Rahastonhoitaja: Mikko Suhonen


TEKSTI: Mikko Suhonen
KUVAT: Kalle Petäjäaho

SIKH20 Hallitusesittelyjen kolmas osa!

Moikka! Nyt on Sössön hallitusesittelyiden vuoro siirtynyt minulle. Olen Mikko, vuoden 2018 fuksi, nykyinen tupsufuksi ja tämän vuoden kiltamme rahastonhoitaja.

Aluksi voisin kertoa, mistä ja miten olen päätynyt Otaniemeen. Alun perin olen kotoisin Vantaalta, mutta suurimman osan elämästäni olen asunut Klaukkalassa. Otaniemi ja pääkaupunkiseutu ylipäänsä, tulivat jo nuorena tutuiksi, kun 15 -vuotiaana sain mopon ja pääsin helposti liikkumaan myös Klaukkalan ulkopuolella. Myöhemmin liikkuminen helpottui entisestään, kun vaihdoin mopon kevytmoottoripyörään ja kevytmoottoripyörän autoon.

Opiskelupaikkani Aaltoon sain vuonna 2017, mutta aloitin opintoni vasta vuotta myöhemmin syksyllä 2018, koska kävin armeijan ennen aloittamista. Keväällä 2018 oli siis aika heittää hyvästit Klaukkalalle ja muuttaa lähemmäs Otaniemeä. Löysin kämpän Jätkäsaaresta ja pääsin muuttamaan jo hyvissä ajoin ennen opintojen alkamista. Vaikka Helsinki olikin jo entuudestaan tuttu paikka, oli asuminen siellä hyvin erilaista Klaukkalaan verrattuna. Klaukkalassa omalta takapihalta jatkui suoraan peltoa ja metsää ja ainoa tapa päästä pois kotoa oli autolla. Kun taas Jätkäsaaressa ikkunani ulkopuolella on työmaa ja ympärillä pelkkää kaupunkia.

Aloittaessani opinnot, ei minulla ollut aavistustakaan teekkarikulttuurista tai kiltatoiminnasta. Olin kuitenkin välivuoden jälkeen innoissani, kun pääsin vihdoinkin aloittamaan opiskelijaelämän. Tämä into vain kasvoi entisestään, kun kävin ensimmäisissä tapahtumissa ja tutustuin uusiin ystäviin. Innokkaana fuksina sitten osallistuin kaikenlaisiin tapahtumiin, koska halusin kokea mahdollisimman paljon jo fuksivuonna. Myös kiltahuoneella minut on voinut nähdä usein jo fuksivuoden alkupuolelta asti, niin koulutehtävien parissa kuin rentoutumassa pelien merkeissä.

Aktiivisuudestani huolimatta, ensimmäisenä vuonna en kuitenkaan kiinnostunut toimarihommista vielä niin paljoa, että olisin kähmynnyt mihinkään virkaan. En silti jäänyt kiltatoiminnasta kokonaan pois, sillä päätin keväällä lähteä ISO:ksi opastamaan seuraavia fukseja. ISO toiminnasta olin kiinnostunut jo orientaatioviikolla, koska omilla ISOillani vaikutti olevan tosi hauskaa ja ajattelin sen olevan sopiva homma itselleni.

Vastuultakaan en täysin välttynyt fuksivuonna, sillä päädyin jo silloin Audiopolin hallitukseen sihteeriksi, tilavastaavaksi ja järjestämään kaiutinrakennusprojektia tulevana keväänä. Tämä tuntui kiltahommia luontevammalta, koska koin toiminnan enemmän harrastuksena kuin vapaaehtoistoimintana. Paljoakaan tietämättä mihin olin lähtenyt mukaan, huomasin kuitenkin vapaaehtoishommien olevan oikeastaan aika hauskaa tekemistä. Oli mukavaa saada uusia ystäviä myös killan ulkopuolelta, joilla on samanlaisia kiinnostuksen kohteita. Audiopolin toiminnassa viihdyin jopa niin hyvin, että tänä vuonna siirryin sihteeristä varapuheenjohtajaksi.

Kiinnostus koko kaiutinharrastukseen alkoi kuitenkin jo vuosia aikaisemmin ostaessani ensimmäisen (myös nykyisen) autoni. Olin jo pienestä pitäen ollut kiinnostunut musiikista ja sen kuuntelusta, mutta autossa musiikkia kuunnellessani huomasin kaiutinjärjestelmässä olevan paljon parantamisen varaa. Aluksi keskityin vain basson lisäämiseen, mutta myöhemmin tuli koko kaiutinjärjestelmä uusittua ja auto vaimennettua. Tämä harrastus, jonka myötä erilaisten suodattimien ja vahvistimien asentelu tuli tutuksi, oli yksi syistä, jonka takia hain juuri sähkölle opiskelemaan.

Miten sitten päädyin rahastonhoitajaksi? Viime syksynä uudet kähmyt lähestyivät ja itselleni oli jo selvää, että aion kähmytä johonkin virkaan. Vielä en kuitenkaan tiennyt tarkalleen mikä minua kiinnostaisi eniten, mutta ajattelin että joku hallitusvirka se voisi olla. Kaverini ehdottelivat, että sopisin hyvin rahastonhoitajaksi, vaikka olin itse epäileväinen asiasta. Olin myös kuullut useilta, että rahastonhoitajalla on todella paljon hommaa ja mietinkin, että riittääkö aikani siihen. Hetken sulateltuani ideaa ja pohtiessani muita hallitusvirkoja, alkoi rahastonhoitajan virka kuitenkin kiinnostaa ja päätin lähteä hakemaan tehtävään. Kähmyäminen meni siinä mielessä helposti, ettei kilpailua juuri ollut :D. Valinnan jälkeen, kun edellinen rahastonhoitaja Jemina alkoi kertoa rahastonhoitajan hommista, tuntui aluksi hommat vyöryvän päälle ja että aika ei enää muuhun riittäisi. Nyt muutama kuukausi myöhemmin, kun rahastonhoitajan päivittäiset tehtävät ovat tulleet jo todella tutuiksi, on homma osoittautunutkin paljon odotettua kivemmaksi ja olen ollut tyytyväinen päätökseen. Erityisesti minua on kiinnostanut kehittää killan rahaliikennettä nykyaikasemmaksi mm. Mobilepayn avulla ja se onkin nyt saatu kiltahuoneelle käyttöön kahvikassan ja piikkilistojen tilalle. Tarkoitus on jatkaa kehitystä ja parantaa rahan kulkua killassa myös tulevaisuudessa.

Vaikka olenkin vasta toista vuotta opiskelemassa, tuntuu että on tähän puoleentoista vuoteen on mahtunut vaikka ja mitä kivoja kokemuksia ja uskon että tulevaisuudessa niitä tulee monta lisää. Tekstistä tulikin paljoa odotettua pidempi ja nyt olisi varmaankin hyvä hetki lopettaa se. Loppuun päätinkin varastaa idean Ellalta kertomalla joitakin yllättäviä, ehkä jopa hauskoja, faktoja itsestäni. Minulla on ollut olkapään alapuolelle asti pitkät hiukset, olen soittanut melkein 7 vuotta kitaraa ja kulutan maitoa 2L päivässä. Lopuksi todettakoon vielä, että juusto kuuluu kinkun päälle.

(Visited 432 times, 1 visits today)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*