Viisi wappuisaa asiaa, jotka on koettava ennen valmistumista


TEKSTI: Joni Kurvinen
KUVAT: Killan galleria

Vanha sanontahan kuuluu: “Kaikkia legendoja teekkariwapusta ei pidä uskoa”, joten pitäydytään tällä kertaa perusasioissa, ns. minimivaatimuksissa onnistuneisiin teekkariwappuihin.

wappurieha-15
Wappu on elämän parasta aikaa

Monilla ihmisillä on tapana pitää listaa esimerkiksi asioista, joita haluavat tehdä tai paikoista, joissa haluavat käydä ennen kuolemaansa. Vastaavia listauksia on internet täynnä, joiden perusteella jokainen pystyy tekemään omansa. Oman valmistumisen lähestyessä, N:n teekkariwapun kokemuksella, onkin hyvä koota teekkariystävällisempi bucketlist eli listaus wapputouhuista ennen valmistumista.

1. Wappulehden myynti

Wappulehden myynti on hauskaa puuhaa, josta voi hyötyä monella tapaa. Lehtien toimituksien mainostamat edut ovat hyviä, mutta parasta mitä myynnistä voi saada ovat hauskat tilanteet ja niistä syntyvät tarinat. Itse olen esimerkiksi melkein saanut asiakkaat tarjoamaan minulle olutta, mutta baari, jonka terassilla he istuivat, ei päästänyt sisään haalareissa (eikä olisi pelkissä boksereissakaan päästänyt). Asiakkaat ostivat sentään 4 lehteä. Kuulemma jotkut ovat päässeet työhaastatteluunkin lehdenmyynin kautta. Mikäli myyntiin kaipaa lisähaastetta, kannatta hommata käsiinsä ei-otaniemeläisiä lehtiä, ja myydä niitä paikallisten lehtien lisäksi.

2. Hullu Jussi

Tämä hulvattoman hauska, sekopäisintä opiskelijaporukkaa etsivä rastikiertely wappuaatonaaton iltana on ehdoton must have -tapahtuma. Kerää hyvä porukka ja lähde tosissasi voittamaan tätä. Voittajana saat äärettömästi mainetta ja kunniaa, sekä herkkukorin Ullikselle (tieto peräisin vuoden 2012 voitonjuhlista).

3. Wappuriehan julistus

Virallisesti Wappu alkaa tästä tapahtumasta, joten se on hyvä kuulla ainakin kertaalleen. Julistuksen yhteydessä Smökin edustalla tapahtuu kaikkea muutakin mielenkiintoista. Lisäksi, jos ei niin hyvin tunne tapahtuman perinteitä tai teekkarihistoriaa, voi julistuksen antaja tulla yllätyksenä!

4. Ullis

Wappupäivä Ulliksella kokoaa samaan paikkaan tuhansia nykyisiä ja entisiä opiskelijoita. Ulliksesta syntyykin monelle kaveriporukalle vuosittainen kohtaamispaikka, jossa muistella kaikkein parhaimpia muistoja opiskelija-ajoilta. Usein Ulliksella kohtaakin monia sellaisia ihmisiä, joihin ei juuri muuten törmää tai joita ei uskoisi siellä näkevänsä. Riippumatta säästä tositeekkari tai -DI käy Ulliksella. Huomautuksena, että poplaritakkia Ulliksella saa käyttää vasta valmistumisen jälkeen.

5. Samppanjaa lakista

Vaikka tämä onkin listalla viimeisenä, on se milteinpä tärkein näistä! Jokaisen itseään kunnioittavan teekkarin tulisi juoda samppanjaa (ja nimenomaan samppanjaa, ei mitä tahansa skumppaa) teekkarilakistaan ainakin kerran. Omistautuneimmat henkilöt tekevät näin joka vuosi. Vanhemman tieteenharjoittajan brotippinä: kannattaa kokeilla heti fuksiwappuna (jos meni ohi, niin mahdollisimman pian). Tämä siksi, että vuosien varrella lakkiin saattaa pinttyä hikeä ja muita epäpuhtauksia, jotka eivät ole yhteensopivia samppanjan maun kanssa.

(Visited 513 times, 1 visits today)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*