Emmaleena Ahonen, Sihteeri


TEKSTI: Emmaleena Ahonen
KUVAT: Emmaleena Ahonen

Hallitusesittelyjen kahdeksas osa!

Moikkamoi! Mä olen Emmaleena ja tänä vuonna olen lisäksi sähköinsinöörikillan sihteeri. Aloitin opinnot Otaniemessä jo 19 vuotta sitten. En kuitenkaan vielä kaksi vuotiaana ollut valmis teekkariksi, minkä seurauksena opinnot siirtyivät väliaikaisesti Amerikkaan, mistä sitten hitaasti, mutta varmasti, etsin tieni takaisin Otaonnelaan. Sähköfuksina pääsin aloittamaan 2017, jolloin ripustin heti emännän vispilän roikkumaan haalareista. HTMK:ta saa kiittää tästä mahtavasta sihteerin urastakin, sillä idean lähteä sihteeriksi, oivalsin HTMK-riennoissa aamun pikkutunteina Sklubin vuosijuhlan jatkoilla.

Taidatkin tällä hetkellä miettiä, että miten minä olen oikein selvinnyt kaikista seikkailuista ehjänä ja päässyt tähän pisteeseen elämäni huipulle. Vastaus tähän on helppo ja yksinkertainen ja se on hymyily 🙂 Koska sihteerin tehtäviin kuuluu nykyään myös kiltalaisten tiedottaminen, päätin kirjoitella tähän tiedotteen mistä muustakaan kuin hymyilemisestä.

Hymyilyllä on paljon erilaisia terveysvaikutuksia. Erään tutkimuksen mukaan hymyily tekee sinusta tuottavamman ja luotettavamman[1], se vähentää stressiä, kehittää aivojasi ja mikä parasta – se on ilmaista! Sovellan tätä oppia elämässäni päivittäin ja olen elävä todiste siitä, että tämä tutkimus on totta. Käsitellään ensiksi hymyilyn vaikutusta tuottavuuteen. Otetaan esimerkiksi tilanne, jossa tarvitset muutaman extrapisteen laskareista päästäksesi kursseista läpi, koska sen sijaan, että olisit opiskellut, käytit aikasi huikeiden viikkomailien kirjoittamiseen. Hymyily auttaa ja koska hymyily kasvattaa laskaripisteitä, se kasvattaa tuottavuutta! Yleensä ihmiset, ketkä pääsevät sähkön vaikeat kurssit läpi koetaan myös älykkäiksi, joten voidaan johtaa kaava: laskarit + hymyily ≈ kehittää aivoja. Laskareiden arvon olettamalla pieneksi, (koska olet käyttänyt enemmän aikaa hymyilyyn kuin laskareihin), saadaan: hymyily ≈ kehittää aivoja. Läpäistyt kurssit johtavat myös vähempään stressiin.

Hymyilyllä on usein positiivinen vaikutus silloinkin, jos tahtoo tehostaa uusien Adidas NMD kenkien saamista ostosreissulla äidin kanssa. Tästä voidaan päätellä, että hymyily ei ole vain ilmaista, vaan ehkä jopa taloudellisesti kannattavaa. Hymyily usein myös tarttuu ympärillä oleviin ja omalla hymyllään saa usein muiden oloa parannettua merkittävästi. Hymyn saa (toivottavasti) tarttumaan tehokkaansähköisesti esimerkiksi laittamalla tsemppaavia viestejä viikoittain kiltalaisille. Uskon, että ihminen, jolla on tällainen vaikutus ympärillä oleviin, voidaan laskea luotettavaksi. Näin ollen yllä mainittu tutkimus on todistettu oikeaksi.

Näiden tietojen ja vinkkien perusteella toivonkin, että jokainen muistaisi hymyillä mahdollisimman paljon! Vaikka kvantti-ilmiöt ja säätötekniikka välillä yrittävät masentaa sinua, muista että hymyily on paras ase tätä ei niin kvanttista ilmiötä vastaan. Muistakaa hymyillä ja olkaa reippaita!

Iloisin terkuin,

Emmaleena 🙂

[1] https://www.iskelma.fi/uutiset/terveys-ja-hyvinvointi/a-112353

(Visited 520 times, 1 visits today)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*