Ulkomestari: Oliver Hiekkamies


TEKSTI: Oliver Hiekkamies
KUVAT: Sasu Saalasti

SIKH21 Hallitusesittelyjen kymmenes osa!

Moi!

Olen Oliver ja killan tämän vuoden ulkomestari. Olen kolmannen vuoden opiskelija ja pääaineena minulla on tietotekniikka. Tällä hetkellä kirjoitan kandidaatintyötä ja ainakin vielä toistaiseksi tavoitteena olisi saada tänä keväänä kandi kokonaisuudessaan valmiiksi.

Tieni Aaltoon oli melko perinteinen ja suoraviivainen. Olen syntynyt Helsingissä vuonna -98 mutta lähes koko lapsuuteni ja nuoruuteni asuin Vantaan Vaaralassa. Peruskoulun kävin Hakunilassa, jossa yläasteella olin matematiikkaluokalla. Tämän jälkeen kävin lukion Helsingin matematiikkalukiossa Maunulassa. Matematiikka ja fysiikka onkin aina kiinnostanut minua, ja Aalto tuntuikin luontevalta jatkolta. Ennen yliopistoa vietin vielä vuoden armeijassa Vekaranjärvellä, jossa olin tykistön viestilinjalla.

Hakiessani yliopistoon en vielä kunnolla tiennyt, mitä olisin halunnut opiskella. Ainut mikä tuntui varmalta oli se, että halusin Aaltoon. Kaverini oli puhunut sähkötekniikasta ja ajattelin sen kuulostavan mielenkiintoiselta, joten päätin hakea itsekin. Lopulta fuksivuoden aikana kiinnostuin vielä enemmän tietotekniikasta, ja ensimmäisen vuoden jälkeen vaihdoin pääainetta.

Vaikka tietynlainen kiltaidentiteetin uudelleenetsiminen tästä seurasikin, oli kuuluvuuden tunne SIKille ehtinyt jo syntyä. Fuksina toimin ulkotoimikunnassa international helperinä siitä mainostusta saunasitseillä kuultuani (ainakin muistaakseni). Olin vielä toisen opiskeluvuoden syksynä Kv-ISOna, joten killassa toimimisen jatkaminen tuntui luonnolliselta myös syksyn jälkeen, vaikka pääaineeni oli vaihtunut. Näin päädyinkin tupsufuksina ulkosuhdevastaavaksi. Ja hyvää urakehitystä noudattaen tässä sitä nyt ollaan ulkomestarina.

Ulkotoimikunnan lisäksi myös killan hallitus kiinnosti minua jo fuksina, jolloin ensimmäisen kerran hain hallitukseen. Ensimmäisiä maistiaisia minkäänlaisesta hallitustoiminnasta sain lukiossa ollessani opiskelijakunnan hallituksessa, ja tästä se kiinnostus varmaankin alun perin lähti. Ylipäänsä on mielestäni mukavaaolla mukana hommissa, jotka tuntuvat merkityksellisiltä.

Teekkarikulttuuri on erittäin siisti juttu, ja on ollut todella hienoa päästä olemaan osa sitä, nyt vielä entistä enemmän killan hallituksessa. Olen pyrkinyt jo fuksista asti olemaan mahdollisimman ahkerasti mukana kilta- ja teekkaritoiminnassa, joka helpottui vielä huomattavasti muuttaessani fuksikeväänä sopivasti ennen Wappua Otaniemeen.

Ulkomestarina haluan ennen kaikkea taata laadukkaan Kv-toiminnan killassa ja pyrkiä tekemään mahdollisimman paljon nykyinen poikkeuksellinen tilanne huomioiden. Toivottavasti saadaan syksyllä tehtyä ulkotoiminnassa se, mitä keväällä ei pystytty tekemään. Mutta kävi miten kävi, tämä vuosi tulee olemaan minulle ikimuistoinen.

Loppukevennykseksi lempimuistoja kilta- ja teekkarielämästä tähän mennessä: orientaatioviikko, FXQ, lakin saaminen ja fuksiwappu, heevaus ja EKAKien vierailu sekä tietysti hallituksessa aloitus.

Oliver Hiekkamies

(Visited 333 times, 1 visits today)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*