Sihteeri: Ville-Pekka Laakkonen


TEKSTI: Ville-Pekka Laakkonen
KUVAT: Elias Hirvonen

SIKH20 Hallitusesittelyjen toinen osa!

Ville-Pekka LaakkonenMoi, olen Ville-Pekka, tuttavallisemmin V-P ja toimin killan sihteerinä vuonna 2020.

Otaniemessä aloitin opiskeluni fuksina syksyllä 2016 sekä innostuksen että jännityksen sekaisin tuntein. Olin muuttanut tänne pari päivää ennen orientaatioviikon alkua kaukaa Savon sydämestä Kuopiosta, ja en tuntenut pääkaupunkiseudulta vielä juuri ketään. Ensimmäisenä päivänä teekkariyhteisö otti kuitenkin uudet jäsenensä avosylin vastaan, ja jo fuksiryhmässäni tapasin ihmisiä, joiden seurassa on tullut pyörittyä koulun ulkopuolellakin.

Oman kiltaurani aloitin hieman viiveellä, sillä en vielä fuksina hakenut toimihenkilöksi. Mietin kyllä johonkin virkaan hakemista, mutta en tuntenut, että minulla olisi erityisosaamista tai -kokemusta mihinkään avoimista tehtävistä. Jälkeenpäin sain huomata, ettei sellaista olisi välttämättä tarvittu, sillä kaikkeen kyllä perehdytetään ja toimarivirkoja löytyy laajalla skaalalla lähtien rennoista ja kevyistä aina vastuullisempiin tehtäviin. Ehkäpä tätä olisikin syytä korostaa kähmyaikana, jottei kukaan muu jätä samoista syistä hakematta mukaan toimintaan.

Ensimmäinen varsinainen kiltatehtäväni olikin toisen vuoden syksyllä kv-isona vaihto-opiskelijoiden tutoroiminen. Kv-isoilua voin suositella muillekin, sillä se antaa mahdollisuuden tutustua kansainvälisiin opiskelijoihin, jotka muuten harmillisesti saattavat usein jäädä varsin tuntemattomiksi. Heidän asunto- ja opintoasioissaan auttaminen sekä suomalaiseen kulttuuriin opastaminen tuo varmasti uudenlaisen ja mielenkiintoisen kokemuksen myös niille, jotka ovat jo aiemmin toimineet isoina.

Tupsufuksivuonna toimin myös valtuuston jäsenenä, ja tällöin syntyi kiinnostus killan hallintoa kohtaan. Samalla aloitin toimariurani puolikkaalla kaudella Sössössä ja viestintätoimikunnassa. Kolmannen vuoden syksyllä toteutin haaveeni lähteä vaihtoon, ja vietin muutaman kuukauden Singaporessa Kaakkois-Aasian trooppisessa lämmössä opiskellen ja matkustellen. Vaihtoon lähtö onkin yksi niistä asioista, jotka kannattaa opiskeluaikoina tehdä, sillä toisessa maassa asuminen ja kulttuuriin tutustuminen on paitsi virkistävää vaihtelua, antaa se näkemystä ajatella myös tuttuja kotimaan asioita uudesta näkökulmasta ja kehittää niin sanottua out of the box -ajattelua. Saattaa olla, ettei Singaporessa viettämäni lukukausi jää ainoaksi vaihtoopiskelukokemuksekseni. Palattuani Suomeen toimin viime vuoden killan ulkotoimikunnassa ulkosuhdevastaavana.

Sihteeriksi hain lopulta viime syksynä pienen harkinnan jälkeen. En ollut koskaan aiemmin vakavasti ajatellut hallitukseen hakemista, mutta tulin siihen tulokseen, että jos joskus aikoisi hallitusvuoden kokea, olisi siihen minulle sopiva aika nyt. Pohdin hieman myös ulkomestariksi tai rahastonhoitajaksi hakemista, mutta sihteerin tehtävät tuntuivat kaikista kiinnostavimmalta ja luontevimmilta. Sihteerinä vastuisiini kuuluu hallituksen ja valtuuston pöytäkirjoista vastaaminen sekä muista juoksevista hallintoasioista huolehtiminen. Hallituksessa olen vaikuttunut erityisesti toiminnan ammattimaisuudesta: killan strategiassa ei turhaan sanota, että kiltatoiminta opettaa tärkeitä työelämän taitoja. Kokouksissa on käsitelty kaikenlaisia aiheita aina maksupäätteestä mökämasiinaan, ja vaikka tärkeät asiat hoidetaankin asiallisesti, on myös viihdettä ja hupaisuutta riittänyt. Kiltavuosi on kuitenkin vasta alussa, joten saada nähdä, mitä se vielä tuo tullessaan.

(Visited 382 times, 1 visits today)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*