Toimituksen kesäkuulumisia: Tuukka ja Emmaleena


TEKSTI: Emmaleena Ahonen, Tuukka Syrjänen
KUVAT: Emmaleena Ahonen, Tuukka Syrjänen

Kesän 2022 aikana festariparkettien partahöylät Tuukka ja Emmaleena vierailivat kolmella eri musiikkifestivaalilla: Himos Juhannuksessa, Ruisrockissa ja Tapiola festivaaleilla. Nyt kokemuksia rikkaampana haluamme jakaa teille plussat ja miinukset näiden festareiden sisällöistä, jotta ensi vuonna tiedätte missä kannattaa käydä.

Himos Juhannus

Himos Juhannus on ollut kirjoittajien go-to festivaali jo 8 ja 5 vuotta. Himos houkuttelee ihmisiä festareille sen ei niin suurella koolla, mutta erittäin hyvillä järjestelyillä. Ei se koko vaa se miten sitä käyttää 😉 Yksi suuri bonus on mahdollisuus käydä ulkopuolella ja palata takaisin, kun taas muilla arvostelun festareilla edes takas ravaaminen ei onnistu. Tämä sopii opiskelijalle erinomaisesti, sillä halpaa pussikaljaa voi esim piilottaa ulkopuolelle ja käydä siellä nauttimassa halvempaa virvoketta. Himos Juhannuksen liput olivat myös suhteutettuna halvimmat!

Meininkiä riittää Himoksen yöttömässä yössä ja jokaisen reissun kohokohta on kiipeäminen aamukrapulassa Himos“vuoren” huipulle. Artisteina Himoksella löytyy käytännössä joka vuosi samat suosituimmat pop/rock artistit, mutta ei niissä mitään vikaa ole 🙂 Etäisyys Otaniemestä ja juhannus ruuhkissa istuminen antaa pienen miinuksen festareille, mutta siitä ei voi itse festareita syyttää.

Kuva 1: Hupihiukset Himos”vuoren” juurella

Hintataso: 3,5

Artistit: 4

Järjestelyt: 4+

Meininki: 5

Etäisyys Otaniemestä: 2

Yhteensä: 4-

Ruisrock

Kun puhutaan Suomen festarikesästä, ei Ruisrockia voida olla mainitsematta. Mutta riittääkö legendan maine nostamaan Ruissin pisteet kesän odotetuimman festariarvostelun kärkeen? Järjestävälle taholle haluaisimme esittää toiveen paremmasta säästä seuraaville festareille. Mutaiset pitkät jonot kaatosateessa siis laskivat vähän fiilistä, mutta onneksi Ruississa kuitenkin muukin kuin sää oli märkää. Ruissi saa isot pluspisteet minttuviinabaarista ja muihin festareihin verratessa edullisesta bissestä, (vaikka Ruissin liput olivat kyllä sen verran hintavat, ettei halvalla oluella oikein jääty plussan puolelle muulla kuin promilleasteikolla). Juomalasien ja -ämpäreiden ja muiden systeemien panttijärjestelmän ymmärtämiseen olisi kylläkin tarvinnut vähintäänkin kenttäteoriasta vitosen ja Sössön suurin kilpailija Iltalehtikin kirjoitti festarikävijöiden panttiasiahämmennyksestä otsikolla “Heitänkö nämä maahan?”.

Vähän vähemmän relevantti asia vielä tähän loppuun, nimittäin artistiarvostelu. Esiintyjät Ruississa olivat suunnilleen samaa tasoa kuin aikaisempina vuosina, eli ihan jees yhdistelmä ulkomaista ja kotimaista musaa, osa koko kansan suosikkeja ja osa uusia tuttavuuksia. Ihan jeppis kattaus siis. 🙂

Kuva 2: Minttu-jengi

 

Kuva 3: Märän festarikansan yleisin lookki

Hintataso: 3

Artistit: 5-

Järjestelyt: 3-

Meininki: 4+

Etäisyys Otaniemestä: 3

Yhteensä: 3,5

Tapiola festarit

Tänä vuonna uutena jokerina järjestetyt Tapiola festarit järjestettiin uutuutena Espoo 50 v juhlien kunniaksi. Artistit koostuivat jälleen kerran samankaltaisesta populaarikulttuurin perikuvasta, mutta kivana twistinä festareilla oli erikseen ysärilava, jossa soitti ysärimusiikki muun muassa Günther, Dr. Alban ja Movetron.

Järjestelyistä nämä uudet festivaalit saavat hieman miinuspisteitä, sillä portilla odotti melkein tunnin jonot. Lisäksi festareiden ysärilava, joka oli Metro areenan sisällä oli kovin ruuhkainen ja sinnekin joutui jonottamaan, vaikka oli päässyt jo festarialueelle sisään. Tapiolafestareilla unohdimme tosin selvittää, että pystyikö festareilta poistumaan ja palaamaan takaisin samalla lipulla, koska emme missään vaiheessa halunneet lähteä alueelta. Tämä on siis kai hyvä Emmaleenan sijoitussalkun kokoinen plussa? 😀

Elon Muskin sijoitussalkun suuruinen plussa festareille on pakko myöntää etäisyydestä Otaniemeen. Tarpeen tullen päätyyn(yyn) pääsee Otaniemeen kävellen tai lyhyellä bussi(lue taksi)matkalla. Tuukan sijoitussalkun suuruinen plussa tulee vielä siitä, että festarien toinen päivä oli samana päivänä kun killan varaslähtö, niin sinne pääsi jatkamaan iltaa ja moikkaamaan meidän uusia ihania fukseja 🙂

Kuva 4: Ainoa tärähtämätön kuva Tapiola festareilta

Hintataso: 3,5

Artistit: 4,5

Järjestelyt: 2

Meininki: 4

Etäisyys Otaniemestä: 5+++

Yhteensä: 4

Lopetus

Loppuarvosanojen perusteella voittajaksi näistä kolmesta valikoitui Tapiola festari! Wopwop! Partyup! Uudet kokemukset ovat aina uusia kokemuksia, mikä saattoi hieman nostaa Tapiolan pisteitä, mutta allekirjoittaneet haluaisivat silti huomauttaa, että vuodelle 2023 olemme jo ostaneet liput vain Himoksen juhannukseen. Meinaako se, että arvostelutekniikassa tai laskelmissa oli joku fiba vai eivätkö arvostelijat usko omaan arvostelukykyynsä? Kirjoitetaanko Hesarin otsikoissa ensi viikolla Sannan arvostelukyvyn sijaan meidän arvostelukyvyistä? Sen päätätte te!

(Visited 148 times, 1 visits today)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*