Varaa paikkasi heti vuoden 2017 huikeimmalta ulkoexcursiolta!


TEKSTI: Juha Korpio
KUVAT: Pixabay, Erika Forsten

Killalla on pitkät perinteet excursiotoiminnasta. Matkoja on tehty niin ympäri Suomea kuin silloin tällöin ulkomaille pitkin killan yli 95 vuoden historiaa.

Viimeisimmät ulkoexcut eli matkat, joiden pääpainona ovat olleet yritysvierailut kiltalaisia kiinnostaviin kohteisiin ulkomailla, ovat olleet vuonna 2014 tehty matka Yhdysvaltoihin (“Mission Cleantech”) sekä vuoden 2012 matka Arabiemiraatteihin (“SIK goes U.A.E.)”.
Seuraavaksi seuraa UKK-patteristo ulkoexcusta 2017, mutta mikäli jatkokysymyksiä tulee mieleen, niitä voi heittää vaikkapa Ismolle ismo.pankalainen(at)aalto.fi tai Telegrammissa minulle @juhakorpio. Lisäksi kaikkien kiinnostuneiden kannattaa liittyä ulkoexcun Facebook-ryhmään UXQ ’17: Facebook-ryhmä

mirdgardhaus-845306_1920

Mikä, missä, milloin?

Kyseessä on ulkoexcursiomatka Etelä-Saksaan toisen opiskeluperiodin ensimmäisellä viikolla loka-marraskuun vaihteessa (30.10.-5.11.2017). Ulkoexcursio järjestetään kurssimuotoisesti eli matkalle lähtevät 20 kiltalaista osallistuvat myös viiden opintopisteen arvoiselle kurssille, johon kuuluu ennen matkaa muutamia luentoja sekä muuta teemaan sopivaa oheistoimintaa.

Kurssin ja ulkoexcursion teemana on Smart Energy. Nimenä Smart Energy antaa tilaa monille erilaisille excursiokohteille esimerkiksi uusituvaan energiaan, itseohjautuviin autoihin, digitalisaatioon, IoT:hen tai älykkäisiin sähköverkkoihin liittyen.

Viikon aikana vierailtavat kohteet selviävät myöhemmin, mutta matkasuunnitelma on tässä vaiheessa seuraava: Suomesta suora lento Frankfurtiin, autoilla Stüttgart – Nürnberg – München, josta suora lento takaisin Suomeen. Esimerkkejä kohteista matkan varrella voisivat olla vaikkapa Audin tehdas, jokin aurinkovoimala tai Fraunhofer-instituutti.

solarpark-1288842_1920

bmw-923028_1920

Paljonko maksaa?

Kaikkien osallistujien oletetaan varaavan matkan kustannuksia varten 750 euroa sisältäen lennot ja majoitukset sekä liikkumisen autoilla Saksassa. Matkan hinta laskee jokaisen solmitun sponsorisopimuksen myötä!

Kuka voi osallistua?

Kuka tahansa kiltalainen fuksista vanhimpaan ännään, jolta löytyy motivaatiota osallistua matkan järjestelyihin. Osallistujien odotetaan esimerkiksi kontaktoivan yrityksiä tai ottavan vastuuta matkan aikana esimerkiksi jostain matkaan kuuluvasta ohjelmasta.
Kuulostaa mahtavalta, mutta miten pääsen mukaan?!”
Mukaan pääsee kirjoittamalla yhden sivun mittaisen motivaatiokirjeen (suomeksi tai englanniksi), jonka tulisi sisältää seuraavat asiat:

– Kerro hieman itsestäsi! (Vuosikurssi, pääaine, yms…)
– Miten “Smart Energy” parantaa elämänlaatuasi tai miten se voi auttaa pelastamaan maailman?
– Missä kaikkialla näet “Smart Energyä” nyt? Entä tulevaisuudessa?
– Miten olet valmis osallistumaan järjestelyihin? Oletko valmis luomaan nettisivuja, kirjoittamaan blogikirjoituksia, onko sinulla hyödyllisiä kontakteja vai oletko muuten vain hyvä jossain asiassa?

Hakemukset sähköpostitse osoitteeseen ismo.pankalainen(at)aalto.fi

Hakemisen deadline on 28.12., eikä sitä kannata missään nimessä turhaan jännittää!

smartenergy

(Visited 467 times, 1 visits today)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*