95 Never Forget!


TEKSTI: Joni Kurvinen
KUVAT: Mikko Pesonen ja Johan Kondratjeff

Potentiaalin Tasausta ja killan 95-vuotista taivalta juhlittiin lauantaina 13.2.2016. Opiskeluaikanani vyölle on kertynyt muutamat vuosijuhlat ja muut tapahtumat. Vanhemman kiltalaisen valvovalta silmältä ei ole mikään jäänyt huomaamatta, joten patruunan palstan tänä vuonna avaa PoTa-arvostelu!

Verrokkina käytetään tottakai vuoden 1995 jIMG_6254ääkiekon MM-kultajuhlia. Muistikuvat näistä(kin) juhlista ovat hatarat (olin silloin 4-vuotias), joten lähtökohdat ovat kunnossa.

1. Kokkarit

Cocktail-tilaisuus vietettiin tuttuun tyyliin Otakaari 5:n aulassa. Tila oli tehty todella näyttäväksi erivärisillä valoilla, jotka sopivat juhlan teemaan mainiosti. Uutena vivahteena lahjananto oli siirretty yläkertaan, mikä toimi suurimmaksi osaksi oikein hyvin. Vain kertaalleen jouduttiin odottamaan alakertaan tarjoilujen ääreen unohtunutta edustajaa. Myös käytössä ollut äänentoisto varmasti auttoi; edustajat kuulivat paremmin milloin on oma vuoro ja vieraat kuulivat tarinat lahjoista ja puheenjohtajan
kommentit niistä. Juhlamarsalkkana tarjoiluista nauttiminen jäi itsellä vähemmälle, mutta silti sähköananas herätti mielenkiintoisia (positiivisia) tunteita. Custom-skumppalasit ovat kanssa aina hauskoja, eikä niitä ole koskaan liikaa. Pisteitä: 4.5/5

2. Pääjuhla

Pääjuhla oli kokonaisuutena niin massiivinen, että arvostelen sen osissa. Pisteet saadaan keskiarvona osista.

Yleismeininki (paikka, aikataulu, ”perinteet”): Pääjuhlapaikkana toimi todella juhlava Tapahtumatalo Bank. Pöytien asettelu kaareen takasi hyvän näkyvyyden lavalle ja oli hieman erilainen kuin mihin on tottunut vuosijuhlia kiertäessä. Juhla itsessään alkoi noin 20 minuuttia myöhässä, mikä oli tilanne myös juhlien lopussa. Esiintyjät ja ravintolan henkilökunta kuitenkin pystyivät elämään ja toimimaan viivästyksen kanssa. Oman vivahteensa juhliin toi läsyssä ollut bingo, jonka ensimmäinen voittajakin löydettiin vain tovi juhlien alun jälkeen. Puheissa kuultiin lukuisia viittauksia perinteiseen Eitel Timgren -sitaattiin, mutta itse lausahdusta saatiin odottaa aina ”puheeseen naiselle” asti, jossa se tosin taidettiin sanoa vain bingonpelaajien riemuksi. Itse ”puhe naiselle” oli kuitenkin jotain perinteistä hyvin paljon poikkeavaa, kun lavalle asteli Johanna Kauppila (tunnetaan myös nimellä Tintta K. Vesterinen), joka tiettävästi on naimisissa miehen kanssa. Mikä hämmennys. Todellisuus paljastui kuitenkin nopeasti, sillä puhe ei ollutkaan perinteinen naisia ylistävä, vaan puhe killalle. Erittäin yllättävä ja juhlaan sopiva veto. Puheenpitäjäkään ei olisi voinut olla paremmin valittu, sillä Tintti palkittiin juhlassa aiemmin ProSIK-kunniamaininnalla. Onnea Tintille vielä kerran! (päätoimittaja pyysi onnittelun ujutusta arvosteluun). Erityisen hyvää pelisilmää järjestävältä taholta oli vessoihin valmiiksi toimitetut konferenssipullot. Pisteitä: 4.75/5

Tintti ProSIK (2 of 6)
Paljon onnea Tintti!

