50 vuotta Sössötystä! (2018)


TEKSTI: LION #17

1/2018 lehden kansi. Päätoimittajana Ilmari Kasvi

Sössö täyttää tänä vuonna 50! Ikää on siis yli puolet koko killan iästä, eli pitkästä kiltaperinteestä on kyse. Sössö juhlistaa juhlavuottaan julkaisemalla vanhoista Sössöistä yhden artikkelin per viikko, siirtyen vuosi vuodelta kohti Sössön alkua.

Sössö on kiltalaiselle tärkeä äänitorvi, mahdollistaen oman mielipiteensä kertomisen koko killalle. Tästä hyvänä esimerkkinä on 1/2018 lehdessä julkaistu ”Avoin kirje ÄNÄRIJAOKSELLE”, jossa nimettömäksi jäänyt kiltalainen on pyytänyt killan änärijaosta ottamaan vastuuta Sähköinsinöörikillan kiekkokulttuurista.

”Avoin kirje Änärijaokselle

ÄNÄRIJAOS on toiminnassaan eksynyt kauas suomalaisen jääkiekkokulttuurin kotipesästä. Viime aikojen tuulahdukset ovat kunnioittaneet kanadamaljan sijaan yhdystvaltalaisen serkkupelin sodomistisia piirteitä pikkukaukaloineen ja irvokkaine kaljamainoksineen. Lieneekin syytä nostaa esille kysymys, onko ÄNÄRIJAOS aikeissa sitoutua suomalaisen kendojanaamisen perinteiden säilyttämiseen ja kasvattamiseen, vaiko kenties ulkolaisen pahennuksen levittämiseen yhteisömme sisällä.

Vaikka artikkelin kirjoittaja ei nimeään halunnut julkaistavaksi, on hänen puumerkkinsä varmaan joillekkin mahdollisesti tuttu.

Onko Tupun, Hupun ja Lupun perintö unohdettu? Eikö Tikin Talk enää kuulu? Entä Nurmisen ilmaveivi?

Sähköinsinöörikillan kiakkokulttuuri lepää teidän harteillanne. On yksinomaan ÄNÄRIJAOKSEN vastuulla, että growth on mallia hockey-stick ja että torilla tavataan. Osoittaaksenne, että poika saunoo jatkossakin, odotan toimenpiteitä. Mikäli kuulette viestin, odotan jaoksen nimen vaihtuvan JARI KURRI -MUISTOJAOKSEKSI tämän kevään aikana.

LION #17″

(Visited 139 times, 1 visits today)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*