Coup d'état


TEKSTI: Miika Koskela
KUVAT: Anni Parkkila, Essi Jukkala

Montako olkapäätä löydät kuvasta?

Huomattavan usein vanhoissa animaatiosarjoissa törmää tilanteeseen, missä animaatiohahmon päätökseen pyrkivät vaikuttamaan olkapäillä oleskelevat, muille näkymättömät hahmot. Kyseessä olevat enkeli- ja piru”minä” yrittävät vakuutella hahmolle minkä ratkaisun tekisi tilanteessa. Yleensä vaihtoehdot ovat hyvin selkeästi erilaiset, toinen on hyvä ja toinen paha. Mutta mitä tapahtuu kun olkapäällä oleskeleva piru ottaakin kokonaan vallan ja syrjäyttää varsinaisen hahmon? Tätä pääsette seuraamaan nyt loppuvuoden, sillä entisenä olkapäätoimittajana olen kaapannut vallan Kasvilta ja nyt yritän parhaani mukaan luovia tämän toimituksen kohti tulevia haasteita.

Vuoden intissä seikkailleena ties missä hommissa, on kaipuu teekkarielämää ja kiltahommia kohtaan vastaan kasvanut suureksi. Viime vuoden puolella tulikin jo silloisen innostuksen yhteydessä tehtyä erikoisempi ratkaisu, päätoimittajan viran jakaminen kahtia. Molemmilla meistä kun oli rajoitteita palvelushommien takia. Kesän aikana päätoimittajan virka vaihdettiinkin ja toimikunnan kanssa ideoitu tulevaa syksyä. Itse ainakin olen positiivisin mielin liikkeellä ja odotan innolla mitä saamme aikaan syksyn aikana. Vaikka ulkoisesti näkyvät asiat ovat suhteellisen vakioita niin sisältäpäin muutoksia tapahtuu ja toivottavasti se tulee näkymään toimikunnan annissa. Samalla myöskin erikoisempi projektimme on edistymässä, mistä kuulette myöhemmin.

Olikin mahtava idea jakaa vastuu ja vuosi kahtia kaverin kanssa. Viran jakaminen kiltahommissa on itse asiassa viime vuosina ollut esillä killassamme “kummastuksen aiheena” muutamaan kertaan. Hovimestarin työn jakaminen ja yrityssuhdemestarista siirtyminen edellämainittuun sekä excursiomestariin.

Yllättävän moni hyvä muisto syntyy aivan päättömästä ideasta minkä saa kaverin kanssa ja sen toteuttamisesta vaikka se kuinka tuntuisi tyhmältä aluksi. Sitä voi päätyä vaikka räppäämään killan puheenjohtajasta!

Kyseessä on yksinkertainen keino, jolla työmäärän saa jaettua ja useampi henkilö pääsee mukaan hommiin. Ja ajatella, että joskus kovimman kiltamouhoajan aikaan, aikoja sitten siis, jotkut pitäisivät tällaisia jakoja kerettiläisinä ajatuksina. Lopputulos on kuitenkin näkynyt vain positiivisessa valossa.

Ja tämä oikeastaan on omasta mielestäni kiltahommissa tärkein asia. Yhteistyössä asioiden toteuttaminen ja hauskanpito. Pakkohan sitä on hauskaa olla porukassa enemmän verrattuna yksin hauskan pitämiseen. Tämä mentaliteetti toivottavasti jatkuu kiltamme 100-vuotisiin ja siitä hamaan tulevaisuuteen saakka. Ensi viikolla alkavasta Orientaatioviikosta lähtien fuksit pääsevät myös todistamaan kuinka hauskaa kiltahommat oikeasti ovat. Samalla seuraavat pari kuukautta myöskin vaikuttavat fuksien päätökseen kähmytäkö kiltahommiin, kun sen aika tulee. Joten toivottavasti kohta päätökseen tuleva kesä on ladannut akut ja antanut tarmoa killalle, niin toimareille kuin muullekin killalle toteuttaa ja kokea taas yksi huikea vuosi teekkarielämän parissa.

Kohta se taas lähtee

Muuttuipas teksti nopeasti vanhan aktiivin mouhoksi, josta ehkä paistaa läpi rakkaus kiltaa kohtaan. Toisaalta eihän se väärin ole, jos kiltahommat ovat muuttaneet meikäläisen tällaiseksi. Toivon vain, että jokainen on kokenut samanlaista ja tulee vastedes kokemaan.

Ja mikäli joku fukseista löytää tiensä tämän artikkelin pariin, niin olkaa valmiita, tuleva vuosi tulee toivottavasti olemaan yksi unohtumattomimmista elämässänne. Ottakaa siitä kaikki irti mitä saatte!


(Visited 235 times, 1 visits today)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*