Menu: Alkuruoaksi oli kermaista tattikeittoa. Itsehän en edes pidä sienistä, mutta tämä oli älyttömän hyvää ja sopi todella hyvin juhlien alkuruoaksi. Pääruoaksi oli paahdettua lohta, sitruuna-perunakakku ja tomaatti-voikastiketta. Tämä oli muuten hyvää, mutta annokseen kuuluneet kasvikset olivat jääneet raa’oiksi. Ei tämä kuitenkaan meininkiä sen suuremmin häirinnyt. Huomio keskittyi muutenkin enemmän siihen asiaan, jonka avulla kasvikset pysyivät rullalla. Tarjoilijakaan ei tiennyt mitä se oli. Vahvimmat veikkaukset olivat teippiä, mikä on jännää, sillä sen pystyi syömään ongelmitta. Tämä mysteeri ei ehkä ratkea koskaan. Jälkiruoan aikaan oma makuaistini alkoi olla jo sen verran turtunut, että tarkemman arvion tekeminen mantelikakusta, kirsikkagelésta ja valkosuklaamoussesta on hankalaa. Kai se oli ihan hyvää, kun kaiken söin kuitenkin. Pisteitä: 4.5/5

Ohjelma:
Ohjelmassa oli puheiden lisäksi lauluesitys ja akrobatiaesitys. Lauluesityksen tarjoilivat Järjestysmiehet, ja minkä shown vetivätkin. Super Mario, Mega Man, Ankronikka jne. omilla, todella hauskoilla sanoituksilla sai yleisön villiintymään. Eikä encoren Fear of the Darkaan huono veto ollut. Ylivoimaisesti paras lauluesitys, jonka olen millään sitseillä tai missään vuosijuhlissa ikinä nähnyt. Oli myös itselle uusi tuttavuus, mikä vaikuttaa asiaan positiivisesti. Akrobatiaesitys oli kahden hengen permantoakrobatianäytös, jonka esitti Piilotetut Pakarat. Tämä oli niin ikään erilainen esitys totuttuun. Vaikka esitys oli hyvin toteutettu, ja esiintyjät taivuttelivat itsensä mitä kummallisimpiin asentoihin, kokonaisuudesta puuttui kuitenkin jotain. Vai onko akrobatiaesityksessä kuitenkaan vuosijuhla-ainesta. Plussat silti esityksen erilaisuudesta ja rohkeasta valinnasta ohjelmanumeroksi. Juhlan lopuksi oli vielä bändi soittamassa kivaa tanssimusiikkia. Pisteitä: 5/5

Keskiarvoksi näistä kolmesta osasta muodostuu 4.75/5.

3. Jatkot
Pota95_Mikko_Pesonen-253
Jatkoilla pääsi juhlimaan rankasti…

Jatkot olivat Otaniemen sydämessä, Smökissä. Harsoilla tilan kahtiajako sai aikaan hyvän
balanssin jatkoille. Toisella puolella pöytiä, ruokaa ja rauhallinen meno ja toisella puolella armottomat paardit, jota ylläpitämässä kaksiosaisella setillään Fii Fighters. Keikkaa voidaan pitää onnistuneena, jos juhlijat ovat hiestä märkiä keikan lopussa. Näin oli. Vaihtoehtoisesti joku muu on hikoillut sinunkin puolestasi. Plussat myös organisoidusta narikasta, vähentää huomattavasti katoavien tummien villakangastakkien määrää. Pisteitä: 5/5

...ja vähän hellemmin.
…ja vähän hellemmin.
4. Jajatkot

Tuttuun tapaan Rantasaunalla, missä Kuulalaakeri ei lopu koskaan. Mukava paikka rauhoittua hieman jatkojen bailaamisen jälkeen. Pisteitä: 4.5/5

5. Sillis

Ah, tuo maailmanlahja krapulaisille juhlijoille, sillis! Sijaintina kaikki Otakaari 20:n tilat yläkertaa myöden. Pihalla palju. Nokian Panimolta olutsponssi (free beer). Ruokaa. Mikä sen parempaa. Etenkin kun ruokatarjoiluista sai kasattua mahtavan leivän (patruunan brotip: leipäsiivujen väliin majoneesia, kurkkusalaattia, kinkkua, juustoraastetta, guacamolea, munavoita ja pekonia). Skumppaa. Viihdyttämässä Otabisse ja bändi, jonka nimeä en ikinä bongannut. Pikkuhousutarina. Kaikki mitä oman olon muuttaminen epämääräisestä, krapulaisesta tietämättömyydestä oman mielen mukaan joko takaisin elävien kirjoihin, uuteen nousuun tai johonkin ihan muuhun vaatii. Täydellistä. Pisteitä: 5/5.

Yhteensä: 23.75/25, joka täytyy puolipyöreän juhlavuoden takia skaalata fiiliskertoimella 4, jolloin päästään komeaan loppuarvosanaan 95/100. Hieman on siis vielä petrattavaa seuraaviin isoihin juhliin, joista odotan 100%:sta suoritusta. Muistikuvien tarkkuuden perusteella juhlatunnelma on ollut samaa luokkaa kultajuhlien kanssa. Jappadaida.

(Visited 589 times, 1 visits today)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*