmaa aiheesta kuin aiheesta.

Eka kerta omaa showta tehdessä oli tietysti hieman kuumotteleva. “Mitä jos loppuu biisit/jutut kesken?” “Entä jos jäädyn?” “Mitä jos ketään ei kiinnosta?” Parin tunnin showaika kuulostaa aika pitkältä, mutta turistessa se kuluu hämmästyttävän nopeasti. Showta ei kannata kuitenkaan lähteä tekemään yksin, sillä se on kaveri(e)n kanssa aina hauskempaa ja yksin höpöttäminen käy tylsäksi ja kiusalliseksi. Tuottaja voi olla myös se kaveri.

Itse olen ollut mukana tekemässä muun muassa Lukkariaiheista ohjelmaa Lutkun kanssa, SCIernapojat-nimistä kuunnelmaa (“Kuningas Prodekos olen minä!”), aamutuiman viherkasvoisten krapularadiota ja aamuyön Civilization V peliselostusta. Kannattaa ihmeessä ottaa yhteyttä Diodiin, jos saa päähänpiston hämmentävästä ja omalaatuisesta ohjelmasta.

Konttiin sisään astuessa on usein mahan pohjalla se pieni mukava jännitys ja sieltä poistuessa on loistava fiilis. 5/5 maistuu salami.

Mikäli radion tekeminen alkoi kiinnostamaan, niin kannattaa käydä kurkkaamassa Radiodiodin sivuja!

(Visited 191 times, 1 visits today)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*