50 vuotta sössötystä! (1972) "Ei ihme, että sähköosaston asiat opiskelijan kannalta ovat huonommiin kuin muilla osastoilla!!!"


TEKSTI: Kaitsu

8/1972 lehden kansi
Päätoimittajat Kai Nieminen ja Ilpo Koskinen

Sössö täyttää tänä vuonna 50! Ikää on siis yli puolet koko killan iästä, eli pitkästä kiltaperinteestä on kyse. Sössö juhlistaa juhlavuottaan julkaisemalla vanhoista Sössöistä artikkeleita, siirtyen vuosi vuodelta kohti Sössön alkua.

Uutta lukukautta on kulunut jo kuukauden päivät, kilta, yhdistykset ja AYY on järjestänyt jo monenmoista tapahtumaa opiskelijoiden huviksi. Varmasti siinä samalla mainostaen vapaaehtoistöihin lähtemistä. Mutta onko aktiivihommilla sijaa opiskelun ohessa? Tästä aiheesta kirjoitettiin Sössöön 1972…

”Ei ihme, että sähköosaston asiat opiskelijan kannalta ovat huonommiin kuin muilla osastoilla!!!

Nähtävästi sähköosaston opiskelijat todella pyrkivät opiskelemaan, sitä vartenhan me olemme tänne tulleet. Mutta, jos tuleva diplomi-insinööri ei tunne mitään halua hoitaa paitsi omia etujaan, myös saada aikaan parempia oloja tulevilla sukupolville, on opiskelu täällä TKK:ssa turhaa.

Tulemme, toivottavasti, kehittämään tekniikkaa sen eri aloilla. Mutta miksi? Saadaksemme parempia elinoloja, parempaa palkkaa, kehittääksemme yhteiskuntaa. Sopii kysyä kenen hyväksi? Jos opiskelija opiskeluaikanaan ei välitä oman etujärjestönsä, killan, toiminnasta vaan ajattelee muutamien kiltalaisten hoitavan kaikkien asiat, kuinka voidaan olettaa valmistuneen diplomi-insinöörin tajuavan työnsä merkityksen tarpeeksi laajasti? Tekniikan tarkoituksena ei missään tapauksessa ole hienojen, monimutkaisten laitteiden rakentaminen sinänsä, vaan yhteiskunnan muuttaminen ja siinä elävien ihmisten, kaikkien kansalaisten elinolosuhteiden parantaminen. Tekniikka mahdollistaa – järkevästi suunniteltuna – elämisen kehittämisen, siten että elämä saadaan tarkoituksenmukaiseksi ja miellyttäväksi.

Tietämätön diplomi-insinööri ei osallistu – hän ei myöskään pysty siis kehittämään omaa alaansa, tekniikkaa oikeaa suuntaan. Tekniikka on avain elinkelpoisiin olosuhteisiin myös tulevaisuudessa!”

(Visited 118 times, 1 visits today)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*