Sössökalenteri testaa: Joulun kovimmat peliuutuudet

TEKSTI: Panu Oksiala

Sössön joulukalenteri kahlasi ja testasi lajitelman jouluaiheisia selainpelejä, jotta lukijan voisi keskittyä pelaamaan vain niitä parhaita. Tai jos ei nyt parhaita, mutta joillain mittareilla mielenkiintoisimpia.

Pelintekokilpailu Ludum Dare on taas takana ja pitkästä aikaa tuli itsekkin osallistuttua. Ludum Daren ideana on tehdä peli yhden viikonlopun aikana ja siinä on kaksi sarjaa, Compo ja Jam. Compo-sarjassa aikaraja on 48 tuntia ja kaikki pelissä grafiikoista ääniin täytyy tehdä siinä ajassa itse. Jam-sarjassa aikaa on 72 tuntia, sitä voi työstää tiiminä ja esimerkiksi pelin ääniä ei tarvitse tehdä itse.

Kilpailu on perinteisesti alkanut suomen aikaan kello 4 perjantain ja lauantain välisenä yönä tapahtuvalla teeman julistuksella (tällä kertaa ”one room”), josta alkaa raivoisa suunnittelu- ja koodausputki. Jos osallistuminen seuraavaan kilpailutapahtumaan kiinnostaa, niin viimeisen muutaman vuoden aikana vuoden ensimmäinen Ludum Dare on järjestetty huhtikuussa. Lisätietoja löytyy tapahtuman virallisilta verkkosivuilta täältä. Nyt kuitenkin niihin jouluaiheisiin Ludum Dare -peleihin, jotka ingressissäkin luvattiin.

Joulupukin tehtaan linjasto

Kutkuttavatko jo tulevat kesätyöt taajuusmuuntajalinjastolla? Eipä hätää, sillä tämä peli tarjoaa lievitystä suurimpaan liukuhihnatarpeeseen! Pelaaja pääsee testaamaan, millaista on työskennellä Joulupukin maagisen pajan laadunvalvonnassa, jossa estetään käsikranaattien ja huumeneulojen päätyminen lahjasäkkeihin.

(pelit aukeavat kuvia klikkaamalla)

Jouluinen aika-avaruuden vääristymä

Tässä pelissä pelaat saman aikaisesti kahdessa aika-avaruudessa ja yrität pelastaa joulusi. Peli on lyhyt, mutta siinä oli ainakin itselleni täysin uusi jippo. Toimiakseen peli täytyy olla auki yhtäaikaisesti kahdessa selaimen välilehdessä.

Korvatunturi HR department

Tonttujen laiskotellessa pelaaja ottaa roolin korvatunturin henkilöstövastaavana. Motivoi tontut työn tekoon ennen kuin osakkeenomistajat suuttuvat.

Bonus: Just pick a number

Vaikka tällä pelillä ei olekkaan joulun kanssa mitään tekemistä on se silti ehdottomasti kokeilemisen arvoinen. Mielenkiintoinen tapa esittää perinteisiä peliteorian esimerkkipulmia. Jos tämäkään ei napannut, niin kaikki kilpailuun lähetetyt 2388 peliä löytyvät täältä.

(Visited 1 times, 1 visits today)