Asetelmat Super Bowl 50:een


TEKSTI: Joona Välilehto
KUVAT: Pixabay

Tänään sunnuntain ja maanantain välisenä yönä pelataan järjestyksessään 50. Super Bowl. Vaikka en ole millään tavalla lajin asiantuntija, kirjoittelen hieman ennakkoa yön otteluun.

Super Bowlissa amerikkalaisen jalkapallon mestaruudesta taistelevat AFC-konferenssin voittaja Denver Broncos ja NFC-konferenssin voittaja Carolina Panthers.

Runkosarja

Carolina Panthers oli ensimmäinen NFC-konferenssissa. Se voitti 16 ottelustaan 15 ja hävisi yhden. Toiseksi sijoittuneella Arizona Cardinalssilla oli 13 voittoa ja 3 häviötä. Toisessa konferenssissa Denver Broncos puolestaan oli ensimmäinen, mutta tasapisteissä New England Patriotsin ja Cincinnatti Bengalssin kanssa. Broncos oli kuitenkin keskinäisten ottelujen perusteella ensimmäinen. Kaikki kolme joukkuetta olivat voittaneet 12 peliä ja hävinneet 4.

Playoffs

Panthers sai playoffseissa vastaansa ensimmäiseksi Seattle Seahawksin. Panthers voitti ottelun 31-24. Konferenssifinaaliissa vastaan asettui runkosarjan toinen –  Arizona Cardinals. Panthers voitti ottelun ylivoimaisesti lukemin 49-15, ja lunasti paikkansa Super Bowlissa.

Broncos puolestaan voitti ensimmäisessä ottelussaan Pittsburgh Steelerssin 23-16 ja eteni konferenssifinaaliin, jossa vastaan asettui viime vuoden mestari New England Patriots. Ottelu oli ennakkoon povattu kahden erittäin hyvän ja kokeneen pelinrakentajan keskeiseksi kamppailuksi eli Broncosin Peyton Manningin ja Patriotsin Tom Bradyn.  Taiston vei Manningin johtama Broncos luvuin 20-18. Yksi ottelun ratkaisevista kohdista oli Patriotsin epäonnistuminen lisäpisteen saannissa touchdownin jälkeen 1. neljänneksellä.

Peyton Manning vs. Cam Newton

Amerikkalaisessa jalkapallossa pelinrakentajat ovat yleensä ratkaisevassa roolissa. Tällä kaudella 26-vuotias Cam Newton on dominoinut, ja hänet valittiinkin NFL:n arvokkaimmaksi pelaajaksi ja parhaimmaksi hyökkääväksi pelaajaksi. 39-vuotias Peyton Manning puolestaan on valittu viisi kertaa urallaan arvokkaimmaksi pelaajaksi, minkä lisäksi hän on voittanut useita palkintoja. Manning on voittanut kerran urallaan Super Bowlin, mutta riittävätkö konkarin rahkeet tänään?

Cam Newtonin ja koko Panthersin loistokkaan kauden ansiosta, Panthers on otteluun selvä ennakkosuosikki. Koko homman ratkeaminen yhteen otteluun voi tuoda kuitenkin mahdollisuuden minkälaiseen lopputulokseen tahansa.

Jos laji kiinnostaa, tai haluat vain saada perehdytyksen pelin saloihin, kiltahuoneella on käynnissä kisakatsomo. Tervetuloa!

(Visited 255 times, 1 visits today)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*