Sössö testaa: TUASin aamupala


TEKSTI: Mari Porko ja Iida Salmivesi
KUVAT: Mari Porko

Perjantaina 25.11.2016 noin klo 8:40 kaksi Sössön toimituksen reipasta ja rohkeaa jäsentä astuivat TUAS-talon AMICAN ovista sisään tutustuakseen ruokalan tarjoamaan aamupalaan.

Marin mielipide:


Ensivaikutelma tarjonnasta ylitti odotukset, jotka olivat lähinnä että “siellä on varmaan puuroa”. Tarjolla oli puuroa, mutta sen lisäksi myös lupaavan näköisiä minisämpylöitä, runsaasti leivänpäällisiä, pekonia, nakkeja ja munakokkelia. Innoissani lapioin lautaselleni leivän päällisineen, ison kasan kananmunaa, muutaman nakin ja viimeiset palat pekonia. Kassalla oli lounaalta tuttu täti, joka kertoi minulle kahvin kuuluvan aamupalan hintaan.

marin_annos

Pöydässä tarkastelin lähemmin herkkulautastani ja kananmunien koostumus rupesi hitusen epäilyttämään. Maistoin pienen haarukallisen, ja muna maistui siltä miltä se näyttikin: suurelta pettymykseltä. Tuntien itseni petetyksi tutkin lähemmin lautasellani olevia nakkeja, mutta en uskaltanut maistaa. Pekonia en kyennyt vastustamaan, ja sen maku sentään oli odotusteni mukainen, joskin pekonisiivut olivat kylmiä.

pettymys

Sämpylät olivat kuitenkin todella mainion makuisia, ja pidin siitä, että leivänpäällisiksi saattoi valita kolmesta eri leikkeleestä ja kahdesta eri juustosta mieleisensä. Myös juomatarjoiluista testaamani appelsiinimehu ja kahvi olivat hyviä.

Loppujen lopuksi antaisin kokemukselle arvosanaksi 2/5, enkä välttämättä suosittelisi muille kiltalaisille. Kahvia kun saa kiltikseltäkin, ja mieleistänsä leipää voi syödä kotona. Hintaansa nähden (4€) TUAS-aamiainen oli todella suuri pettymys. Jos joku kuitenkin haluaa käydä itse kokeilemassa, paikalle kannattaa varmaan mennä mahdollisimman pian aamiaisen alettua klo 7:45, jolloin ruoka (toivottavasti) on vielä suht lämmintä.

Iidan mielipide:


Saavuin aamupalalle nälkäisenä. Lisäksi matka Otaniemeen radan varrelta on pitkä ja kivinen, varsinkin jos myöhästyy junasta, joten myös kofeiinin puutos oli melko suuri TUASille saapuessani. Kuten Mari, myös minä olin odottavaisin mielin nähdessäni aamupalatarjonnan. Oli erilaisia leipiä, leikkeleitä, juustoa, vihanneksia, munakokkelia, pekonia, makkaroita, puuroa, kahvia ja tuoremehua.

Päädyin sämpylään ja puuroon. Heti kuitenkin sämpylän voideltuani aloin harmitella, etten ottanut herkullisen näköistä tummaa porkkanaleipää. Puuro oli Fazerin Alku Sadonkorjuupuuroa, johon lisäksi sai valita hilloa, sokeria tai kanelia. Puuron olisi saanut myös take-away kuppiin, mikä on mielestäni hyvä idea.

Aloitin aterioinnin puurosta, sillä lämmin ruoka tulee syödä ennen kylmää, ettei se ehdi jäähtyä. No, tässä tapauksessa tämän lapsuudessa opitun vinkin olisi voinut unohtaa, sillä puuro oli jo valitettavasti kylmää. Ja tiedättehän millaiseksi kylmä kaurapuuro menee… Mansikkahillo oli kuitenkin hyvää ja luontoystävällisenä ihmisenä söin puuroni loppuun.

IMG_1352

Tuoremehu ja kahvi olivat hyviä ja ne saivat normaalin aivotoimintani taas palaamaan. Myös sämpylä oli hyvää ja pehmoista.

Maksoin aamupalasta 4,25 € (en tiedä mitä tein väärin tai mitä Mari teki oikein, laitoin jopa meikkiä aamulla.) Aamupala oli hintaansa nähden pettymys. Jos hintaa laskettaisi ja puuro tarjoiltaisi lämpimänä, voisi aamupala olla toimiva ja se voisi kerätä asiakkaikseen myös opiskelijoita, pelkkien raksamiesten sijaan.

Kokonaisarvosanaksi tälle aamiaskokemukselle annan 2/5.

(Visited 564 times, 1 visits today)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*