50 vuotta sössötystä! (2008)


TEKSTI: Matti Kuismin

6/2008 lehden kansi Päätoimittajana Leni Järvenpää

Sössö täyttää tänä vuonna 50! Ikää on siis yli puolet koko killan iästä, eli pitkästä kiltaperinteestä on kyse. Sössö juhlistaa juhlavuottaan julkaisemalla vanhoista Sössöistä artikkeleita, siirtyen vuosi vuodelta kohti Sössön alkua.

Kiltahuone on aina jatkuvassa muutostilassa eikä muutosten välillä, 2008 oli yksi niistä vuosista kun kiltahuonetta uusittiin. Sössössä julkaistiin pieni reportaasi aiheesta.

”Kiltahuoneremontista

Ajatus kiltahuoneremontista on kytenyt kiltalaisten keskuudessa aina vuodesta 2003 lähtien jolloin kiltistä viimeksi remontoitiin. Edelliselläkin remonttiporukalla oli visioita kiltahuoneen suhteen mutta aikataulu ja budjetti tulivat vastaan yllättävän nopeasti joten kiltahuoneella jouduttiin tyytymään uuteen lattiaan SIKarihuoneen saadessa samalla täysin uuden ilmeen. Myöskin kiltahuoneen valaistusjärjestelmä on peräisin 2000-luvun alulta, edeltäen edellistä remonttia. Ajatus kiltahuoneremontista nousi jälleen pöydälle jo reilu vuosi sitten mutta ajatus ei aivan kypsynyt toteutukseen.

Tämän vuoden alulla päätimme tarttua härkää sarvista ja tehdä asialle jotain. Keväällä ryhdyimme suunnittelemaan remonttia ajatuksenamme tehdä kiltahuone joka vastaa odotuksia ja tarpeita joita kiltalaiset tilalle asettavat. Kiltalaisten innostaminen mukaan suunnitteluprosessiin osoittautui kuitenkin heti alussa vaikeaksi. Kesään mennessä saimme kuitenkin suunnitelman kasaan ja aloitettua sponsoreiden etsinnän projektillemme. Alkukesästä sponsoreiden metsästys jatkui kiivaana ja suunnitelmaan tehtiin vielä viimeisiä viilauksia.

Kiltahuoneremontista Seuraavaksi todella havahduimme remonttiimme vasta heinä-elokuun vaihteessa. Kesätyöt, lämpimät kelit ja kuuma rantahiekka oli vienyt itse kunkin mukanaan ja kiire alkoi puskea päälle. Aloitimme varsinaiset työt rakentamalla uuden tasaisen seinän reikätiiliseinän päälle ja samalla aloitimme naulakon rakentamisen. Kesän lähestyessä loppuaan kävi kuitenkin selväksi että aikataulu ei tulisi pitämään mitenkään. Kesän vaihtuessa syksyksi ja uusien fuksien tullessa taloon oli kiltalaisten käytössä ainoastaan SIKarihuoneen palvelut, eikä remontin aikataulusta ollut varmuutta.

Nyt kiltahuone on avattu kiltalaisten käyttöön ja avajaisetkin on pidetty. Tähän päästäksemme on kuitenkin suuri joukko ihmisiä tehnyt valtavasti töitä monilla eri alueilla. Toiset ovat olleet puhelimessa yrittäen saada yrityksiltä apua projektiin, toiset ovat olleet konkreettisesti vasaran varressa tekemässä remonttitöitä. Vastaavasti myös yrityksissä on ollut halua osallistua kiltahuoneemme remontointiin. Kaikilla tekijöillä on oma paikkansa tämän remontin onnistumisessa ja ilman jokaisen osallistuneen panosta ei lopputulos olisi näin upea.”

(Visited 255 times, 1 visits today)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*