ISOvastaava: Heidi Mäkitalo


TEKSTI: Heidi Mäkitalo
KUVAT: Jenna Lundström, Johannes Ora, Heidi Mäkitalo

SIKH21 Hallitusesittelyjen viides osa!

Moi kaikki!

Olen Heidi, vuoden 2018 fuksi, ja toimin hallituksessa ISOvastaavana. Tämä rooli on nyt toista vuotta hallituksessa, ja olenkin päässyt tekemään hommia monilla erilaisilla kokoonpanoilla: hallituksen kesken, Tonien kanssa ja ITMK-porukalla. Vaikka ISOtoiminta on pyörinyt hyvin jo valmiiksi, vaatii se erityisesti nykytilanteen haasteiden edessä myös kehittämistä. Perinteisten tapahtumien muotoa voidaan joutua muuttamaan rajoitusten edellä, ja tarkoituksena olisi kehittää myös uusia tapahtumia ISOjen iloksi.

ISOhaku menikin jo sunnuntaina kiinni, ja helmikuu on kulunut rattoisasti uusia ja vanhoja tuttuja haastatellessa (jos muuten olet hakenut ISOksi muttet ole vielä varannut haastattelua, kannattaa käydä tekemässä varaus ennen kuin jatkat lukemista :D). Tässä roolissa uusiin ihmisiin tutustuminen ja erilaisten tapahtumien ideointi ovatkin olleet tähän mennessä kaikkein antoisimpia juttuja!

Päädyin alun perin opiskelemaan sähkölle lukion sähköfysiikan kursseilla heränneen mielenkiinnon kautta. Puolijohteet ja aurinkoenergia kiinnostivat tuolloin ja kiinnostavat yhä, ja olen onnekseni päässyt niiden pariin töihin yliopistolle. Tekniikan lisäksi minua kiinnostaa moni muukin asia, joten olen tupsuvuodesta lähtien käynyt kursseja myös taiteiden korkeakoulun puolella, ja nyt sivuaineenikin on sieltä.

Koska teekkarielämä oli ennen opintojen alkua minulle täysin vierasta, tuli se ikään kuin kaupanpäällisenä opintojen kanssa. Muutto Turusta Espooseen, ensin Olariin ja lopulta Otaniemeen, toi mukanaan paljon muutoksia ja lopulta innostuksen opiskelijatoimintaa kohtaan. Rakastan teekkariudessa yhdessä tekemistä sekä sitä, että asioita lähestytään pilke silmäkulmassa. Hauskinta on kaikilla, kun juttuihin heittäydytään täysillä mukaan!

Minä (vas.) ja Suvi vuoden 2019 FXQ:lla
Fuksi-Heidi puhtaanvalkoiset haalarit päällä

Opintojen, hallitushommien ja töiden lisäksi aikaa riittää kuitenkin myös moneen muuhun. Vapaa-ajallani käyn mieluiten boulderoimassa, ja tänä keväänä meillä on suunnitelmissa käydä hallien lisäksi tsekkaamassa myös ulkoboulderreittejä. Otaniemessä SIK:n lisäksi olen mukana muun muassa Orankin ja Audiopolin toiminnassa. Olemme tänä keväänä tehneet Orankin kerhohuoneelle remonttia, jonka valmistuttua pääsee boulderoimaan myös rikkomatta otaantumisen kuplaa. Audiopolin kautta olen taas kiinnostunut hifijutuista, jotka ovat aiemmin olleet minulle täysin vierasta reviiriä. Vuodenvaihteessa kokosin ensimmäiset omat kaiuttimeni Audiopolin Aniversario-projektin kautta (iso kiitos järkkääjille!). Mahdollisuuksien mukaan tartunkin kaikkiin tilaisuuksiin, joiden kautta pääsee oppimaan uutta ja lisäksi toteuttamaan omaa luovaa silmää.

Remppahommissa

Rentoudun mielelläni tekemällä jotain täysin aivotonta, esimerkiksi katsomalla Ruotsin Paratiisihotellia kavereiden kanssa. Elämänasenteeni on sellainen, että kaikkein pienimmät asiat tuovat minulle paljon iloa. Se, että näkee ikkunasta kauniin maiseman tai saa aamulla ensimmäisen kupin kahvia käteen tai löytää jonkun tosi hyvän albumin, voi olla kaikkein paras juttu. Tosi hauskaa miettiä ja seurata, mitä tämä vuosi tuokaan tullessaan!

(Visited 230 times, 1 visits today)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*