Sössön vinkeillä kesäkuntoon 2017


TEKSTI: Juha Piipponen
KUVAT: Mari Porko

Menikö kesä taas liian nopeasti ohi, etkä vieläkään omistanut sitä täydellisyyttä hipovaa rantavartaloa? Ei hätää! Seuraavaan kesään on vielä aikaa ja nyt aloittamalla pääset varmasti kuntoon. Seuraavassa on Sössön toimituksen esittelemät vinkit, joiden avulla ensi kesän atleettisin vartalo voi olla sinun!

Ensimmäisenä tärkeänä asiana on motivaatio. Kuntoiluun ja terveellisen elämän tarkkailuun vaaditaan motivaatiota lähtötasosta riippumatta. Ilman riittävää motivaatiota onkin turha alkaa haaveilemaan hyvästä kunnosta. Eihän C-ohjelmoinnin kurssillekaan kannata mennä, jos ei ole valmis tekemään viikkoharjoituksia! Motivaation löytymisen jälkeen kannattaa keskittyä pyhään kolminaisuuteen: ruoka, lepo ja treeni.

Terveellinen ruokavalio ja riittävä ravinnon saanti ovat erityisen tärkeitä kesäkuntoon pääsemiseksi. Vaikka saattaa kuulostaa kuluneelta saarnalta, kannattaa niitä kaikkien vihaamia ruokaympyröitä, kolmioita ja neliöitä seurata. Terveellisen ruuan lisäksi olisi hyvä syödä tarpeeksi ja riittävän usein. Oma vinkkini riittävään ruuan saantiin on seuraava: neljän tunnin sääntö. Syö aina neljän tunnin välein, näin saavutat 5 ateriaa päivässä ja saat ravinnon tasaisin välein. Helppoa! Muista kuitenkin, että liian askeettiseksi ei koskaan kannata lähteä, vaan herkkupäiviä on hyvä välillä pitää.

Ravinnon lisäksi tärkeää on lepo. Näin opiskelijan näkökulmasta tämä on kaksipiippuinen juttu: onko jälleen se porukan ”kovin dokaaja” ja bileiden viimeinen hereillä, vai jättäisikö kerrankin bileet välistä ja valmistautuisi seuraavan päivän treeneihin nukkumalla vähintään terveysviraston hyväksymän 8 tunnin yöunen. Riittävä lepo onkin oleellisena osana vedenkestävän rantajellona/rantakisukuosin saavuttamisessa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kaikkia bileitä pitäisi alkaa skippaamaan! Ovathan Geordie shoren ”tähdet”:kin huippukunnossa! Kannattaa pitää siis mielessä sopiva rytmi urheilun ja hauskanpidon välillä.

Viimeisenä asiana veistoksellisen vartalon havittelussa on liikunta. Liikunta pitää olla hauskaa ja samalla sellaista, että sitä jaksaa harrastaa vaikka loppuelämän! Etsi siis itsellesi sopivat lajit, joista pidät ja joita jaksat harrastaa. Monessa lajissa ei edes haittaa, vaikka olisit urheilemassa ensimmäistä kertaa Jeesuksen ylösnousemuksen jälkeen. Mukavien lajien parissa on hauska saavuttaa sitä silmin himoittavaa adonista. Pitkäaikaisella ja säännöllisellä terveelliseen elämään panostamisella saavutat kyllä tavoitteesi. Ja kuten edellä on todettu, oman yksityiselämän tasoa ei kannata silti ruveta laskemaan vaan juhlissa on silti hyvä käydä.

Tässä oli Sössön perusajatuksia kesäkuntoon 2017 pääsemiseksi. Sössön toimitus huomauttaa, että yksikään toimituksessamme ei omista kallista kuntosaliohjaajamestarin tutkintoa, eikä yksikään meistä ole suorittanut ravintogurun kirjekurssia Yhdysvalloista, joten teksti perustuu lähes täydellisesti maalaisjärkeen ja yleiseen terveystietoon. Tekstin tarkoitus ei siis ole kilpailla fitnessalan kuuluisuuksien lähes tutkielmatasoisien blogikirjoituksien kanssa, vaan tarkoitus on herättää Sössön lukijoissa ajatuksia aloittaa seuraamaan terveellisempiä elämäntapoja.

before_after_eriteksti

(Visited 428 times, 1 visits today)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*