50 vuotta Sössötystä! (2014)


TEKSTI: Mari Porko
KUVAT: Jyri Lind

2/2014 lehden kansi
Päätoimittajana Aliisa Pietilä

Sössö täyttää tänä vuonna 50! Ikää on siis yli puolet koko killan iästä, eli pitkästä kiltaperinteestä on kyse. Sössö juhlistaa juhlavuottaan julkaisemalla vanhoista Sössöistä yhden artikkelin per viikko, siirtyen vuosi vuodelta kohti Sössön alkua.

Suurin osa tapahtumista mitä kilta järjestää tapahtuu Otaniemessä ja helposti alkaa elämä pyörimään pelkästään Niemessä aiheuttaen ”otaantumista”. Onneksi kilta tarjoaa taas tänä vuonna ratkaisun tähän, Kotimaan Pitkä pistää kiltalaisen reissaamaan ympäri Suomea! Mikäli mietityttää reissu, niin tämän viikon historiapläjäyksenä on artikkeli 2/2014 lehdestä, missä Mari kertoo omia kokemuksiaan kyseiseltä reissulta muutama vuosi sitten. Muistakaa lähteä jonottamaan!

”Just KP Things, Kotimaan Pitkä 2014

Day 1

Herätyskello soi keskiviikkona viideltä. Herätys oli kamalan vaikea, mutta ei mahdoton, sillä suuntana oli Kotimaan pitkä! Keräsin varsin suuren matkalaukkuni, makuupussin ja makuualustan ja lähdin reippaasti (no en reippasti, haloo kello oli 6:15) kohti sähkölafkan parkkipaikkaa.

Bussi pysähtyi vähän aikaa matkustettuamme ABC:lle, josta saimme ostaa aamupalaa. Meille jaetuissa ohjelmalapuissa luki, että ensimmäinen excu olisi Leppävaaran ABB:llä, mutta ilmeisesti se ei ollut totta, tai sitten kuskille oli annettu epäselvät ohjeet.

Ensimmäinen excursio oli Olkiluodon ydinvoimalassa. Meille kerrottiin ydinvoimalan toiminnasta, ja erityisesti esiteltiin suunnitteilla olevaa ydinjätteiden loppusijoituskohdetta, joka rakentuu Olkiluotoon tulevaisuudessa. Pääsimme käymään maan alla, vähemmän säteilevän jätteen sijoituskohteissa, mikä oli jännää.

Olkiluodon jälkeen matkamme jatkui, ja pysähdyimme taas ABClle syömään ja ostamaan virvokkeita, sillä matkustajien keskuudessa rupesi esiintymään nestehukkaa. Reissun järjestäjillä oli ollut tarkoituksena pukeutua säteilynaamareihin Olkiluodossa, mutta sitä ei ollut katsottu hyvällä, joten he järjestivät meille yllätyksen ABCn pihalla. Itse en uskaltanut mennä takaisin bussiin, kunnes tajusin tilanteen. Saimme myös haalarimerkit!

Seuraavaksi löysimme itsemme Turusta. Turku Energia, excursiokohteemme, oli järjestänyt meille ruokailun, mutta valitettavasti tarjolla ollutta kinkkukiusausta ei riittänyt aivan jokaiselle.
Onneksi neuvokkaat excursioisännät tilasivat nälkäisiksi jääneille pizzat pettymyksen lievittämiseksi. Itse excursioon kuului Turun sähkönjakeluverkon esittelyä, sekä informatiivinen kalvosulkeisosio, josta parhaiten hereillä olleet voittivat itselleen palkintoja.

Ensimmäisen yön majoitus oli järjestetty paikallisten lääketieteen opiskelijoiden tiloihin, ja siellä oli tilaisuus saunoa. Joukkoon eksyi myös paikallisia, ja Turku Energiastakin oli mukaan tarttunut porukkaa. Jossain vaiheessa suunnattiin Marilyniin, jossa hieman yllytystä saaneena osallistuin paikallisten karaokekilpailuun!

Voitto melkein tuli SIKille, mutta ei ihan.

Things to remember

  • Jos makuualustan on varastanut joku toinen (köh TONI köh), on ihan ok herättää se toinen (kö TONI köh) ja viedä makuualusta takaisin (en vienyt ja nukuin lattialla)
  • Korvatulpat on hyvä juttu!
  • Krapula ei ole

Day 2

Torstain herätys oli ihanasti myös aikaisin, ehkä 6:45. Olotila ei varmaan kenelläkään ollut hyvä, ja itse lattialla nukkuneena jatkoin ihan mielelläni unia bussissa. Excubussi kuljetti meitä pitkään kohti Otaniemeä, mutta aijai huijasivat! Yksi suunnitelluista excursioista oli ilmeisesti peruuntunut, joten menimme sitten seisoskelemaan Messukeskuksen pihalle, koska vartijat
eivät päästäneet sisäpuolella järjestettäville messuille ”koululaisryhmiä”.

Seuraavaksi bussi suuntasi kohti Porvoon ABB:tä, jossa pidettiin jälleen informaatiohetki ja kierreltiin tehtaassa katselemassa jänniä teollisuusrobotteja. ABB:ltä saimme kotiinviemisiksi
KIKille vuosijuhlalahjan!

Ruokaa saimme torstaina ABC Kuninkaantiellä, jossa nautimme killan tarjoamat kerrosateriat. Lisäksi sieltä lähtiessämme jaettiin pari kunnianosoitusta, jotka menivät Ilkka ”Reksa” Rekolalle osallistumisesta seitsemälle Kotimaan pitkälle, ja bussin kuljettajalle.

Bussimatka Lappeenrantaan eskaloitui hiukan, ja voin sanoa etten ole aikaisemmin katsonut pornoa 40 henkilön kanssa erittäin oivaltavan juonnon säestämänä. Enkä ehkä jatkossa haluakaan..

Lappeenrannassa meitä odotti erittäin ahdas majoitustila, josta aika saman tien lähdimme taas paikallisten opiskelijoiden tiloihin. Otaniemeläinen ystävämme IK oli myös kotimaan pitkällään eksynyt sitsaamaan Lappeenrantaan, ja meillä oli mahdollisuus lähteä heidän kanssaan jatkoille. Oma iltani jatkui sieltä aika nopeasti takaisin majoitukseen, jossa taisimme pelata juomapelejä.

Things to remember

  • Jos pelaat juomapelejä, ÄLÄ pelaa niitä oiman makuualustan päällä
  • Siideri on tahmeaa ja siinä on ikävä nukkua
  • Luntsa kuorsaa

Day 3

Perjantai-aamuna krapula ja vapina, vessassa ei ollut tilaa koska ahtauden vuoksi sielläkin nukkui joku! Matka jatkui Lappeenrannasta Riihimäen varuskuntaan, jossa saimme syödä inttipoikien keskellä (jee!). Itse excursio oli varsin TLT painotteinen, mikä oli kivaa. Saimme kuulla muun muassa tietoturvauhista ja niiden torjunnasta, sekä sillä alalla tapahtuvasta kehityksestä.

Viimeisen excuexcun jälkeen lähdimme Hämeenlinnaan kylpylään! Oli varsin hieno tunne pestä hiukset ensimmäistä kertaa koko exculla, koska olin ollut typerä enkä pessyt niitä torstaina.

Kotimatka Hämeenlinnasta Otaniemeen pelattiin kysymyspelejä, joista taisi voittaa alkoholijuomia. Omasta lamaantuneesta tilastani johtuen en kyllä muista ihan tarkasti.”

(Visited 210 times, 1 visits today)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*