Olli Komulainen, Excursiomestari


TEKSTI: Olli Komulainen
KUVAT: Vapaateekkarit

Hallitusesittelyjen neljäs osa!

Morjesta! Mie olen Olli, killan Excursiomestari 2019.

Keväällä 2016 Joensuulaisen lukion portailla pohdin omaa tulevaisuuttani ja sen mahdollista olemassaoloa. Kevään kirjoitukset ja yhteishaku kolkuttelivat uhkaavasti ja kirjoittamieni aineiden perusteella teknilliselle alalle hakeminen olisi väistämättä tiedossa, halusin Diplomi-insinööriksi. Teknillisiä yliopistoja tutkiessani päätin hakea sekä Lappeenrantaan että Otaniemeen ja kuinka ollakaan tulin valituksi jälkimmäiseen sähkölle. Mukavana yllätyksenäni myös kolme Joensuulaista kaveriani pääsivät kaikki opiskelemaan Otaniemeen ja pohjoisessa vietetyn larppausvuoden jälkeen löysin itseni neljän hengen poikkitieteellisestä kimppakämpästä Lehtisaaressa syksyllä 2017 tuomassa Itä-Suomalaista henkeä tuolle muutoin niin mukavalle asuinalueelle.

Fuksivuonna kaikki oli uutta ja jännittävää, pääsin opiskeluihin ja kiltatoimintaan hyvin mukaan ja nautin olostani uudessa elinympäristössäni. Lähdin fuksina Excursiovastaavaksi, jonka myötä sain aitiopaikan killan yrityssuhteiden maailmaan ilman sen kummempaa vastuuta, joka sopi hyvin huolettomalle fuksille. Kohokohtana vuodelle kuvassa Laskiaisriehan mäenlaskukilpailu, josta saimme fuksikavereideni kanssa hienosti kolmannen sijan.

Sitten itse virasta, minkä vuoksi tänne ajatuksiani raapustelen. Excursiomestarin tavanomaisen tyypillinen arki koostuu hallituksen ja toimikuntien kokousten välillä ravaamisesta, aina yrityksissä vierailun nojalla ilmaisista tarjoiluista nauttimiseen. Näiden lomassa excukohteita etsiessä puhelin on välillä kourassa kuin puhelinmyyjällä ja sähköposti täyttyy nopeammin kuin valkohaalarisitsien ilmoittautuminen.

Moni asia on muuttunut siitä, kun ensimmäisen kerran Otaniemeen matkasin: olen saanut kivan kesähatun, kimppakämppä on vaihtunut kolmioon tyttöystäväni kanssa ja olen löytänyt tieni killan hallitukseen. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin!

(Visited 189 times, 1 visits today)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*